Hava Durumu

'Engelli' ibaresi yerine 'serbest' yazılamaz mı?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 08:10

Bursamız'da şehir içinde sefer yapan Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait otobüsler ve toplu taşım araçlarına bindiğimizde engelli vatandaşlar validatör cihazlarına kartlarını okuttuğu an bu cihazların ekranlarında 'engelli' diye bir yazı çıkıyor.
Bu da engelli vatandaşlarımızı çok üzüyor. Ve engelliler arasında bu konuda yapılan konuşmalarda da yaşanılan rahatsızlık dile getiriliyor.
Toplu taşım araçlarındaki validatör cihazlarında 'engelli' ibaresi yerine 'serbest' şeklindeki bir yazının yer alması çok daha uygun olacaktır.
Sayın Belediye Otobüs İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinin yaşanılan sorunu dikkatlerine sunuyor, duyarlı davranılacağına inanırken bu konuda ricada bulunuyorum.
Saygılarımla.." - Hasan HATİP

YILDIRIM CADDESİ

"Nilüfer, Beşevler Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerindeki kaldırımlara park eden araçlar yüzünden yaya vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemiyor.
Ayrıca 'bazı' işyeri sahipleri de dükkkanlarının önlerine yasak olmasına rağmen dubalar koyuyor. Bu yüzden araçlarımızı park edemiyoruz.
İlgili zabıta ekipleri buradan çok sık geçmesine ve durumu görmesine rağmen bir uyarı yapılmıyor.
Ricamız bu işyerlerinin sahiplerine ve kaldırımlara park eden araç sahiplerine gerekli yasal işlemi yapmaları.."

Osman FERİK

ALO, BURASI NİLÜFER

AKSAKLIK GİDERİLECEK:- "19 Şubat 2019 tarihli köqşenizde yayınlanan okur yakınmasında 'Nilüfer ilçemizdeki Konak Mahallesi, Konak Caddesi'nin Baylar Sokak ile kesiştiği kavşakta daha önceden konulmuş bulunan ve trafik akışını düzenleyen delinatör ve uyarı levhası maalesef zarar zarar görmüş durumda ve delinatörler yerde yan yatmaktadır" deniliyor.
Konu üzerine gerekli inceleme yapılıp aksaklık giderilecektir.
Bilgilerinize sunarız." Nilüfer Bld.

GÜVENLİK NASIL SAĞLANACAK?

"Osmangazi ilçemizdeki Soğanlı Mahallemiz'de bulunan Emine-Hasan Özatav Ortaokulu binasının önündeki Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait durağın önünde trafik güvenliği ve güvenli trafik akışının sağlanabilmesinin yanında durak önüne araç parkı yapılmaması için dikilen direkler perişan perişan bir şekilde uzun zamandan bu yana aynen duruyor.. Bu şekilde nasıl güvenlik sağlanabilir?.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyoruz."

Çevre sakini
öğrenci velileri

PTT'DEN ÇOCUKLARA TİYATRO ŞENLİĞİ

PTT Bilgi Teknolojileri tarafından hazırlanan "Pette Yollarda" isimli çocuk tiyatrosu 24 Şubat Pazar günü Kent Meydanı AVM'de çocuklarla buluşacak.
Çocuklara PTT'nin tarihi ve yaptığı çalışmaların anlatıldığı ücretsiz oyun Kent Meydanı AVM'de -2 Çarşı Katı'nda iki seansta çocuklara sergilenecek.
Elif Temuçin'in yazıdığı Hakan Polacanlı'nın yönettiği oyunda PTT'nin maskot karakteri "Pette" ve oyuncu Kerem Eser rol alıyor.
Yapılacak olan organizasyonla 81 ilde seyirciyle buluşacak tiyatro oyununun 50 bin seyirciye ulaşması hedefleniyor.
Pette Çocuk Tiyatrosu 24 Şubat Pazar günü 14.00 ve 16.00 seanslarında perde açacak.

ALBÜMLERDE KALAN FOTO

"Demirtaşımız'da var olan ve geniş bir gençlik kesiminin yararlanabildiği halı sahamız 2014 yılında yok edildi.. Şimdi, halı sahanın bulunduğu yerin üzüntü veren hali de gönderdiğim fotoğraftaki gibi mezbelelik bir halde..
Diğer fotoğraf ise artık albümlerde güzel bir hatıra olarak duruyor.. Eski halı saha tesisimizin olduğu yerde hiçbir şey de yapılmış değil..
Yani, yaklaşık beş yıldan bu yana Demirtaş bölgemizde artık halı saha tesisimiz bulunmuyor.
Halbuki bölgemizde oniki bine ulaşan genç bir nüfus kitlesi var. Gençlerimize spor yapabilecekleri bir halı saha tesisi gerekiyor.
Ayrıca Demirtaş bölgemizde çok amaçlı (Halı saha tesisi, basketbol sahası, tenis kortu gibi) spor alanlarının yapılması konusunda Bursa Büyükşehir veya Osmangazi Belediyesi yetkililerinin harekete geçmelerini önemle rica ediyorum. Saygılarımla."

Demirtaş sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

KÖPRÜMÜZ NİHAYET!

"Çok uzun bir zaman önce Osmangazi Belediyemiz'e sizin sayfanızdan bir talebimizi duyurmuş ve Demirtaş bölgemiz ile Avdancık arasındaki yol üzerinde bulunan çok dar köprümüzün artık ihtiyaca cevap veremediğini ve trafiğin bu köprü üzerinde akmadığını, burada karşılaşan araçların da beklemek zorunda kaldığını belirterek yeni bir köprünün yapılmasını istemiştik.
Bu talebimiz üzerine Osmangazi Belediyesi harekete geçmişti. Buraya yeni ve geniş bir köprü yaptırıldı.
Yeni köprümüz de törenle açıldı. Artık bu yol üzerinde taşımacılık yapan arkadaşlarla birlikte rahata erdik.
Osmangazi Belediyemiz'e çok teşekkür ediyor ve köprümüzün bütün bölge sakinlerine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.
Berhudar olsunlar.."

Hayrettin TEZEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.