Hava Durumu

Duraklarda dur durak bitmeyen manzaralar!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2020 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 07:50

Bugüne dek okurlarımdan gelen sorunlar içinde Belediye Otobüs İşletmesi durakları dikkat çeken boyutlarda oldu. Bazı duraklarda oturma yeri yoktu. Bazılarında camlar kırık, bazılarında sefer saati çizelgeleri, bazılarında da çöp kutuları bulunmuyordu.
Duraklarda durmadan basıp giden otobüs isyanları da aynı potada.. Yazdık tabii.. Sayın yetkililer çoğuna el attı sorun bitti. Ama dur durak bitmeyen bu sorunlar arasında monte edilen durakların
etrafı ve yükselen direk diplerinin zemininde öylece bırakılan ve çöplük haline gelen derin çukurlar da var.

Bir süre önce köşemize okurlarım Halit Çardak ve A.Saadettin Saatçı imzasıyla gönderilen iki ayrı durak çevresi manzaraları ise 'maşallah (!) dedirtecek' cinsten. İşte buyrun efendim:
1-) Nilüfer Hatun Cad.'nde Şirinkent Sitesi BOİ otobus durağının çevresi ve önü. Kazılmış, kendi kaderine bırakılmış.
2-) Nilufer ilçesi, Cumhuriyet Mah.'nde, Palandöken Sokak ile Nilüfer Hatun Cad. birleşim yerindeki durak ta aynı şekilde.
Manzaralar adeta 'ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına'..
Bu sorunlarla kim ilgilenir acaba?. Büyükşehir veya Nilüfer Belediyeleri mi, yoksa Büyükşehir Otobüs işletmesi yetkilileri mi?. Bilemem.. Avuç dolusu para harcayın, emek verin ve çevreyi ne denli güzelleştirirseniz güzelleştirin, yol kenarlarına modern durakları falan da oturtun ama ı-ıh; yetmiyor.
Çünkü sevgili dostlar; birileri gelip etrafı pata küte kazıyor, birşeyler yapıyor, sonra orayı kendi kaderine barıkıp 'hadi eyvallah' diyerek arkasına bile bakmadan basıp gidiyor!.

Duyarlı vatandaşlar da buralar bir an önce onarılsın diye bekleşip duruyor. Tıpkı bu iki durak önü ve çevresi gibi.

SANDALIMI SATTIRMAYIN

"Gemlik/ Kurşunlu Mahallesi'nde oturmaktayım. Bu yıl sahillerdeki sandalların çekilmesiyle birlikte çok zor durumda kaldık. Kurşunlu limanına gittiğimizde orada da yer bulunmadığını öğrendik.
Kaldı ki yıllık ücreti de 3000 TL. gibi çok fazla. Fiyat yüksek. Yetkililer bu konu hakkında bir çözüm bulamazsa herhalde sandalımı satmak zorunda kalacağım.

Saygılarımla.."
Mehmet Salih KAYA

FIRTINALI BİR DENİZ

"Beşevler sakini olarak Bilginler Cad.'nden İhsaniye yönüne Fatih Sultan Mehmet Cad.ne ulaştıran köprünün birleşim yerleri çok uzun yıllardır yıpranmış, Araçlarla geçerken adeta fırtınalı denizde sallanıyoruz gibiyiz. Otoların süspansiyon sistemleri de zarar görüyor.
Hazır sokağa çıkma yasağıyla birlikte belediyelerin asfalt çalışmaları yoğunlaşmışken bu köprü de ele alınmalı. Malum burası çok işlek ve her zaman asfalt yenilemesi kolay olmaz.
Dikkate alınmasını dilerim."

S. ÖZGİRAY

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Değerli okurlarım;
Yarın yazımız yok.Pazartesi yine bu köşedeyiz. Bu nedenle, yarın kutlayacağımız önemli bir günümüz için minik ama çok büyük ve anlamlı bir mesajım var;
Sevgili annelerimiz:
Dün, bugün ve yarın.. Daima sizleri sevdik. Hep seveceğiz. Bitimsiz, kutsal bir sevgi bu.. Anneler gününüz kutlu olsun.
Yüce saygı ve sevgilerimle.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.