Hava Durumu

DSİ lütfen dikkat. Beton kanaletler çok perişan!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2019 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 08:19

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bölgesinde bulunan Cumhuriyet Mahallemizde, Müjdat Köstendil Caddesi ile Yasemin Park Sitesi arasında kalan tarım alanlarında Devlet Su İşleri'ne ait beton sulama kanaletleri son derece perişan bir durumda.
Beton su kanaletleri bazı kesimlerde aşırı şekilde bozuk ve birçok yerde de kırık bölümler var.
Bu yüzden geçen sezon bahçelerimizde ekili olan alanlarımıza gerektiği kadar sulama yapamadık.


Özellikle de D-4 sulama kanaleti acilen onarım ve bakıma muhtaç durumda.
Sulama kanaletleri üzerinde gerekli incelemenin yapılarak, bozuk ve kırık yerlerin acilen onarımlarının yaptırılmasını Devlet Su İşleri'nin ilgili makam sahiplerinden bekliyoruz.
Aksi halde önümüzdeki yaz sıcaklarında da bahçelerimizi gerektiği şekilde sulayamayacağımız ortada.
Gazetenizdeki köşenize kırık ve perişan vaziyetteki beton kanaletlerden bazılarının örnek fotoğraflarını da gönderiyor ve gerekli ilginin gösterilmesini rica ediyoruz. Saygılarımızı sunarız."

- Demirtaş Bölgesi sakinleri

BİR TEŞEKKÜR VE BİR UYARI

"Nilüfer, Kültür Mahallesi, Gümüşdere Caddesi'nde belediyemiz çok güzel bir şekilde yaya yolları ve asfalt çalışmaları yaptı.
Böylece çok estetik bir güzellik ortaya çıktı.


Bu güzel çalışmaların Çamlıca Mahallesi'nde de yapılmasını arzu ediyoruz.
Ayrıca; Nilüfer ilçemizdeki Kültür Mahallesi, Tekgül Sokak'ta da parke taşları yer yer açılmış. Ancak tekrar gerekli onarımlar yapılmamış vaziyette duruyor..
Dikkatlere saygıyla sunarız."

Bölge sakinleri adına Murat A.

OSMANGAZİ'DE ÇÖP SORUNU

"Osmangazi ilçesi, Çekirge Mahallesi'nde bulunan Karagöz-Hacivat Anıtı altında bulunan merdivenli yolumuzda yaklaşık iki-üç aydan bu yana gerekli olan temizlik işleri yapılmadı.
Çevredeki çam ağaçlarından dökülen iğne yapraklar her tarafı kapladı. Ayrıca çeşitli atıklar, rüzgarla uçuşup gelen naylon torbalar ve buna benzer çöpler bu güzel çevredeki yolumuzu tamamen çirkin bir manzaraya dönüştürüyor.
Osmangazi Belediyemiz'in Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerine durumu iletiyor ve gerekli temizliğin artık bir an önce yaptırılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız."

Yavuz ÖZDEMİR ve çevre sakinleri

RAHMANİNOV'LU BİR GECE...

Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), yarın akşam efsanevi Rus besteci Sergey Rahmaninov'un eserleriyle sahne alacak.
Orkestra, Rahmaninov'un 1926 yılında tamamladığı ama 1928 ve 1941'de revize ettiği eser '4. Piyano Konçertosu'nu seslendirecek.
Piyano edebiyatında teknik zorluk düzeyi en yüksek eserlerden biri olan konçerto piyano sanatçısı Gökhan Aybulus'un solistliğinde yorumlanacak. Konserde ayrıca yine Rahmaninov'un en sevilen ve romantik eserleri olan '2. Senfoni' de çalınacak. Konseri Azerbaycanlı ünlü şef Yalçın Adıgüzel yönetecek.
Konser saat 20 AKKM (Merinos)ta.

SULAR KESİK

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Osmangazi İlçesi, Hüdavendigar Mahallesi Bent Caddesi, Dikkaldırım Caddesi ve civarında, bugün saat 08.00 ile 18.00 arasında su kesintisi yapılacağı açıklandı. Bölge sakini okurlarımızın dikkatine sunarız.

TEŞEKKÜR PANOSU

ONARIM BAŞLADI

"Nilüfer'de, Yıldırım Caddesi, Konuk Mahallesi, Karagürgen-Eroğlu Sokak sakinleri olarak ikibuçuk ay önce BUSKİ'nin yaptığı çalışmalar sırasında tamamen bozulan, delik deşik olan ve çamur deryası haline gelen yolumuzun onarılması için gazetenizdeki köşenizde 7 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlanan uyarı yazımız üzerine gerekli asfalt onarım çalışmalarına hemen başlanıldı.
İlgililerin gösterdiği duyarlılığa ve sesimizi duyurduğunuz için gazetenize ve size teşekkür eder, saygılarımızı sunarız."

Sokak sakinleri

BALAT'TA ULAŞIM ZORLUĞU YAŞANIYOR

"Nilüfer ilçesi bölgemizdeki Balat köyümüzle şehir hastanesi arasında ulaşımda büyük zorluk yaşıyoruz.
Bu semtimizden şehir hastanesine ulaşım sağlayan toplu taşım aracı maalesef yok.
Bu yüzden hastaneye gidecek olan yaşlı başlı hastalarımız ve bölgenin diğer sakinleri çaresiz kalıyorlar.
Nilüfer ilçesi, Balat Mahallesi semti ile çevre yolundan veya Organize Sanayi Bölgesi'ni kapsayan bir rota ile toplu taşım aracının çalıştırılması eğer sağlanacak olursa bölge sakinleri olarak çektiğimiz sıkıntıdan kurtulmuş olacağız..
BOİ Müdürlüğü ve UKOME yetkililerinin dikkatine sunarız."

Samet GEZER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.