Hava Durumu

Emirsultan'da üzen manzara bitmiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2020 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2020 08:30

"Bursa ve İslam aleminin en önemli tarihi değerlerinden biri olan ve kent sakinlerimizin yanında yurt içi ve dışından gelen konukların da en sık ziyaret ettikleri Emirsultan Camii ve Emirsultan Hazretleri Türbesi'nde onarım çalışmaları yıllardan beri bir türlü bitirilemiyor.Vallahi buna hayret etmemek ve üzülmemek imkansız!
Bu konunun baş sorumlusu kim, inşaat neden bitmez?. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkililer soruna artık el atmalı. Kutsal bir konumdaki cami ve türbeye giriş imkansız. Kapılar kapalı..

Yola da kalaslar konmuş. Gerçekten üzüntü veriyor.
Hz. Emirsultan Türbe ve camisini yıllardır restorasyon diye kapatıp adeta bir 'devamı yarın macerası' haline getirenlerin artık harekete geçmeleri gerek.
Bölgede bence tek takdir edilecek şey; caminin doğu kısmı dışındaki genel tuvaletler.
Tertemiz ve belki Bursa'nın en temiz genel tuvaletleri burada. Üstelik ücret alınmadığı da bir yazı ile belirtilmiş. Oysa Bursa'daki pekçok genel tuvalette 1 buçuk veya 2 TL. isteniyor. Hatırlatırım; Eskişehir Otogarı tuvaletlerinde de ücret yok. Büyükşehir Belediyemiz'in dikkatine arzederim. Ayrıca buradaki ücretsiz ve tertemiz tuvalet için sayın ilgilileri kutluyorum.
Demek ki; ücretsiz ve tertemiz genel tuvalet de olabiliyor!. Örnek olsun. Saygılarımla" Kemal BAŞEREN

GECE YARILARI GÜMBÜR GÜMBÜR MÜZİK SESLERİ

"25.4.2020 köşenizde yayınlanan şikâyetim için sizlere teşekkür ederim.Şikayetimin yayınlandığı o günlerde koronavirüs salgını kapsamında bu konu ile ilgili olarak önlem alınmıştı..
Ancak sorunumuzla ilgili önlemlerin kalkmasıyla eski alışkanlıklar yeniden hortladı.
1 Haziran2020 Pazartesi gününden beri geceleri Bursa Hayvanat Bahçesi Otopark Alanı/ Botonik Otopark alanı içine getirilen pekçok araçtan çok yüksek sesle müzik dinleyenlar yine başladı.
Örneğin; 2.6.2020 Salı gecesi saat 00.40'ta başlayan ve çevrede devamlı yankılanan gümbür gümbür müzik yayınıyla adeta yataklarımızdan fırladık. ALO 155 polis hattını aramamız ve polisin buraya gelmesi 30 dk. veya daha fazla bir zaman aldı. Bu süreçte bizler gürültü terörüne maruz kaldık. Önlem alınmazsa da bu devam edecek gibi. Bir süre önce Diyarbakır'da meydana gelen vahim olay benzer konudan oluşup başka yönlere de çekilmişti.
Çevre sakinleri olarak bu konunun resmi yetkililerce yapılan diğer yoğun şikayetlere rağmen çözümlenememiş olmasını anlayamıyoruz. Sorunumuzun ele alınarak kalıcı önlemlerin alınmasını önemle rica ediyoruz.
İlginize teşekkürler." İsmail ÇATEL ve çevre sakinleri

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMIYORLAR..

"Köşenizin devamlı okuruyum. Nilüfer bölgemizdeki 'bazı' sokak tabelalarına ait direklerin yıkılma
tehlikesiyle ilgili yayınladığınız uyarıları gazetenizdeki köşenizde okuyoruz.
Bunlara bir ek te benden. Konak Mahallesi, Ecem Sokak yön tabelası da yerinden çıkınca bir
hayırsever duvara dayamış. Eğreti bir şekilde duruyor. Yere yapışmak üzere. Bilindiği gibi 'bazı' hurda toplayıcıları bu gibi şeylerin gözünün yaşına bile bakmıyor. Ne olur, ne olmaz; Ecem Sokak tabelası hurdaya gitmesin! Dikkate saygıyla sunarım." Koray SOLMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.