Hava Durumu

Dikilen tohum fidana, fidan ağaca dönüşürken

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2018 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 08:21

"Yaklaşık yedi-sekiz senedir gün ağarınca köşenizi okumayı dört gözle bekleyen müdavim okuyucularınızdanım.
Bu süre zarfında kendi ellerinizle diktiğiniz bir tohumun nasıl fidana, genç bir ağaca ve dalları Gemlik'e, Kurşunlu'ya, Orhaneli, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım'a ulaşan kocaman ulu bir ağaca dönüştüğüne günbegün şahit oldum.
Bursa'nın dört bir yanından okuyucularınızın paylaştığı birbirinden değerli konular "Biz göçebe bir toplumuz, bu nedenle şehirlerimize ve çevremize yeterince sahip çıkamıyoruz" tezini de kökten çürütüyor.
Yüce dinimiz bize 'yerden bir taş dahi olsa kaldırın ki başkaları zarar görmesin' diye ders vermiş ve Hz.Muhammed ASM 'bir gün bir kişinin gelip geçmekte olanlara rahatsızlık veren bir dikenli dalı keserken gördüm. Aynı kişi Miraç Gecesi o uzayan dallarını kestiği ağacın altında istirahat ediyordu' diye başkalarına karşı iyilik yapmanın sonsuz fazilet ve kazancını müjdelediği söylenir.
Böyle yüksek kazançlar söz konusuyken Bursalı okurlarınızın fazilette yarışmaları takdire şayan. Sağ olun var olun...
Allah sizlerden ve değerli okurlarınızda razı olsun. İnşallah değil her ilçe belki her mahalle, her köy bu yarışta hep yer alsın. Bir küçük bildirim dahi olsa adını bu pırlanta köşeye altın harflerle yazdırsın.
23 Eylül Pazar günkü sayınızda bizim de sık sık kullandığımız Cephanelik Ormanı'ndaki uzayan ağaç dallarının kesilmesiyle alakalı bir okur talebi vardı.
Nilüfer Bld.'ne ne mutlu ki 25 Eylül Salı günü buradan geçerken uzayan ağaç dallarının kesildiğini ve aydınlatma lambalarının pırıl pırıl yandığını gördüm.
Nilüfer Bld.'ni okur taleplerinin yanıtlanma hızında en hızlı ve vatandaş memnuniyetinde en ileride görüyorum. Kendilerine de çok teşekkürler.
İnşallah tüm belediyeler bu hayır yarışında her zaman en önde olmak, liderliği ele geçirmek gayreti ve heyecanı içinde olacaklardır.
Saygılarımla" - İmdat GENCER/ Elek.Müh.

SPORCU FABRİKASI MADALYA ÜRETİYOR

Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında ağırladığımız Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık, Gürsu gençleri için adeta 'ışık saçan' programlarını onurla anlattı.
Doğaseverleri bir araya getiren ve özellikle doğa sporları için oluşturulan Adrenalin Park'la çevre sakinlerinin geniş şekilde yararlandığını, parkın belediyeye de önemli bir gelir kazandırdığını belirtirken şunları söyledi:
"Gürsu büyüyor. Kırsal kesim de buna paralelel olarak yapılaşmalarla azalıyor. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Adrenalin Park, çevre sakinlerine de gelir getiriyor. Örneğin bölgede açılan ekmek-pide fırınları vb. yerlerin yanı sıra tavuk, yumurta üretimi de önem arzediyor, vatandaş para kazanıyor.
Gürsu gençliğinin spor konusunda yararlanması için bir tek kapalı spor salonumuz vardı. Şimdi bu yetersiz kalıyor. Belediye olarak iki yeni spor salonu daha yaptık. Ayrıca Türkiye'de sadece beş tane bulunan 'Sporcu Fabrikası' tesislerimizin biri de Gürsu'da.
Geçen yıl gençlerimiz Bursa ve ülke çapında çeşitli branşlarda 276 madalya kazanırken bu sene yıl sonu gelmeden madalya sayımız 500'ü geçti. Ayrıca onbir semtimizde de semt spor alanları yaptık. Basketbol, voleybol gibi sahaların bulunduğu spor tesislerimiz gençlerimiz için adeta bir 'Sporcu Fabrikası' ve bu tesislerde yetişen gençlerimiz birbirinden değerli başarı madalyaları üretiyorlar."
Gençlere 'ışık saçan Başkan Işık'a başarılar ve kolaylıklar dilerim. - E.Ö

3. DÜNYA LİGİ'NDE TOP KOŞTURMAYALIM

Akıllı kavşaklar ana arterlerde trafiğin akışını hızlandırdı.
Ne var ki Beşevler Caddesi gibi yerlerde trafik akışı hâlâ oldukça yavaş ve yer yer uzun araç kuyrukları oluşuyor.
Oysa, alınacak önlemlerden bir tanesi şu olmalı.
Benzerlerini tüm Avrupa ülkelerinde gördüğüm gibi cadde ve sokakların belirli renklerle işaretlenmesi.
Park edilmemesi gereken trafik lambasından bir miktar önce ve sonraki alanlar, sokak ve cadde ağızları ve otobüs durakları gibi alanlar 'park edilmez' rengi simgeleyen boya ile belirlenmeli. Üzerine 'park edilemez' işareti konulmalı.
Trafik lambalarından hemen önce ve sonra araç park edildiğinde araçlar 2 sıra akabilecek iken kırmızı ışıkta park eden araçlar nedeniyle tek sıra araç hareketi ile trafik ışıklarında bekleme süresi artıyor. Veya otobüs durağına park eden araçlar nedeniyle otobüs durağa yanaşamıyor ve en sol şeritte yolcu indirip bindirirken trafik duruyor.
Bu uygulama tüm Avrupa'da var ve ciddi şekilde kontrol ediliyor. Madem uygar medeniyetler düzeyine çıkmak hedefimiz, 3. Dünya Ligi'nde top koşturmak(!)istemiyoruz. Berlin, Verona, Milano, Torino'da bunlar incelenip Bursamızda uygulanmalı?
Çok kalabalık ve sıkışık yaşanan şehirlerde bir de trafik oluruna bırakılıp önlem alınmazsa yaşam sevinci çileye dönebiliyor.
Uygulama için örneğin Beşevler 'Pilot Bölge' seçilir ve yerler boyanır. 1 ay boyunca hatalı park eden araçların camlarına bir görsel bırakılır ve falan tarihten itibaren para cezası uygulanacağı belirtilir ve denetlenir.
Uygulama oturunca, diğer semtlerde de yavaş yavaş yaygınlaştırılır.
Saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY Yük.End.Müh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.