Hava Durumu

Emek'e emek verin!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2019 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 08:20

"Emek Mahallesi, Osmangazi ilçesinde yakın zamana kadar bir belediye teşkilatına sahipti. Daha sonra bu semt Osmangazi Belediyesi'ne bağlanınca mahalle statüsüne geçti.
Kim bilir; belki de bu nedenle gerekli olan ve beklenen hizmetler biraz rötar yapıyor sanırım..
İşte bölge sakini okurum Nusret Dağçalı'dan gelen ve ekinde üç ayrı fotoğraf bulunan yol sorunları.

Fotoğrafların çekildiği Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve Oğuzhan Caddesi'den
Okurum Sn.Dağçalı şunları yazıyor:
"Bu caddelerdeki bakımsızlık her gün biraz daha artış kaydediyor.. Çukurlar derinleşiyor, asfalt kenarları dağılıyor, çukurlar genişliyor. Çünkü gerekli olan asfalt onarım çalışmaları ne zamandan beri bir türlü yapılmıyor. Bu defa gazetenizdeki köşenizden yollarımızdaki sorunları Osmangazi Belediyesi'nin sayın yetkililerine sunmak istedik.
Yayınlanmasını ve acilen gerekli önlemlerin alınıp onarımların yapılmasını semt sakinlerimiz adına rica ediyoruz. Emek'e lütfen artık gerekli emek verilsin.
Saygılarımızı sunarız." Nusret DAĞÇALI

'DÖK ZÜLFÜNÜ MEYDANA GEL'

İstanbul'da düzenlenen "7. Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali"ne katılan Nilüfer Çoksesli Koro, Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Vokal Topluluğu adeta ödül yağmuruna tutuldu..
"7. Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali"ne katılan Nilüfer Çoksesli Koro, Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Vokal Topluluğu bu yıl onur bestecisi olarak Nevit Kodallı'nın belirlendiği festivalde, farklı şehirlerden toplam 118 koro arasında büyük ilgi gördü.
Nilüfer Çoksesli Koro, Nevit Kodallı'nın "Dök Zülfünü Meydana Gel" eseriyle "Nevit Kodallı Özel Ödülü"ne değer görüldü. Ayrıca Nilüfer Çoksesli Koro "Homojenlik Ödülü" de aldı. Korolar; Bursa'yı ve Nilüfer'i üstün bir başarıyla temsil ettiler. Daha nice üstün başarılara..

TİTİZ BİR ÇALIŞMA

"Muradiye semti, 1. Köşk Caddesi (Demirkapı) sayın belediye yetkilileri tarafından baştan aşağı asfaltlandı..
Bu bölgede oturan sakinler olarak yapılan asfalt çalışması için çok teşekkür ederken şehrimizin pek çok cddesinde görülen ve yol düzeyinden düşük veya yüksek rögar kapakları konusunda da aşırı bir hassasiyet gösterilerek bu kapaklar yolun kotu ile tam hizalanmış ve caddemiz dümdüz oldu.. Bu yüzden araçlarımızla buradan geçerken rögar kapaklarını hiç hissetmiyoruz.
Buradaki çalışmaları yapan ve titizlik gösteren tüm çalışanlara ayrıca teşekkürlerimiz var..
Bu özenin şehrin her tarafına örnek olmasını diliyoruz." Feyza ÖZGÜR

ALO, BURASI UEDAŞ

AYDINLATMALAR AYARLI:- "30 Nisan 2019 tarihli köşenizde Mehmet Ünaldı isimli okurunuzun imzasıyla yayınlanan uyarıda Osmangazi İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Barış Sokak adresinde sokak aydınlatmaların gündüz yandığı belirtilerek konunun incelenmesi istenmektedir.
Söz konusu adreste dün (01.05.2019 tarihinde) Osmangazi İşletme Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimizce yapılan incelemede aydınlatmaların gün ışığına uygun olarak yandığı tespit edilmiştir. (Gün doğumu 06:05, gün batımı 19:57'de yanar vaziyettedir)
Konuyu duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.
Saygılarımızla." UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

İKİ TARİHİ VE ÖNEMLİ BİLGİ

Ramazan ayında büyük camilerin minalerini süsleyen mahya sanatıyla ilgili ilginç bir sergi Vakıf Müzesi'nde izlenime açıldı.
Ayrıca Osmangazi Belediyesi de Üsküp Kent Müzesi işbirliği ile düzenlediği 'Üsküp'ün maddi ve manevi ışıltıları' ismi verilen sergisi de Panorama 1326 Müzesi'nde gezilebiliyor.
Her iki tarihi ve önemli sergi de Bursalılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor..

KONSER GELİRİYLE ÖĞRENCİLERE BURS

Altınşehir Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu, 15 Mayıs'ta vereceği konsere hazırlanıyor.Şef Sabahattin Çiçek'in yönettiği koro, Uğur Mumcu Salonu'nda 21 ölümsüz Türk Halk Müziği eseri seslendirecek.
4. konserde 60'a yakın korist ve 40 kişilik bağlama saz eğitimi alan kursiyerle beraber, 3 yıldır birlikte çalışan ekip konser geliriyle öğrencilere burs verecek. Şef Çiçek, "Hem Türk Halk Müziği'ne gönül vermiş insanların kulaklarının paslarını sileceğiz, hem de buradan kazanılan gelirle hayırlı bir iş yapmış olacağız. Bu yüzden tüm Bursalı müzikseverleri konserimize bekliyoruz" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.