Hava Durumu

Doburca Değirmen Tesisi yaşama renk katıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2016 01:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 01:37
Köşemizin sürekli takipçilerinden olan değerli okurum Endüstri Yüksek Mühendisi Serkan Özgiray’dan aşağıdaki ileti ve fotoğrafları aldım. 
Özetle aktarıyorum:
***
“Geçtiğimiz günlerde uzunca süredir yanından geçip de uğrama fırsatı bulamadığımız Osmangazi Belediyesi tarafından işletilen Doburca Değirmen Tesisleri’ne gittik. 
Özellikle hafta sonları tesislerin otoparkında çok sayıda aracın olduğunu görsek de bu kadar güzel bir yer olabileceğini hayal edememiştik. 



Yemyeşil ve ışıl ışıl bir parkın içinde, muhteşem bir çınar ağacı ve sürekli dönen bir değirmen..
Sanırım eskiden şırıl şırıl akan bir derenin suyu ile çalıştırılarak un öğütme değirmeniymiş burası. 
Taş binanın enfes restorasyonu ile çok seçkin ve özenli bir mekan Bursa’ya kazandırılmış. Değirmenden elde edilen sembolik un paketleri de çok ilginçti.      



Osmangazi Belediyesi’nin şehrin farklı yerlerinde de benzer sosyal tesisleri olduğunu da bu vesile ile öğrenmiş oldum. Lezzetli yiyecekleri, güler yüzlü hizmeti, tertemiz hizmet anlayışı ile bu tesisi Bursa’ya kazandıran yetkililere açık teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  
Bursalılar sosyal tesisler yönünden gerçekten son derece şanslı. Hayata değer ve renk katan çalışmalarından ötürü tüm yetkililere ellerinize sağlık, diyor ve saygılarımı sunuyorum.”
End. Yük. Müh Serkan ÖZGİRAY

Çökmüş kalmış ızgaralar...

“Osmangazi ilçesinde Bulgaristan Konsolosluğu’na yakın olan ve Hürriyet semti ile Adalet semtini birbirine bağlayan ada dönüşlü kavşakta bulunan yağmur suyu ızgaraları göçmüş. Oradan geçen tüm araçlara hasar veriyor.
BUSKİ’nin konuyla ilgili sayın yetkililerine konuyu köşenizden aktarıyor ve ızgaraların onarımını rica ediyorum.”
Oğuz TÜMER

İnegöl’ün üzen ve sevindiren müzisyenleri 



Sanat hayatına büyük hizmetler sunan İnegöl doğumlu ünlü müzisyen, piyanist Şefik Uyguner geçen hafta, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
1929 İnegöl doğumlu olan Şefik Uyguner, İnegöl´de ilk Muharip Gaziler Derneği’ni kurmuş ve ilk başkanlığını yapmış eski Milis Komutanı Mehmet Zekai Uyguner´in oğluydu.. 
Uyguner, ilkokulu kardeşi tiyatro sanatçısı Deniz Uyguner ve Zeki Müren ile birlikte okumuş, ardından İstanbul Konservatuvarı’nda okuyarak mezun olmuştu.      
Tarabya´nın ilk piyanist şantörü olan Uyguner, zamanının meşhur Fehmi Ege Orkestrası’nda görev alan ve İstanbul sosyetesinin tanınmış piyanistlerindendi.    
Rahmetli Uyguner, ayrıca Ajda Pekkan, Emel Sayın, Ferdi Özbeğen ve Sinan Özen gibi tanınmış isimlerle de çalışmıştı. Allah rahmet eylesin.
Ve sevindiren bir haber de yine İnegöl’den. İnegöl’de ticaretle uğraşan müzik sevdalısı Sezen Akbaba, 29 Kasım Salı gecesi TV 8’de yayınlanan ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katılarak ilk elemeyi kazandı.
‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’ şarkısıyla büyük başarı gösteren Akbaba jüride bulunan Gökhan-Hakan kardeşlerle yarışmaya devam etmek istediğini belirtip onları seçti. Akbaba’ya tebrikler, yolu açık olsun.

Koltuklar çok yüksekte

“Şehir içinde toplu ulaşım için Bursa’da kısa bir süre önce çalıştırılmaya başlanan yeni halk otobüslerinin oturma koltukları çok yüksekte kalıyor.
Koridordan merdivenle çıkılan koltuklara oturmak isteyen yaşlı insanlar ve hastalar çok fazlasıyla güçlük çekiyorlar. Şahsen buna tanık olmdım ama bir yaşlı hanımın da oturmak için koltuğa çıkarken düştüğü söyleniyor.     
Yeni otobüslerde oturma yerlerinin az ve ayakta durma yerlerinin de oldukça geniş olduğunu belirtmeliyim. 
Bu otobüsler alınıp servise sokulmadan önce bu bariz olumsuzluklar hiç görülmedi mi acaba?..”
V. Necdet YILMAZ

AH ŞU TEMEL

Temel’in karnesinde sıralanan zayıf notları gören annesi sinirli sinirli Temel’e bağırır: 
“Ha bu nedur? Geçen yıl sinif birincisuydun. Bu yıl sonuncu olmişsun!..” 
Afacan Temel gayet sakin cevaplar annesinin tepkisini: 
“Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun ya.. Bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!.”
(Teşekkürler Şener TULGAY)

Yeni bir kitap



PEMBE FLAMİNGOLARIN BEYAZ GREVİ 

Yazar Vassilis Papatheodorou, ‘Pembe Flamingoların Beyaz Grevi’ adlı romanı ile okurları yine olağanüstü bir maceraya çağırıyor. 
Kelime Yayınları arasından çıkan roman gerçek bir olaydan esinlenerek yazılmış. Eserde insanın doğaya hükmetme çabalarının tehlikelerine dikkat çekilirken doğaya verdiği zararın dönüp dolaşıp yine kendisine geldiğini anlatıyor.

Okurlarımın dikkatine...

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınızı, dileklerinizi ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e’mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no’larınızın bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemiyorsanız da bu bilgileri lütfen yazın ve ‘adım yayınlanmasın’ şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.