Hava Durumu

Dirsek teması(!) şart!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 08:36

Değerli okurlarım, sizlerden sokak ve cadde aydınlatmalarının arızalı ve çalışmaması ile Bursa'nın çok yerinin karanlıklarıyla ilgili çok sayıda şikayet alıyorum.

Gerçi, bugünkü köşemde okuyacaksınız; UEDAŞ'da konuya hemen el atıp sorunların giderilmesi için çalışıyor ama bu konuda radikal bir çözüm gerek.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sınırları içinde zaten az sayıdaki aydınlatmaların da çalışır durumda olması için duyarlılığın artması şart.

Bilhassa Bursa için iddialı bir vizyon oluşturmaya çalışan Büyükşehir Bel. Bşk. Sn. Alinur Aktaş ve ilgi ekiplerinin problem hakkında kalıcı çözümler oluşturulması için UEDAŞ'la adeta 'dirsek teması(!) yapmaları' yerinde olur inancındayım.

İşte ekranıma düşen son karalıklar..

Okurum Salim Doruk'un fotoğraflayıp gönderdiği ilk sorunla konuya girelim:

"Nilüfer, Çamlıca Parkı önündeki Akay Sokak'taki aydınlatma lambaları uzun zamanandır yanmıyor. Çevredeki binalardan dışarıya sızan ışıklarla aydınlanmaya çalışıyoruz. Sorun fotoğrafımızdaki gibi çok net. İlgi rica ediyoruz."

Ve yine aynı konudaki diğer sorunları da A. Şerif Öztürk saptayıp köşemize göndemiş. Özetle:

"1. Beşevler Konak Mah. Karafatma Heykeli dahil olmak üzere bu heykel ve Konak pazaryeri yönünden Beşevler Cad. üzerinde çok sayıda cadde aydınlatması çalışmıyor.

2. Yakın çevre yolu Acemler Kavşağı sonrası İstanbul yönünde Soğanlı tarafına çok sayıda cadde aydınlatması da arızalı. Bölge çok karanlık.

3. Yakın Çevre Yolu'nda Küçükbalıklı kavşağı çevresinde çok sayıdaki aydınlatmalarda da durum aynı.

4. Yalova Cad. (yeni adıyla İstanbul Cad.nde) İstanbul yönünde AS Merkez'den başlayıp Terminal Kavşağı'na doğru ve Terminal Kavşağı çevresi de dahil olmak üzere cadde aydınlatmaları aylardır devre dışı. Bölge adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Daha önce de köşemizde birkaç kez yayınlamış olmamıza rağmen bu konuda da olumlu bir çalışma olmadı.

Umarım ilgili birimler bu arızaları giderecek çalışmaları gerçekleştirirler."

Alo, burası UEDAŞ

"15 Ocak 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan Zindankapı Caddesi, Alaattin Mahallesi'nde hizmet alanımıza giren konu incelenmiştir.

Okur uyarısında belirtilen soruna Osmangazi İşletme Müdürlüğümüz'e bağlı teknik ekiplerce gerekli çalışma yapılmış ve aydınlatma sorunları bir gün sonra hemen giderilmiştir. Çalışma sonucunda çekilen durum fotoğrafı da ekte sunulmuştur.

Değerli müşterimiz, Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren ALO 186 no'lu çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamız veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz."

Saygılarımızla.

"ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Buram buram Anadolu

Türküseverler için bu gece muhteşem olacak. Nilüfer Bld. Türk Halk Müzsiği Korosu'nun saat 20.30 BAOB Oditoryum'da başlayacak olan konserinde buram buram Anadolu kokan birbirinden güzel türküler çalınıp söylenecek.Koro uzun zamandan beri beklenen bu konser için titizlikle hazırlandı ve renkli bir program oluşturdu.

Alo,burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet gazetesinin 10 Ocak 2018 tarihli sayısında köşenizde 'Üzücü Bir İddia!...' başlıklı bir okur yazına yer verilmiştir.

Bahsi geçen konuya ilişkin Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, özellikle kış aylarında sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve tedavileri konusunda, ilçemiz dışındaki talepler de dahil olmak üzere yoğun bir programla çalışıyor.

Söz konusu talep de tarafımıza iletildiği zaman belediyemizin sorumluluk alanı dışında kaldığı belirtilmiş ve ilgili belediyenin iletişim numaraları verilerek görüşülmesi gerektiği belirtilmiştir.

Ancak, buna rağmen ekiplerimiz; belirtilen adrese gitmiş, bölgeden 1 yetişkin, 4 yavru köpeği almıştır.

Alınan bu hayvanların Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezimizde, bakım ve tedavilerine başlanmıştır.

Böyle üzücü bir olayın bir daha yaşanmaması için 241 41 04-05 no'lu telefon hatlarımızdan Veteriner İşleri Müdürlüğümüze ulaşarak şikâyet, talep ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın Yayın Hlk. İlş. Müd.

TEŞEKKÜR PANOSU

Yavrular alındı!..

"Orhaneli, Erenler köyüne varmadan 15.'ci kilometrede bir köpeğin 12 yavru doğurmuş olduğunu, yavruların donarak ölme tehlikesi yaşayabileceğini gelip alınmasını telefonla istememize rağmen Osmangazi Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'ndan 'araç yok, sonra geliriz' dendiğini belirttiğimizi bazı yavruların ise ölmüş olduğunu köşenize ilettiğim yazıyı yayınlamıştınız. Ertesi gün erkenden gelip ana köpek ve yavrularını alıp götürdüklerini öğrendim. Bu konuda size ve belediyece gösterilen şevkat ve ilgiye teşekkür ederiz." H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.