Hava Durumu

Emirsultan Camii'nde çalışmayan şemsiyeler

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 08:11

"Çok kısa bir zaman öncesi, bir yakınımızın cenazesi için Emirsultan Camii'ne cenaze namazı kılmaya gittik. Hava aşırı derecede, çok yağışlıydı.
Cami bahçesindeki cenaze namazı sırasında anormal şekildeki yağmur yağışı altında sırılsıklam bir hale geldik.
Bunun sebebi de cenaze namazı kılınan bahçede musalla taşına yakın alanda daha önceden Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çadırların brandasındaki açılır kapanır şemsiye sistemini oluşturan hiçbir mekanizma da maalesef çalışmıyordu.
Bu sebepten ötürü cenaze namazına katılan bütün cemaatle birlikte çok fazlasıyla ıslandık ve sırılsıklam bir duruma geldik.
Emirsultan Camii gibi Bursamız'da çok önemli bir tarihi mekanımızdaki bu durum bizleri ziyadesiyle üzdü.
Bu yüzden gerekli olan tamiratın acilen yapılması için sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerini çekiyorum. Saygılarımla." - İsmail GÜLEÇ

Beyaz çizgiler uçmuş gitmiş

"Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'nın en önemli alanlarından biri olan Şehreküstü Meydanı'ndaki yeni düzenlemeler sırasında büyük anıtın çevresi ve civarında oluşan zeminde merdivenli bölümlerin kenarları beyaz boya ile boyanarak basamaklar dikkati çeken bir duruma getirilmişti.
Böylece yayalar farkında olmadan aniden önlerine çıkan basamak boşluklarından düşmeden yollarına devam ediyorlardı.
Fakat merdiven kenarlarındaki uyarıcı beyaz boyaların çoğu silinmiş ve uçmuş gitmiş.
Yani; Müftülük Binası önünden meydana inerken basamakları fark etmeyen çoluk-çocuk ve insanlar her an boşluğa basarak yerlere yuvarlanabilirler ve başlarına olmadık işler gelir.
Osmangazi Belediyesi'nden Şehreküstü Meydanı'ndaki bu eksikliklerin giderilmesi yerinde olur kanısındayım. Saygılarımla." - Ayşe K.

'Geleceğin kentini oluşturuyoruz..'

Bursa Hakimiyet Gazetesi mensuplarınca Baia Hotel salonlarında düzenlenen 'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamındaki toplantının bu haftaki konuğu bu kez Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay oldu.
Bursa ekonomisine yön veren BTSO'nun Başkanı Burkay, tüm sorulara detaylı bir şekilde içtenlikli yanıtlar verdi.
İbrahim Burkay'a benim sorum 'BTSO Başkanı olarak bugüne kadar taahhüt ettiğiniz makro projelerden kaçını hayata geçirebildiniz?" oldu.
Başkanın yanıtı şu oldu:
"38 ayrı büyük projemiz var. Bunlardan çoğu yaşama geçirildi. Şu anda özenle çalıştığımız diğer projelerin tamamlanması aşamasındayız. Ayrıca planlanan yeni projelerimiz de var.
Bunların hepsi, her açıdan 'Bursa büyürse Türkiye büyür' anlayışıyla hazırlanan çalışmalar.
Örneğin; Payitaht Çarşı Projesi, BTSO Vefa Projesi, Bursa Finans ve Sektör Konseyleri, Büyük Büyüme, Marka Kulvarı/İnovasyon ve Tasarım Projesi, Gökmen Projesi, BTSO Akademi, OSB Teknokent, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, BTSO Değişim Projesi, BTSOBİZ, Kümelenme Grupları, Ur-Ge Projeleri, Yeni Nesil Farlar, BTSO MESYEB, BUTEKOM; Dijital Oda, Türk Ticaret Merkezleri, BTSO Eğitim Mutfağı, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, İstihdam Ofisleri, GEKAD, Ekonominin Oscarları gibi projeler.
Ayrıca diğer projelerimiz gibi Bursa'ya büyük imkanlar sağlayacak olan Bursa Uluslararası Fuar Merkezi Projemiz de çok çok önemli.
Çünkü Bursa'da sanayinin her dalı var. Uluslararası bir fuarımız neden olmasın. Böylesine büyük ve kapsamlı bir fuar Bursa için kesinlikle hayal değil. Bu tür fuarlara 150-200 bin yabancı da gelir. Bu rakam da bu güzide şehrimiz için her açıdan ticaretiyle, turizmiyle büyük katkılar sağlar.
Bursamız'ın çok önemli ve her açıdan yaşanabilen bir kent olması için çalışıyoruz. Ve kadrolarımız kendi için değil, kenti için çalışmak isteyenlere açık..
39 bin üyemizle, BTSO çatısı altında geleceğin Bursa'sı ve Türkiye'si için omuz omuza heyecanla çalışmalarımızı sürdürdük ve bu devam edecek.

Çizmeleri giymek zorunda mıyız?..

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bölgesinde bulunan Barbaros Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinden hemen sonra İmam Hatip Lisesi yan tarafındaki yaya kaldırımlarımız çok düzensiz bir halde.
Her yağışlı havada yağmur altında buradan gelip geçebilmek için çizmelerimizi giymek mi gerekecek?.
Yetkili kişilere duyurulur. Kaldırımlarımızın düzenlenmesini istiyoruz." - Mümin DÜNDAR

Güzelim çınar fidanı kurumuş

"Geçen yıl Pirinç Han'da işim vardı. Oradan İvazpaşa Çarşısı'na doğru olan kapıdan geçerken görmüştüm. İhtişamlı bir çınar ağacı kurumuş ve devrilmek üzereydi. Köşenize durumu bildirdim ve gerekli ilgi gösterilmişti.
Çünkü bir ay kadar sonra oradan geçerken kurumuş çınarın yerinden kaldırıldığını ve onun yerine genç bir çınar fidanı dikildiğini görünce sevinmiştim.
Geçenlerde yolum yine o tarafa düştü. Yeni dikilmiş olan çınar fidanının da kuruduğunu görünce çok üzüldüm.
Tekrar sayın ilgililere duyuruyorum. Ağaç dikme mevsimi bitmeden aynı yere yeni bir çınar fidanı dikilmesi yerinde olur. Çünkü o bölge tarihi bir yer. Eski tarihi ve onarılmış yapılar var. Yeni fidan yetiştiğinde görkemli bir çınar olur ve o tarihi bölgemize yeni bir güzellik kazandırır.
Saygılarımla." - Binnaz KORHAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.