Hava Durumu

Derin oluklar da nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2017 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 07:08

"Nilüfer ilçemizde bulunan Çamlıca Pazar Alanı önündeki cadde ve devamında bulunan ve Odunluk semtine giden cadde üzerindeki asfalt zeminde çekip gönderdiğimiz fotoğraflarda görüldüğü gibi derin halde oluklar var.


Bu olukların özel bir amaçla mı yapıldığını doğrusu merak ediyoruz?.
Ya da düzeltilmesi mi unutuldu acaba?.
Eğer oluk gibi boşlukların doldurulması unutulduysa bu gerçekten çok garip.
Çünkü bazı dikkatsiz sürücüler araçlarıyla buradan geçerken arabalarının ön veya arka lastiklerini oldukça derin oluklara kaptırabilirler ve bunun sonucunda da hiç beklenmedik olaylar yaşanılabilir.
Testi kırılmadan yol göstermek için bu ileti ve fotoğrafların gazetenizdeki köşenizde yer almasını ve sayın ilgili makam sahiplerinin de soruna eğilmeleri ve önlem almalarını rica ediyorum.
Bu arada dikkati çekmek istediğim bir nokta da kaldırım başlarındaki onarım bekleyen yerler. Kazılmış ve öylece bırakılmış.


Uzun uzun yazmaya hiç gerek yok. Çünkü fotoğraflar her şeyi anlatıyor sanıyorum.
Saygılarımla.." Muammer ÖZKAY

Kesintiler perişan etti

"Semtimizde Kurban Bayramı'na bir hafta kala elektrik çalışması başladı.
Mevcut direk ve kabloların yenilenmesi yaklaşık 1 ay oldu. Ama şimdi 3 mahalle perişan. Şanssız olduğumuz nokta; ana trafoya yakın olmamız. Çünkü her çalışmada elektriği kesilen bölge Başaran, Gülbahçe, Selamet mahalleleri.
Elektrik trafosu bu 3 mahalleye de yetmiyor.
7/24 aniden kesintiler, yanlış bağlantı gibi birçok sorunlardan dolayı perişanız.
Bayram sebebiyle çok aile kurban eti muhafaza ediyordu. Buzdolapları 1 aydır ara ara çalıştığından etleri bozulan aileler, bölgemizdeki esnaf, diş hekimleri, ticarethaneler, kasaplar şarküteriler ciddi anlamda zararda.
Mahallede tepkiler 1 ay sonra yükselmeye başladı. UEDAŞ Osmangazi Şb.'ne siyah çelenk koymayı planlıyoruz.
UEDAŞ'ta taşeron çalışanların sayısı azlığı bizleri kara kara düşündürüyor. Selamet Mah. Muhtarı geçenlerde bir gece hiçbir UEDAŞ yetkilisine ulaşamadı. Telefonlar hep kapalı.
UEDAŞ'a pano yeri ayrılmasına rağmen bu yatırımı yapmadığı 3 mahalleye 1 trafodan elektrik verme ısrarı bölgedeki yoğun tüketim sebebi ile hatlar geceleri patlıyor.
Sık kesintilerde elektronik cihazlar zarar görüyor. Yazın en sıcak dönemde perişan olduk.
UEDAŞ, web sitesinden çalışma programını açıklıyormuş. 70 yaşındaki bir insan bunu nasıl görecek? Kesinti sebebiyle zaten internet yok.
Açılan direk çukurları açık. Çocukların düşmesi ve bir kaza olması an meselesi. Lütfen sesimizi duyurun." Bir bölge sakini

Parkur zemininde tehlike yaşanıyor

"Sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yaparken tercih ettiğimiz parklardan biri olan Beşevler Bölge Parkı'nda konforu artıran kauçuk yer kaplamaları maalesef birçok noktasında birbirinden ayrılmış vaziyette.
Parkur zeminini oluşturmak için kullanılan bu malzemelerin aralarındaki boşluklar tehlikeli de olabiliyorlar.
Ayrıca parkın en gölgelik kısmı olan fotoğraflarda belirli kısımdaki kaplamalar da su aldığı için çamur ve yosun ile kaplanmış ve yaz-kış oldukça kaygan bir zemin oluşmasına ve kayıp düşmelere yol açıyor.


Kaplamalar yenilenirken veya tamir edilirken güneş almayan bu kısım için de ayrı bir çözüm oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımızla." Bölge sakinleri

Çınarlar büyüyor

"Ailece çok beğenerek gittiğimiz Nilüfer, Karafatma'daki bölge parkındaki çocuk oyun gruplarının olduğu kısımda çepeçevre çınar ağaçları dikilmişti.
Ağaçlar artık büyümeye başladı. 6-7 yaşında olsa gerek. Şimdiden dalları neredeyse tüm çocuk parkını kaplar halde.


Yazın sıcak günlerde veliler oturma gruplarında oturdu, çocuklar da güvenle oyun gruplarında vakit geçirdi. Bu parktaki çınar ağaçları ile oluşturulan gölge konseptinin Bursa genelindeki tüm park ve bahçelere ve oyun gruplarına da yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyor, yetkililere teşekkür ediyorum." Serkan ÖZGİRAY

Yıldırım'dan bir yanıt

"25/Eylül/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer alan 'Yeşil Alanlarda Çimler Kuruyor' başlıklı, Şükraniye-Baruthane Çocuk Oyun ve Dinlenme Parkı ile ilgili bir okurunuza ait şikayet incelenmiştir.
Yakınmaya konu olan parkın sulama işlemi için Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce personel görevlendirmesi ivedilikle yapılmıştır.
Ayrıca ilgili parkın onarım çalışması da programa alınmıştır.
Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.