Hava Durumu

Emirsultan'da onarım ne zaman bitecek?

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 08:23

"Bursa kökenli bir aileden geliyorum. Ailem gibi ben de bu şehre gönül veren bir emekliyim.
Bazen Emirsultan Camii'ne gidip ibadetimi yapıyorum. Bu ramazan tekrar gittim. Ancak epeyce üzüldüm.


Çünkü uzun zamandır devam eden onarım çalışmaları bir türlü bitirilemiyor. Cami de, Emirsultan Hazretleri'nin türbesi de.
Ne zaman buraya gitsem çalışan kimse göremiyorum. Son gittiğimde de. Ziyarete devamlı gelen yerli-yabancı turistler var. Camimizin alt kısmı kapatılmış. Cami altındaki mezarlığa inen merdiven önü saç paravanla kapanmış. Güvenlik elemanına 'yolda çökme mi var?' diye sordum. Çalışma için kapatılmış. Ama çalışanlar yoktu orada da.


Camide onarım olduğundan, musalla yeri de tenekeyle kapatılmış ve cami girişine demirden mesalla yeri yapılmış. Oldukça çirkin bir görüntüydü. Oysa görevliler cenaze olduğu gün bunu oraya koyabilirler.
Yağışlı havalarda cenaze namazı sırasında yağmurda güneşte, tabut üstüne açılıp konan Bursa Belediyesi'nin yaptırdığı seyyar tenteden sadece bir kalıntı var. Bez tentenin devamı çalınmış mı, sökülmüş mü acaba?


Emirsultan Camii ve Emirsultan Hazretleri Türbesi, Bursa için çok önemli bir tarihi yer. Ancak demir yığınları ve olumsuz görüntüler gerçekten üzüntü veriyor.
Onarımlara hız verilmesi ve bir an önce tamamlanmasını dilerim.
Saygılarımla." - Kemal BAŞEREN

NERMİN BEZMEN'DEN ROMAN MERAKLILARINA

Yazdığı çeşitli eserlerle yurtiçi ve dışında büyük ün kazanan romancımız, sanatçı Nermin Bezmen bugün ve yarın Bursa'da roman yazmak isteyen edebiyat meraklılarına tüm bilgilerini ve bu konudaki deneyimlerini aktaracak.
Ataevler, Kültür Okulları civarındaki Inform Akademia salonlarında gerçekleştirilecek olan workshop, sabah saat 10.00'da ve öğleden sonra da saat 15.00'te başlayacak..

GÜZELYALI SAHİLİMİZ HEMEN ELE ALINMALI

Geçenlerde Mudanya'ya gittik. Trafik yoğunluğunu Okan Tuna Bey'in yazılarıyla bildiğim için eşime başka alternatifler önersem de kendimizi Mudanya yolunda bulduk. Ve bir saatte Beşevler'den Mudanya'ya ulaştık. Uygun bir park yeri de görünmediği için aracımızı Güzelyalı sahiline bırakıp yürüyüşe çıktık.
Yurtdışında Amerika'nın Pasifik kıyılarından İtalya'nın Garda Gölü'ne, Norveç'in fiyortlarına, ve Karadeniz Ereğlisi'nden, Muğla Bodrum ve Antalya'ya sayısız yer gezdim. Ama Güzelyalı sahili bunlar içinde en olumsuz görüntüdeydi. Bakımsız bir sahil gördük. Bursa'ya bu berbat sahil düzenlemesi hiç yakışmıyor. Bu dönem madem hepimizin beklentisi merkezi hükümetten büyük destek alınacağı ve büyük projelerin devreye alınacağı ve Sn. Alinur Aktaş'ın tüm yüreğiyle çok güzel hizmetler üreteceği yönünde; bu nedenle bu sahilin durumu da merkezi hükümet yetkilileriyle gocunmadan paylaşılmalı ve çok geniş, yemyeşil ve çok fonksiyonlu sahil bantları ve şehir girişinde geniş otopark alanları yapılmalı. Hemen yanımızdaki Güzelyalı sahilini daha güzel değerlendirmenin vakti diye düşünüyorum. Saygıyla."

Serkan ÖZGİRAY

PINARBAŞI CADDESİ ÇOK TEHLİKELİ

"Maksem, Pınarbaşı Cad. üzerinde belediyece restore edilen darphane önündeki
kaldırımlar çok dar. Hal bu iken buraya park eden araçlar kaldırıma iki lastiğini bindirip park ediyorlar. Ve yayalar çocuklu kadınlar yola inmek zorunda kalınca tehlikeli oluyor. Buraya delinatör değil de demir borular konulmasını istiyoruz. İlgililere önceden de bildirdik ama bir gelişme olmadı. Saygılar."

İhsan BOLKAN

TEŞEKKÜR
PANOSU

ELİNE SAĞLIK NACİ USTA

"Ataevler bölgesindeki Onur Market içinde açılan Rapata isimli ekmek fırınından rastlantı sonucu aldığım 'ekşi mayalı ekmek' çok çok güzel ve lezizdi. Yıllar öncesinin tadını aldım.
Fırında görevli usta, Naci Türk büyük bir özen ve titizlikle ekşi mayalı ekmek üretiyor.
Her yerde bulamadığımız için meraklı okurlarımıza da duyurmak istedim.
Eline sağlık Naci Usta.."

Birsen ÖZTÜRK

TRAFİK LAMBASI GÖRÜLMÜYOR

"Nilüfer, 29 Ekim Mah. Uğur Mumcu Bulvarı'nda şehir merkezine doğru olan sinyalizasyon lambaları ile aydınlatma direği yan yana ve adeta birbiriyle çakışıyor..
Aydınlatma lambası yüzünden sinyalizasyon lambasını göremiyoruz. Çünkü aydınlatma lambası direği, ışıkları perdeliyor. Bu direğin yerinin değiştirilmesini çok yerinde olacaktır. Gönderdiğim fotoğrafta da bu açıkça belli. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum."

Adının açıklanmasını
istemeyen çevre sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.