Hava Durumu

Doktorumuz geldi demeyi çok isterdik

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 08:19

"16.11.2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Hizmet Vermeyen Hizmet Konağı' yazınızda size ve okurlarınıza olayları anlatan kişiyim.
Bu yazımda 'doktorumuz geldi' demeyi, yıllardır beklediğimiz sağlık hizmetine kavuştuk yazmayı, Yıldırım Belediyesi'ne, Yıldırım Sağlık Müdürlüğü'ne ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi sunmayı çok isterdim. Ancak öyle olmadı.
Geçen sürede üzülerek söylüyorum ki Selçukbey Mahallesi Hizmet Konağı'nın kapısı dahi açılmadı.
Sadece ve sadece tabelası asıldı. Hepsi bu kadar.. Eminim bu da köşenizdeki yazım sayesinde olmuştur..
Son zamanlarda hava bir hayli soğuk ve yağışlı. Çocuklar, yaşlılar, hasta bir şekilde Ortabağlar Aile Sağlık Merkezi'ne zorluklar içinde gitmeye çalışıyor. Hastalar ve küçük çocuklar için o kadar uzak mesafeyi yürümek gerçekten bir ıstırap!..
20 bin nüfuslu Selçukbey Mahallesi halkına en iyisi düşünülerek yapılan bu güzelim bina boş durmamalı?.
Gerekli işleve sahip olmalı..
Bu konu hakkında Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali Bey'den özel ilgilerini rica ediyoruz.
Bizzat kendilerinin başlattıkları bu önemli projenin herkes için hayırlı olacak bir şekilde bitirilmesini özlemle bekliyoruz.
Saygılarımla.."
- Selçukbey Mahallesi çevre sakinleri

TAMAMI KURUYAN BİR ÇAM AĞACI

Beşevler Bölge Parkımız yeşillikleriyle, düzeniyle ve çocuk oyun parkıyla semt sakinlerimizin büyük ilgisini çeken yer.
Özellikle yemyeşil ağaçlarımız semtimize adeta bir oksijen deposu görevi yapıyor.. Burada yaz kış insan huzur buluyor.. Geçtiğimiz hafta parka çocuklarımı götürmüştüm. Ama burada gördüğüm ve tamamen kurumuş bir çam ağacını görünce inanın yüreğim sızladı.
Şimdi ağaç dikmenin tam zamanı diyerek Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine durumu aktarmak istiyorum. Umarım kuruyan bu gibi ağaçların yerlerine ve parkın boş kısımlarına ve yürüyüş yollarındaki daha önceden kurumuş ve sökülmüş ağaçların yerlerine bol bol yetişkin ıhlamur ve çınar fidanları dikilir.
Ben de bir sonraki ziyaretimde yeniden fotoğraflar ve sevincimi bölge halkı ve yetkililerle paylaşabilirim." - Bir semt sakini

KLEMENS KAPAKLARI, OLASI TEHLİKELER

"Atatürk Caddesi'nde tarihi Ulucami tarafında cadde kenarlarında bulunan sokak aydınlatma direklerinin klemens kapakları yok. Ve bu tür güvenlik kapaklarının olmadığı direkler de epeyce fazla.
Bazı direklerin olmayan klemens kapak boşlukları ise bantlarla çevirilip kapatılmış. Demek ki olası tehlikelere karşı alınmış birer önlem.. Ama ne kadar geçerli, bilinmez..
Özellikle tarihi bölgeye gelen yabancı turistler ve şehir merkezi için bu konu hiç hoş değilken yaratabileceği birtakım olası tehlikeler de dikkate alınarak direklere gerekli güvenlik kapaklarının takılması gerekiyor.
Sayın ilgililerin bilgilerine sunarım.
Saygılarımla.." - Ertuğrul SOLMAZ

ALO, BURASI GÜRSU

MAVİGÜL HANIM'A YARDIMLAR:- "29.11.2018 tarihli Hakimiyet Gazetesi'ndeki 'Vatandaş Hattı' köşenizde, 'Mavigül Hanım'dan Bşk. Mustafa Işık'a' başlığıyla yayınlanan şikayetin sahibi Mavigül Dadayeva, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce yapılan sosyal yardımlardan faydalanmaktadır.
Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, Mavigül Dadayeva isimli vatandaşımıza; 4.01.2018'de erzak ve temizlik malzemeleri, 17.04.2018'de erzak yardımı, 14.08.2018'de kıyafet ve erzak yardımı ile 28.11.2018 tarihinde de erzak yardımı yapılmıştır.
Konunun köşenizde yayınlandığı günden bir gün önce de kendisine yardım yapılan Mavigül Dadayeva'ya yardımlarımız devam etmektedir.
Konunun köşenizde yayınlanmasının ardından ilgili müdürlüğümüze gelerek yetkililerimizle görüşen Mavigül Dadayeva, yaşadığı sıkıntılı sürecin sonucu olarak yaşanan bu durum sonrasında kendisinin de üzüldüğünü belirtmiştir.
Toplumsal konularda halkın sesi olma hassasiyetiyle yaptığınız çalışmalar için teşekkür eder, şikayet konusuna ilişkin olarak açıklamamıza köşenizde yer vermenizi arz ederiz. Saygılarımızla.."
- Gürsu Belediyesi Basın
Halkla İlişkiler Birimi

BARBARA BAŞKENTTE

"Bursa AVP Devlet Tiyatrosu yapımı 'Barbara'nın Doğumu' adlı oyun; Devlet Tiyatrolarının Dördüncü Ankara Buluşması etkinliği ile bugün ve 15 Aralık'ta Ankara Devlet Tiyatrosu Küçük Tiyatro Sahnesi'nde perde açacak.
Bir Alman askeriyle Polonyalı bir kadının aşkından doğan Barbara'nın ve onu büyüten teyzesi Olga'nın, savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla sarılı dünyalarında bir yaşam kurma çabaları anlatılıyor.
Oyunda Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener, Melike Ergüzen, Ege Seçkiner, Nurettin Örük, Öykü Esendemir, Gizem Türköz, Adnan Tunalı ve Kağan Şenbaş Yaman rol alıyor. Oyunun dekor tasarımı Selim Cinisli'ye, kostüm tasarımı Özge Akarsu'ya, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait. Müzikler Burçak Çöllü'nün, görsel tasarım ise Defne Sesin Okay Fırat'ın imzasını taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.