Hava Durumu

Duvarları yıkık mezarlık ilgi bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 07:47

"Geçtiğimiz 2017 yılı kasım ayı içinde Büyükşehir Bld. ve Mezarlıklar Şube Müd.'ne çeşitli defalar başvurular yaparak Demirtaş'taki mezarlığın çevre duvarlarının bazı kesimlerinin yıkık dökük bir hale geldiğini belirtmiş ve gerekli çalışmaların yapılması için uyarıda bulunarak üzücü duruma artık son verilmesi ricasında bulunmuştuk.


Aradan yaklaşık iki aydan fazla bir zaman geçti ama sorunun giderilmesi için hiçbir çalışma yapılmadı.
Çevre duvarları her geçen gün biraz daha yıkılmaya devam edip gidiyor.
Bu durumla ilgili olarak buraya gelen giden, durumu inceleyen ilgililer de yok.
Mezarlıklarımıza da saygı duyulması gerekir.
Durum eğer sayın yetkililerce dikkate alınır ve iyileştirmeler yapılırsa çok mutlu olacağız.
Saygılarımızla."Bölge sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Uludağ'da kış şenliği

Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Uludağ Kış Şenliği, önceden açıklanan tarihlerde yaşanılan olumsuz hava koşulları nedeniyle 3-4 Şubat 2018 tarihlerine ertelenmişti.
Ülkemizin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'ın yılın 12 ayı kent ekonomisine katkı sağlayan bir merkez olması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Bld.'nin geleneksel Kış Şenliği'nde halatla kayma, şişme ve plastik kızak, şişme oyun parkuru, Eskimo evi yapımı, dağ bisikleti yarışı, çeşitli takım oyunları, fotoğraf sergisi ve müzik performansı gibi birbirinden farklı aktivitelerden de ücretsiz faydalanılabilecek.


Mandıra Alanı'nda yapılacak Uludağ Kış Şenliği için teleferik istasyonundan etkinlik alanına ücretsiz servis var. Şenlik sabah saat 10:00'da başlayıp, akşam saat 18:00'de sona erecek.

Alo, burası Yıldırım

"20/12/2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yer alan 'Eve Uçarak mı Gireceğiz?..' başlıklı, Ortabağlar Mahallesi, 4.Girne Sokak'ta ikamet eden vatandaşların, sokakta araçlarını yanlış park etmelerinden dolayı eve giriş çıkışların engellendiği ifade edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen okur şikayeti incelenmiştir.


Şikayete konu olan yerde, Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, araçların yanlış park etmelerini önlemek amacıyla, plastik delinatör çalışması yapılmıştır. (Fotoğrafta)
Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld.Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Alo, burası Osmangazi

KONU BÜYÜKŞEHİR'İN:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 8 Ocak 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Başkan Dündar'a..' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Yunuseli Mahallesi'ndeki bahse konu olan işyerinin faaliyet konusu itibariyle 2005/9207 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerince 1. sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatlarına tabi olduğundan bu ruhsatların da düzenleme yetkisi yönetmelik gereği Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Müzik dolu geceler

Sezon başında ilan edilen yıllık programda 'Tango Akşamı' konseri yarın gece Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos) saat 17.30 ve 20.00'de tekrar gerçekleştiriliyor.
Bursa Devlet Senfoni Orkestrası'nın Bursa Filarmoni Darneği katkısıyla verilecek olan konserde Tevfik Rodos, Dilek Türkkan ve Hakan Şensoy seçme tangonlarla oluşan repertuarlarıyla renkli bir geceye imza atacaklar.
Ayrıca 20 Ocak Cumartesi gecesi de Nilüfer Türk Sanat Müziği Kadın Korosu Derneği şef Dr.Aysel Gürel eşliğinde yine aynı salonda her zamanki gibi zengin bir programla müzik dolu bir geceye imza atacaklar..

Gürsu'ya yeni güzellikler..

Gürsu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen üstyapı çalışmaları kapsamında, ilçenin vitrini tazeleniyor.
Belediye Bşk.Mustafa Işık, "Sahip olduğu tarihi ve coğrafi güzelliklerle Gürsu'nun gelişmesini sağlama çabasındayız. İlçemizin merkezi başta olmak üzere yeşil alanlarında tazeliği korumaya özenliyiz. Çalışmalarımızda ilçemizin tarihi kimliğini yansıtan kent mobilyalarımızı da yeşil alanlarla doğal sergi ortamlarında göz önüne çıkarıyoruz' diyor.


Gürsu kent merkezinde yapılan peyzaj çalışmalarıyla görselliği güçlenen ve tarihi dokuyu yansıtan şadırvanlar da kent estetiği böylesi güzellikler yaratıyor.

TEŞEKKÜR PANOSU

Sağ olasın UEDAŞ!..
"15 Ocak tarihli köşenizde yayınlanan şikayetimizde Zindankapı Caddesi'ndeki, Alaattin Mahallesi'nde bulunan ve arızalı olan iki sokak aydınlatma lambaları için UEDAŞ'ın onarım yapıp gerekli aydınlatmayı sağlamasını rica etmiştik.
Söz konusu olan kesimde yapılan çalışma ile sorunumuz bitti.
UEDAŞ'a yaptığı çalışmalarla ilgili olarak teşekkürlerimizi sunarız. Sağ olsunlar, var olsunlar.
Saygılarımızla.."İbrahim DURSUN ve semt sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.