Hava Durumu

Deniz ulaşımında söylem ve eylem farklılığı!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 07:45

"Büyükçekmece - Beylikdüzü civarındaki yakınlarımızı ziyaret ve işlerimiz için Bursa Mudanya-İstanbul-Büyükçekmece deniz yolu seferlerini kullanıyorum.
İskeleyi tahsis eden Büyükçekmece Belediyesi'ne ve sefer koyan BURULAŞ'a teşekkür ederim.
Daha önceden Eminönü ile aynı fiyat iken şimdi Eminönü 29 TL. Büyükçekmece 35 TL. oldu.
Eğer biletlerinizi gişeden alırsanız 1 TL. de işlem ücretleri alınıyor.
Üç gün önce alırsanız kontenjan dahilinde 20 TL. uygulamasına ait reklamlar her yerde var ama internette on günlük bilgileri taradım bu promosyon uygulaması bilet sisteminde nedense gözükmedi?.
İDO ile Yenikapı'ya 20 TL'ye bilet bulunabiliyor. Her kurumun politikası olabilir. Arz talep meselesi.. Ve müşteriler de istediğini tercih eder.
Ancak BURULAŞ'ın BUDO işletmesi vatandaşlara toplumsal fayda gerekçesiyle kuruldu diye lanse edilmişti..
O zaman sürdürülemeyecek söylemlerle niye piyasaya çıkıldı?.
Söylem ve eylem farklılığı müşteriyi rahatsız ediyor.
Konunun dikkate alınması dileğimle."

Boyları kadar kitap okudular

Nilüfer Bld.'nin bu yıl 7.'sini düzenlediği 'Boyun Kadar Kitap Oku' etkinliğine katılan toplam 2 bin 435 öğrenci, 60 binin üzerinde kitap okuyup rekor kırdı. Öğrencileri kutlayan Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, 'Kitap okumak bir yaşam biçimi olmalı sizi kutlarım' dedi.
İlk ve ortaokul öğrencilerinin kitap ve kütüphaneyle ilişkilerinin güçlenmesi, okuma ilgileri ve anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte ilçe sınırlarındaki devlet okullarında öğrenim gören öğrenciler bu dönemde 60 bin 763 kitapta toplam 6 milyon 523 bin 908 sayfa okudu. Yarışma için 66 farklı okuldan gerçekleşen başvurularda 280 öğretmen de öğrencilerin kitap özetlerini izleyerek projeye katkı sundu.
Etkinlikte öğrencilere çeşitli armağanlar da sunuldu.

İstasyonda bir sergi

Yeryüzü Doktorları adıyla bir araya gelen duyarlı hekimlerden oluşan bir grup, kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklıkların yaşanması gibi sebeplerle sağlık imkanlarına erişemeyen coğrafyalarda daha fazla hayata dokunmak için başlattığı "Hayat Kurtarınca Güzel" kampanyasına ilişkin karelerin yer aldığı fotoğraf sergisini 23 Nisan'dan itibaren Bursalı sanatseverlerin beğenisine sundu.
"Hayat Kurtarınca Güzel" kampanyası ile sorunlu coğrafyalara sağlık götürmeyi amaçlayan Yeryüzü Doktorları grubu, dünyadeki insani dramlara da kamuoyunun dikkatini çekmek adına saha çalışmaları sırasında çekilen özel karelerin yer aldığı son derece çarpıcı görüntülerle oluşan fotoğraf sergisini Şehreküstü İstasyonu'nda
29 Nisan'a kadar Bursalılar'ın beğenisine sunacak.

Alo, burası Büyükşehir

T-2 TRAMVAY HATTI:- "20.04.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi Erdal Özdür'ün "Vatandaş Hattı" köşesinde yayınlanan "T-2 tramvay hattı adeta çile kaynağı" başlıklı haber, Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yalova yolunda yapımı devam etmekte olan T-2 Tramvay Hattı'ndaki üstgeçitlerin tamamlanması çalışması yüklenicinin iş programı çerçevesinde devam etmektedir. Bahse konu yolda bas-geç şeklinde yaya geçitleri mevcut olup altyapı çalışmaları da tamamlanmış ve bu hafta içinde asfalt dökülerek yaya geçidine uygun hale getirilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - BÜYÜKŞEHİR Bld. Basın Halkla İlşk.Daire Bşk.

Aydınlatmalar boşuna yanıyor

"Artık aydınlık günler uzadı. Havalar oldukça geç kararıyor.
Oradan geçişlerimde dikkatimi çekiyor. Timsah Arena Stadyumu'nun çevre aydınlatma ışıkları saat 18.50'de yanıyor. Yani hava henüz aydınlıkken.
Yazık günah, hava aydınlıkken ışıkların yanması üzücü oluyor..
Bu durumu sayın yetkili makam sahipleri görmüyorlar mı?. Elektrik giderleri için yapılan harcamalar hepimizin cebinden çıkıyor. Faturalar kabarık..
Umarım ilgilenen birileri çıkar.. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BOİ'nin dikkatine!

"24 Nisan 2018 Salı günü, Uludağ Üniversitesi'ne gitmek için saat 13 civarında 43-H hattında çalıştırılan belediye otobüsüne bindim.
Otobüste gerekli temizliğin yapılmamış olduğunu görünce üzüldüm. Ayrıca fotoğrafta görüldüğü gibi içerideki bazı aksamların her an bir parçası üzerimize dökülecekmiş gibi sallanıyordu.
Bazı yerlerdeki aksamlar da sallanmasın diye gazete kağıtları ile sıkıştırılmıştı.
Toplu taşımacılık esasen zor bir konu ama insan hayatı da her şeyden önemli.. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi yetkililerinin bu konu üzerinde hassasiyetle durup kötü görüntüleri gidereceği umuduyla saygılarımı sunarım." - Oğuz GÜREN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.