Hava Durumu

Elçiye zeval olmazmış işte birkaç serzeniş!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 04:49

Değerli okurlarım:;
Çevrenizdeki sorunlarla ilgili iletilerinizi aldığım gibi bazen de sorunların yetkililerce ele alınışı, iş kalitesi ve taleplerin cevaplanması ve genel işleyişle ilgili serzenişleriniz de ulaşıyor. Bunların birkaç tanesini yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum. Umarım çok daha kaliteli hizmetleri sizlere sunabilirler.

Örneğin bir okurum;
"Geçenlerde köşenizde Beşevler Bilginler Cad.ndeki dev boyutlardaki çukurla ilgili bir yazı yayınlanmıştı. Yazının ardından ilgililerce fotoğrafta sunduğum gibi bir yama yapıldı. Ne var ki işin kalitesi çok özensiz ve geçici bir çalışma gibi duruyor. Beklentimiz kabuklaşan asfaltın komple kazılarak yerinden çıkarılması ve ilgili alanın komple ve bütünsel olarak asfatlanması idi.
Bu tip geçici yama ve sorunlu zeminler kısa zamanda deforme oluyor ve eskisinden daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Asfalt onarımlarının eden bu kadar üstünkörü ve geçici çözümlerle yapıldığını anlamak çok zor. Ayrıca, bir üst cadde olan Beşevler Cad.'nin Diş Hastanesi'ne doğru olan kısımda da kocaman bir çukur var. İki cadde arasında kalan ara sokaklarda da benzer çukurlar oluşmuş. Onarım ekipleri çalışmaya geldiğinde neden çevreyi de kontrol edip oradaki sorunları çözmüyor? Bu tip basit hatalar Bursamız'a hiç yakışmıyor."
Bir diğer okurum da; Barbaros Cad.'ndeki sorunlu mazgallara Nilüfer Bld.'nin yanıtını eleştiriyor ve "Nilüfer Bld. idari binasına yalnızca birkaç km. ötedeki Barbaros Cad.'ndeki sorunlu mazgallarla ilgili okur bildirimi çok yerinde. Ne var ki Nilüfer Bld. bu tip sorunlarda üzerine toz kondurmuyor ve sorumlu caddelerin bakımıdan sorumlu Büyükşehir Bld. veya BUSKİ diyor.
Barbaros cad.'nden daha sorunlu sayısız cad. var. Benim beklentim şöyle bir yanıt verilmesi idi.

"Barbaros Cad.'nde 2 sorunlu mazgal teknik personel tarafından incelenmiştir. Sorunun ana kaynağının .... olduğu anlaşılmıştır. Cadde boyunca yapılan kontrollerde şu kadar sayıda ilave mazgalın sorunlu olduğu görülmüştür. Tüm sorunlar bir powerpoint dosyasına konumlarıyla işlenmiştir ve sorun Büyükşehir Bld. ve Buski'ye aktarılmıştır. Sorunun çözümlenmesinin takibi yapılacaktır. Ayrıca Barbaros Cad. dışında şu kadar caddede toplamda şu kadar mazgalın da sorunlu olduğu görülmüştür. Onlar için de benzer bir bilgilendirme çalışması yapılarak Nilüferlileri gülümsetecek kapsamlı bir çalışmanın başlatılacağının müjdesini vermek istiyoruz. Duyarlı okuyucularınıza teşekkürü bir borç biliriz."
Başka bir okurum da 23.1.2017 tarihinde yayınlanan tıkalı yağmur suyu giderleriyle ilgili haberi şaşkınlıkla okuduğunu belirtiyor ve "köşenizde bir okuyucunuz neredeyse bir işletme prosedürü kaleme almış ve tıkalı mazgallar için yapılması gerekli periyodik çalışmaları birkaç sorunlu yağmur gideri üzerinden (yanılmıyorsam Nilüfer'de idi) anlatmaya çalışmıştı.
Anlatmaya gücü yetmemiş olacak ki bu sefer Osmangazi'de benzer sorunların bildirilmesi sistemsel çalışmalardan ne kadar uzak olduğumuzun bir kanıtı değil mi?" diye serzenişte bulunuyor..
Evet, sevgili okurlarımın görüşleri, talepleri ve uyarıları böyle.
'Elçiye zeval olmaz' denir. Ben de okurlarımın görüşlerini sayın yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Biraz insaf, biraz duyarlılık lütfen

"Fotoğrafını çektiğim yer Heykel Ziraat Bankası önü Ulucami belediye otobüs durağı yakın çevresi.. Bir ağaç fidanının dibinde çöp kutusu da var. Ama ağaçların dikildiği yerler sigara izmaritleri ve çöp içinde.
Şehrimizin en önemli caddesindeki bu görüntüyü yabancı turistler gördüklerinde acaba Bursamız için neler düşünüyorlardır?.

Bu ağaçların dipleri çimlendirilse belki sigara izmariti ve çöp atılmasını önleme amacıyla bir gelişme kaydedilebilir inancındayım..
Evet, beş tane ağaç fidanı ve hepsinin dipleri sigara izmariti ve çöp dolu.. Fidanların yakınına konulan çöp kutusunu dikkate almayıp, izmaritlerini ve çöplerini içine atma zahmeti göstermeyen insanlar yarattıkları bu manzaradan acaba mutluluk mu duyuyorlar?. Biraz insaf, biraz duyarlılık, biraz dikkat lütfen."
Betül ERDİNÇ

Kaldırımlar ve aydınlatma yok

"Nilüfer, Kültür Mahallesi Sanabel Konakları'nın hemen arkasına bir süre önce bir yol açılmıştı. İstinat duvarları da tamamlandı ama kaldırımlar henüz yapılmadı. Diğer mahalleye gidişte bu sokak kullanılıyor. Aydınlatması da olmadığı için akşamları çok karanlık oluyor. Kaldırım ne zaman yapılacak acaba? Aydınlatmalarının da eşzamanlı tamamlanmasını rica ederiz.."
Çevre Sakinleri

Yeşil beyaz solmamalı...

"Atatürk Caddemizdeki kaldırımların kenarları bir süre önce kentimizin gözbebeği olan Bursaspor'un yeşil-beyaz renkleriyle boyatılmış ve anlamlı bir görünüm kazanmıştı.
Ama boyaların büyük bir kısmı solmuş. Yeniden boyanması gerekiyor. Çünkü belirttiğim yer kentin en önemli ana caddesi.."
Şefik YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.