Hava Durumu

Dikkat! Orman yanabilir

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 08:18

"Beşevler, Çamlıca Mah. Ata Cad. üzerindeki Yaşar Kemal Barış ve Kardeşlik Ormanı zümrüt yeşili semtin en güzel ve saklı cennetlerinden biri.
Hele bahar mevsiminde...
Geçtiğimiz günlerde buraya dolaşmak, güzellikleri solumak ve çocuklarımızın koşturup oynamaları için gitmiştik.

Ne var ki ağaç altında birkaç noktada mangal yakıldığını gördük. Oysa burasının hemen arkası orman. Burada kontrolsüz yakılan ateşler orman yangınına yol açabilir. Konu hakkında Nilüfer Bld.'ni bilgilendirmek istedim. Belki burada ateş yakmak yasaktır diye birkaç noktaya uyarı levhası konabilir.
Ama görüşüm şu:
İnsanların mangal yapmaya ihtiyaç duydukları alanların şehir içinde de bir şekilde yapılması gerek. Burada küçük bir düzenlemeyle veya daha güvenli bir noktada 8-10 tane taştan mangal ocağı yapılması ve yanına da yangın söndürme tesisatı çekilmesi insanların gönlünce mangal yapıp masalarında piknik yapabilecekleri bir alana kavuşmalarını sağlayabilir.
Böyle bir alan Misi yakınlarında da hizmete alınabilir. Bu tip bir ihtisas parkının da hizmete alınması Nilüfer'e şık düşecektir. Saygılarımla.." - Serkan ÖZGİRAY

BİR HURDACININ ARAÇ KASASINDA GÖREBİLİRİZ

"Bu fotoğrafı gazetenizdeki köşenize aslında yorumsuz olarak göndermek istiyordum ama kayıtsız kalamadım.
Sanırım; Osmangazi ilçesi, Akpınar Mahallesi 1. Kavaklı Caddesi'ndeki bu BOİ.'ne ait durak yetkililerden tez zamanda ilgi bekliyor.
Çünkü acele edilmezse yerinden çıkıp yan yatmış durağı bir hurdacı aracının kasasında görebiliriz.. İşlerinizde kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla." Çevre sakinleri

RAYLARIN KENARLARI ADETA TUZAK OLDU

"T/1 tramvay hattının geçtiği Altıparmak Caddesi boyunca rayların kenarları çok yerde delik deşik bir şekle dönüştü. Bazı yerlerde de çukurlar mevcut.
Altıparmak Caddesi kentimizin en önemli ana arterlerinden biri ve bu cadde üzerinde günün 24 saati yoğun bir trafik akışı var..
Ray kenarlarından mecburen geçen araçların sürücüleri yoğun trafik nedeniyle çukurlardan da kaçabilme imkanı bulamıyorlar.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını önemle rica ediyoruz. Saygılarımızı sunarız." Gülay İLKSEN

YOLDA DERİN BİR ÇUKUR

"Osmangazi ilçesi, Yeniceabat Mahallesi'ne girişte (Çeltik Köy'den geliş yönünde) ilkokulu geçtikten sonra yolda bir süre önce yapılan bir BUSKİ çalışması sonrası asfalt zemin kazıldı ve iş bittikten bir iki gün sonra da önce toprakla doldurulup ardından da asfalt yama yapılmıştı.
Fakat yapılan bu çalışmada tam yol ortasındaki asfalt yamanın bir kısmı tamamen dağıldı ve burada oldukça derin bir çukur meydana geldi.
Şimdi buradan gelip geçen araçlar çukura giriyor ve araçlar da olumsuz şekilde etkileniyor, hasar görüyor.
Yapılan onarım ve asfalt yama çalışmalarının böylesine güçsüz ve gelişigüzel gerçekleştirilmiş olması hayret veren bir şey..
Gereken onarımın acilen yaptırılmasını Osmangazi Belediye yetkililerinden bekliyoruz.
Saygılarımızla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ...

Değerli okurlarım;
Bugün onbir ayın sultanı mübarek ramazan ayının ilk günü..
Tüm okurlarımın tüm sevdikleriyle birlikte ramazan ayını kutluyor, sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur dolu günlerde daha nice ramazan aylarına ulaşmalarını, ayrıca
bereketli iftar sofralarında dostluk ve kardeşlik duygularının artması dileklerimle..
Bu arada belediyeler tarafından düzenlenen iftar sofralarında bu sene 14 bin kişinin yanında Uludağ Üniversitesi de Görükle'deki merkez öğrenci yemekhanesi, İlahiyat Fakültesi yemekhanesi ve Ali Osman Sönmez Kampüsü yemekhanesinde bu ay devamınca tüm öğrencilere, üniversite çalışanlarına ve hasta yakınlarına ücretsiz iftar ziyafeti sunacak..

BAHARIN RENKLERİ

Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin ve kursiyerleri Arzu Tiryaki, Belma Boz, Emel Özdemir, Filiz Yurtsever, İnci Şahin, İpek Fırtın, Nadiye Güzel, Nagihan İnan, Semra Sarıkafa, Tülay Hasan, Vildan Kasap ve Yasemin Sakarya'nın desteği ile 'Baharın Renkleri' konulu bir rölyef sergisi açtılar.
Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Md. yardımcıları Nejla Güngör ve Cemal Okdemir ile Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şb. Bşk. Metin Öksüz'ün de bulunduğu sergi açılışında birbirinden güzel üç boyutlu tablolar hayranlık topladı.
Sergi 11 Mayıs Cumartesi akşamına kadar Endülüs Park AVM Sanat Galerisi'nde açık tutulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.