Hava Durumu

Dimdik rampada her an büyük tehlikeler var!

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2016 01:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 01:35
"Nilüfer ilçemizde bulunan Cephanelik Sokak'tan Bilginler Caddesi'ne ulaşmak isteyen sürücüler genellikle fotoğrafını göndermiş bulunduğum bu güzergahı tercih ediyorlar..
Fakat söz konusu olan sokak tamamen çok dik bir yokuş şeklinde ve tehlikeler yaratıyor.
Bunu dikkate almayan bazı sürücüler rampa aşağı inerken aşırı şekilde sürat yapıyorlar. O anda da ara sokaklardan ve sitelerin otoparklarından çıkan araçlar için oldukça büyük tehlikeler oluşturuyorlar.



Bu nedenle belirtmiş bulunduğum ilgili sokakta birkaç yere hız kesici setler konulabilirse büyük bir kaza yaşanmadan söz konusu olası tehlikelerin önüne kolaylıkla geçilebilecektir. 
Bu amaçla konu ile ilgili sayın yetkililerin dikkatini çekiyor ve herhangi bir olumsuzluk yaşanılmadan soruna acilen el atmalarını rica ediyoruz.. 
Saygılarımızla.."
İmdat GENCER ve bir kısım çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU
Modern bir kütüphane



"Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi artık haftanın yedi günü gece saat 24.00'e kadar açık tutuluyor. Ayrıca kütüphanemiz tamamen yenilendi ve daha rahat ve modern bir çalışma ortamı sunuluyor. Bu nedenle Uludağ Üniversitesi yöneticilerimize ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sayın Hasan Arslan'a gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkürler ediyoruz. Özellikle sınav dönemlerinde bizlere daha rahat çalışabilme imkanı sağlandığı için çok mutluyuz.." 
Bir grup UÜ öğrencisi

Otopark yerine daracık sokağa

"İhsaniye semtimizde bulunan Yeşil Vergi Dairesi arkasında kalan yol çok dar ama yolun bir yanı tamamen otopark gibi kullanılıyor.
Sokağı daha da daraltan park etmiş araçlar yüzünden her iki ayrı yönden gelip karşılaşan araçlar geçiş yapamıyorlar, trafik tıkanıyor ve bu yüzden de uzun süre akmıyor.
Oldukça büyük olan belediye ve özel halk otobüsleri sürücüleri de bu sokaktan gelip geçerken büyük sıkıntılar yaşıyorlar ve ileri geri manevralarla birbirlerine yol verme gayreti gösteriyorlar. Sürücüler arasında bu yüzden zaman zaman sert tartışmalar da yaşanıyor.
Halbuki bu sokağın tam aksi tarafında; vergi dairesinin önünde çok geniş, ferah bir yeraltı otoparkı bulunuyor.. Bu sokakta park eden araçlar niye bu otoparka yönlendirilmiyor?.
Yarın öbür gün acil bir olay olsa ve ambulans, itfaiye arazözleri gibi araçlar buradan gelip geçme zorunda kalsalar daha vahim durumlarla karşılaşmazlar mı?.
İlgililerin dikkatine sunarım."
Kemal GÖLCÜKLÜ

Güzellikler perdeleniyor 



"Nilüfer'deki Çamlıca Mahallemizde bulunan Cephanelik yürüyüş parkımız pırıl pırıl ve yeşillikler içinde bir yer. 
Çevresinde arkadaşlarımızla hemen hemen her gün sağlıklı bir yaşam için yürüyüş ve koşular yapıyoruz. Burası gerçekten çok güzel bir ortam. 



Fakat ne var ki çevresi 1700 metre olduğu söylenen parkın iç kesimindeki askeri alan olan ormanlık kısımda rüzgarların sürükleyip getirdiği ve ağaçlara asılı kalan poşetler ve kağıt parçaları çok çirkin görüntüler oluşturuyor. 
Bunların belediyemiz tarafından zaman zaman temizletilmesi gerekiyor. Bu çalışmalar aksatılmadan yapılırsa çok güzel olacak ve çevre kirliliğinin önüne geçilecektir. Konu hakkında desteklerinizi rica ederiz.
Saygılarımızla.."
Ayşen TAN ve arkadaşları

Yaya ve sürücü için güvensiz bir kavşak

"Nilüfer'de bulunan Beşevler bölgemiz ile Bilginler Caddesi bağlantısı üzerinde bulunan ada dönüşlü kavşak günün hemen her saati yoğun bir tarfik akışına sahne oluyor.
Söz konusu kavşakta durum bu olduğu halde trafik sinyalizasyonu bulunmadığı için sık sık maddi hasarlı kazalar meydan gelirken karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar için can güvenliği de yok.
Bu kavşağın bir an önce hem yayalar için, hem de araç kullanan sürücüler için acilen sinyalize edilmesi gerekiyor.
Söz konusu durum ile gerekli incelemenin yapılmasını rica ediyor ve kavşağın yapılacak sinyalizasyonla güvenli bir hale getirilmesini saygılarımızla rica ediyoruz."
Sedat KURTULMUŞ ve çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.