Hava Durumu

Dikkat! Fakülte yolunda tehlike

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2019 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 08:20

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan bir yakınımızı ziyarete gittik.
Fakülte polikliniklerine ait otoparkın yanındaki yolda karşılaştığımız şaşırtıcı bir manzara bizleri gerçekten üzdü.
Çünkü olası bir takım tehlikeler içeriyordu.

Çekip köşenize gönderdiğimiz fotoğrafta da net bir şekilde görüldüğü gibi, yoldaki asfalt zemin karşıdan karşıya yarılmış ve sonra da buradan elektrik enerjisi taşıyan kabloların geçirildiğini sandığımız bir durum vardı.
Enerji kablolarının bir kısmı plastik boruyla güvence altına alınmış ama bir kısmı da herhalde plastik boru yetmediği için açıkta kalmıştı..
Blindiği gibi bu yoldan her gün, günün her saati yüzlerce araç,yüzlerce insan gelip geçiyor.
Her tür olası tehlikeli duruma adeta davetiye çıkarabilecek durumun ivedilikle ele alınıp gerekli güvenliğin sağlanması yerinde olacaktır.
Saygılarımızla uyarıyoruz." Özge ERDİNÇ

ALO, BURASI OSMANGAZİ

'EMEK'E EMEK: "9 Mart 2019 tarihli köşenizde bir okurunuzun 'Emek'e Emek Verin!.' başlıklı şikayetine yer verilmiş ve Emek, Turgut Özal Caddesi'ndeki konteynere ilişkin bir şikâyet yansıtılmıştır.
Belediyemizde bulunan konteynerler; okul, spor kulüpleri, kâr amacı gütmeyen vakıf/dernek ve cami gibi yerlere 'taşınır tüketim malzemesi geçici teslim fişi' ile teslim edililip kullanıma sunularak gerekli görülen hallerde de geri alınabiliyor.
Çevre Bakanlığı Atık Yönetimi Yönetmeliği madde 9(1); Atık üreticisi, d) "Belediye atıklarını, ilgili mevzuat kapsamında toplama, taşıma ve bertaraf yükümlülüğü verilmiş kurum ve kuruluşların belirlediği şekilde konut, işyeri gibi üretildikleri yerlerde çevre ve insan sağlığını bozmayacak şekilde kapalı olarak muhafaza ederek, toplamaya hazır etmekle yükümlüdür" ibaresi gereği tüm hane ve işyerleri ürettikleri çöplerin sorumluluğunu üstlenmek zorundadır.
Bilindiği gibi açıkta ve kontrolsüz atık şikayetlerine yol açan ve hiçbir sokak sakininin kendi kapısı önünde bir başkasının çöpünü doğal olarak istemediği, ortak kullanım çöp konteyneri uygulaması kaldırılmış olup; tüm konut ve işyerleri ürettikleri evsel atık miktarını karşılayacak kapasitede, kapaklı ve tekerlekli TSE standardı altında üretilmiş konteyner temin etmek ve bunu kendi kapıları önünde muhafaza etmek durumun-dadır. Konteyneri olmayan veya yetersiz olan konut ve işyerlerine Zabıta Müdürlüğümüzce konteyner edindirme tebligatları yapılmaktadır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

BU PARK BAKIM VE İLGİ BEKLİYOR

"Bizler, Panayır Mahallesi'nde oturuyoruz.
Bölgemizde bir park var. Pırıltı Sokak'ta; Alpiş Tuana Evleri 1.ve 2. etabın hemen arasında kalıyor.
Burada güzel düşünülmüş bir çalışma yapıldı ve yeşil alan olarak halka kazandırıldı. Ancak gerekli denetimler maalesef yapılmıyor.
Olumsuz davranışlar içindeki bazı gençler burasını adeta mesken tutmuş durumda. Gece-gündüz buraya geliyorlar.
Çocuğumu bu yeşil alana götürüp orada güzel bir ortamda vakit geçirmesi sırasında tedirginlik yaşıyorum. Ayrıca buradaki yeşil alanımıza keçi bağlayanlar da var.. Burasının denetimini kim yapacak?
Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz." Çevre sakini bir okur

TOKİ GÜRSU'NUN DERDİ BİTMİYOR

"TOKİ Gürsu Konutları sakinlerinin dertleri bitmiyor...
BursaRay görevlileri trene girdiği an hemen hareket ediyor. Yetişmekte olan yolcuların yarım dakika beklenmesini rica ediyoruz.
Ayıca, toplu taşım otobüslerindeki bazı şoförlerin de buna dikkat etmesi gerek.
İki hafta önce perşembe sabahı 07.30 aracı viraja hızlı girince yan yatma tehlikesi atlattı.
Özellikle genç yaştaki şoförlerin dikkatini çekeriz. İşe gidiş saatlerinde seferler tamam ama iş çıkışı saatlerinde seferler 30 dakikaya indirilmeli.. Bu konudaki şikayetlerimize de dönüş yapılmıyor.
Ayrıca konutlarımızdan kısa yolla ulaşım konusunda yerel seçim öncesi Büyükşehir Bld. Bşk.'mız Sn. Alinur Aktaş sorunun giderileceğini söylemişti.
Unutulmamasını bekliyor ve konuya eğilinmesini rica ediyoruz." TOKİ Gürsu sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU: BÖYLEYDİ BÖYLE OLDU

"Erdal Abi;
Mudanya Güzelyalı Mezarlığı'ndaki durumu 29 Mart'ta 'Bu mezarlıkla acaba kimler ilgileniyor?' başlığı altında sizin sayenizde duyurmuştuk.
Sorunun çözümü için hangi belediye müdahale etti bilmiyorum ama (mesai saati dışında gittiğim için görevliyi görüp soramadım) bu hafta gerekli temizliğin yapıldığını, yıkılma tehlikesi içinde olan bazı ağaçların düzeltildiğini görmüş oldum.
Mezarlıktaki bu gelişmenin adına başta sizlere ve çalışma yapan belediyeye çok teşekkür ediyorum.
Araç yolunun da biran önce asfaltlanması dileğimle sevgiler saygılar sunarım.." Güzelyalı sakinleri adına Yakup ARDA

-----------------ÖNCE---------------------------------------SONRA---------------------

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.