Hava Durumu

Duş almak bir kuraldır!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2016 01:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 01:09
“3/11/2016’da yayınlanan ‘Havuzlupark’a lütfen dikkat’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Havuzlupark içindeki toplam 9 yüzme havuzumuz ve kurallarının başında öncelikle duş almadan havuza girmemek vardır. 
Tüm havuzlarımızın genel kullanım talimatı ve tüm soyunma odalarında gerekli uyarı levhaları vardır. Bu konudaki kontrol görevlilerimizce yapılmaktadır. Konuya asıl hassasiyet havuz kullanıcılarılarınca gösterilmelidir. 
Bu nedenle kullanıcıların havuza girmeden önce duş alması bir kural ve zorunluluktur. Kullanıcıların duş alması için tüm soyunma odalarında duşlarımız var. Önceki yıllarda Havuzlupark içine konan duş idari kararla kaldırıldı. Havuzların içine ayrıca duş konması gereksiz görülmüştür. Duş eleştirisi yanlış ve eksik bir tespit. Tüm yüzme havuzlarımızda duş var ve sadece kullanıcı hatalarıyla  duş bataryaları kırılıyor. 



Böyle bir arızaya denk gelinmesi ihtimaldir. Bu tür arızalar ve WC muslukları kullanıcı hatalarıyla oluşuyor ve arızalar en kısa sürede giderilmekte. Devamlı su akıtan yerler WC’ler değil, Bay WC’leri pisuarlarıdır ve koku oluşmaması için en kısık derecede su akıntısı sağlanmaktadır. 
Havuzlupark tesisimizde ortalama 900 dolap var. Soyunma odalarında yer alan dolaplara bir sezonda kasıtlı olarak verilen hasarlar ve iade edilmeden alınan kilitler ciddi bir külfet yaratmakta. Mevcut dolaplar 50 yıllık olmamakla birlikte, yine kullanıcıların hor tutumları aynı zamanda eşya kaybını önlemek adına zorunlu olarak metal dolap olarak tercih edilmektedir. 
Banklar ise yeterlidir. Banklar soyunma odalarında oturmak için değil, giyinmek amacı ile konuyor. 
Bahsi geçen alan makine dairesidir. Kapılarında “görevliden başka personelin girişi yasak” levhaları olmasına rağmen, okurunuzun kazan dairesine girişi son derece yanlış ve tehlikelidir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Geri istenen 16.500 TL...

“2014’ten bu yana evde hasta baktığımdan, Bursa Valiliği Sosyal Hizmetler Md.’den evde bakım maaşı almaktaydım. Gelirim artınca Sosyal Hizmetler Md.’ne en geç 3 ay içinde bildirme(24-5-1983 tarihli ve 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunun ek maddesi) zorunluluğu olduğundan ben de 70. günde, 2016 Ağustos’ta bildirdim.
Lakin 18 ay öncede oğlum işe girmiş 65 gün çalışıp işinden ayrılmıştı. Oğlum  3 ay bildirme süresinden önce işinden ayrıldığı için bildirmemiştim, oysa bildirmem gerekiyormuş.
Şimdi bildirmediğimden haksız yere tarafıma ödeme yapıldığı söyleniyor ve benden geriye dönük faiziyle 16.500 TL. geri ödemem isteniyor. 
Bursa Valiliği Sosyal Hizmetler Md.den ricam; burada haksız bir maaş alma olmadığı, sadece bilmememden kaynaklanan evrak eksikliği olduğu ve bir eksik evrak için bana haksız ödeme yapıldığı söylenerek geriye dönük 16.500 TL istenmesi beni üzdüğü gibi onurumu da kırıyor.
Almaları gerekiyorsa da oğlumun 65 günlük çalışma günlerindeki parayı almaları gerekiyor. Çünkü gelir aşımı işten çıkıldığında bitmiş oluyor 2 ay için 18 aylık geri ödeme istenmesi sosyal devletçilik ilkelerine uymuyor.
Bu yüzden dosyamın tekrar incelenip mağduriyetimin giderilmesini diliyorum.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.