Hava Durumu

Derin çukurlarla dolu yıpranmış bir güzergah

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2017 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 08:39

"Odunluk yönüne gitmek için Kükürtlü yönünden gelirken fotoğrafta görülen ve eski askeri birlik tesislerinin hemen yanındaki sokağı kullanıyordum.
Bu yol direkt Timsah Arena Stadyumu'na çıkan oldukça kestirme bir güzergahtır.


Bu yolla ilgili en büyük sıkıntı son zamanlarda derin çukurlarla dolu ve asfalt zemininin de hemen hemen tamamen yıpranmış olmasıdır.
Sokağın acilen asfaltlanması hem araçlar için hem de çevrenin toz içinde kalmaması açısından önemli ve Bursa trafiğne bu bölgede rahatlık getirecektir.
Ayrıca bu sokağın sonuna yere manyetik bobinli bir trafik lambası konulabilirse sokaktan anacaddeye araç çıkışının kolay ve güvenli olması sağlanmış olur.
Bir de eski Askeri Hastane'nin duvarı adeta çok sert bir köşe olduğu için görüşü kapatıyor. Bu sivri köşede pah kırılırsa sokaktan anacaddeye çıkan araçların anacaddeyi ve buradan geçen araçları görmeleri sağlanmış olur.
Saygılarımla." - S.Ö.

*Alo, burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet gazetesinin 13 Temmuz 2017 tarihli sayısında köşenizde bir okurunuzun 'Dündar gözbebeği bir semt diyor ama.. ' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Güneştepe Mahallesi yerleşim alanları imar planları doğrultusunda park, yeşil alan ve refüj düzenleme çalışmaları yapılmaktadır.
Fatih Caddesi'nde de yapılan düzenlemelerde cadde boyunca ağaçlandırma, tretuar düzenlemesi, bina yakınlıkları, dükkan girişleri gibi kriter alınmış dönüş noktaları dışında kalan yerlere fidan dikiminin uygun olmadığı görülmüştür.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

*Çimenler değil, asfalt sulanıyor

"Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki anacadde ile yeni yapılan Acemler'den eski Havaalanı'na kadar uzayan cadde kenarlarındaki çim alanların sulanmasını sağlayan fıskiyeler ayrsız veya hortumla yapılan sulamalarda dikkatli davranılması lazım..
Yapılan çalışmalarında sular çim alanları değil, caddedeki asfalt zemini sularken önemli tehlikeler de yaratmış oluyor.
Asfalt üzerinde bu sebeble oluşan gölcükler yüzünden seyir halindeki araçlar kayarak kazalara sebebiyet verebilir.
Fıskiyelerin ayarlanması veya hortumlu sulamalar için ilgililerin harekete geçmelerini rica ederiz." Asım DEMİR ve arkadaşları

*Piknikçiler uyarılmalı!

"Geçtiğimiz günlerde Beşevler bölgesindeki Çamlıca Parkı'yla ilgili bir okuyucu şikayetini yayınlamıştınız.. Bu şikayette piknikçilerin geride bıraktıkları çöplerle ilgiliydi.
Şimdi de bir başka ve ciddi bir riski bildirmek istiyorum:
Aman dikkatsizlik sonucu bir kaza veya yangın yaşanmasın. Bursa Büyükşehir Belediyesinin gerekli tedbrileri almasını rica ediyorum.
Şöyle ki; Beşevler'deki Çamlıca Parkı'nda fıstık çamlarından dökülen iğne yapraklar adeta zemini tamamen kapatmış durumda.


Bu yapraklar her sonbahar toplanıyor. Görsel olarak ne kadar muhteşem olsa da yangın riski açısından aslında temmuz ayı gibi toplanmalarının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Bu iş en azından sonbahara bırakılmadan gereken temizlik acilen yapılırsa olası yangın riski de en aza inmiş olacaktır. Ayrıca geçtiğimiz pazar günü burada piknikçi bir ailenin piknik tüpü ile çay demlediğine şahit oldum. Bu tüp eğer bir kaza sonucu devrilecek olursa yangın riski de kaçınılmaz olarak çok büyük olacaktır.
Parkta görevli personel olmasına rağmen piknikçinin uyarılmamasına bir anlam veremedim. Görevlililer bu tip konularda daha hassas olmalılar. Ayrıca zorluk çıkartanlar olursa gerekirse polise de haber verilerek önlem alınmalıdır. Bu konunun ilgili görevlilere hatırlatılmasında ve yere dökülen yaprakların acilen temizlenmesinde yarar görüyorum. Saygılarımla.." - Kutsal BALCAN

*Burası Bursa!..

"Burası Çarşamba semtinde bulunan Çiğköfteci Zeynel'in önü.. Anacaddemizdeki bir işyerinin tabelasına lütfen dikkat ediniz.

Ayrıca bu işyerinin önüne konulan tanıtım flamasına da..

Burası Suriye değil, Türkiye'nin beşinci büyük şehri Bursa. İşyerlerine konulan tabelaların ve tanıtım materyallerinin de Türkçe olması gerekir.

Biraz duyarlılık gösterilmesi için ilgili Belediye Zabıtası'nın harekete geçerek uyarıda bulunmasını bekliyoruz." -Haber Hattı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.