Hava Durumu

Engelliler ne yapacak Oktay Bey?

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 08:15

"Geçen haftabaşı semtimiz sakini bir öğretmen hanım kardeşimiz Tayyareci Mahmetali Cad. refüjü ile alakalı olarak Yıldırım Belediyemiz'e bir tavsiyede bulunmuştu..

Ben de Yıldırım Bld.Bşk.mız Sn. Oktay Yılmaz Bey'e çok daha önem arzeden bir meseleyi arzediyorum..

Yıldırım'da, Beyazıt Caddemiz üzerindeki yaya geçidinde bir problem var.

Trafik akışı bir hayli fazla olan ana caddede gönderdiğim resimdeki noktaya yayalar için özel işaretleme ile bir yaya geçidi ihdas edilmiş.

Amma velakin cadde ortasındaki yaya geçidini resmen kesen beton refüj öylece duruyor. Buradan karşıya geçmeye çalışan engelli, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, bebek arabalı anneler, pazar arabasıyla karşıya geçmeye çalışanlar ve bisikletliler çok zorluk yaşıyorlar..

Yaya geçidi üzerindeki beton refüjün kalkması gerek. İnşallah bana hak verirsiniz Oktay Başkanım, herhalde bu iş dikkatinizden kaçmış.

Hürmet ederim."

-HASAN HARCIOĞLU

*****

UEDAŞ'TAN HAKLI BİR İSTEK VAR!..

"Eski adıyla Demirtaş Nahiyesi-Barbaros Mah.'nde oturmaktayım.

Aşırı artan nüfus ve belediyelerin yetersiz hizmetleriyle yaşam kalitesinin her geçen gün düştüğü bölgemizde sorunlar maalesef hiç bitmiyor.

Şu sıralar en büyük problemlerden biri de sokak lambalarının sabah erken saatlerde kapatılıyor olması.

Mahallemizdeki sokak lambalarının otomatik olarak 07:30'da kapatılması ve Nosab bölgesindeki işyerime giderken geçtiğim mahallelerde halen bu lambaların yanıyor olması insana çifte standart izlenimi veriyor.

Okula giden minicik çocuklar, işe giden insanlar hatta sokak hayvanları bu karanlık, yaya kaldırımı olmayan, geneli daracık sokaklarda her an arabalara ezilme riskiyle burun buruna.

Yetkililer bu durumu acilen düzeltmeli. Tasarruf edelim derken insan hayatı riske atılmasın lütfen. Saygılarımla." -ERCAN AYBAR

*****

DİKKAT, BU İŞ BUSKİ'NİN İŞİ

"Osmangazi ilçemizdeki Hüdavendigar Mah. Esen Cad.'ndeki 2 no'lu BBOİ otobüs durağına gelmeden önce (Dobruca yönünde) yol zeminine BUSKİ'ce konulan sel suları giderine ait ızgara kapağının kenarları öyle sağlam (!) yapılmış ki beton dolgu malzemesi boşalmış gitmiş..

Benim önemle üzerinde durduğum konu, ya oluşan bu derin deliğe bir küçük çocuk farkında olmadan basarsa neler olur?.

Olanlar olur tabii. Allah korusun ayak bileği bile kırılabilir.

İşte adres, işte tehlike. Gerisi BUSKİ'de.." -C.İDRİS KAYNAK

*****

ÇINARIMIZA KIYMAYIN LÜTFEN TURGAY BAŞKAN

"Nilüfer Bld. Bşk.mız Sn. Turgay Erdem, Ataevler bölgesine yaptırılacak yeni bir kapalı pazaryeri için semt sakinlerine bilgi vermiş. Bu iş için Magazin AVM karşısındaki alan seçilmiş.

Ben ve arkadaşlarımın Turgay Bey'den önemli bir ricası var. Bu yapılırken lütfen ama lütfen bu alanda kendi kendine yetişen gencecik çınar ağacımıza sakın kıymayın efendim.

Bizler boyumuzu aşan çınarımızı yaşatabilmek için yakıcı yaz sıcaklarında her hafta iki kere evden taşıdığımız büyük bir bidon suyla onu seve seve suladık ve bu hale getirdik.

Bu yüzden pazar alanı projesi yapılırken çınara aman kıyılmasın efendim. Çınarımız uygulanacak orijinal bir proje ile kapalı alan içinden de göğe uzanabilir ve kapalı pazar alanı ile çevreye farklı bir ambians da kazandırabilir.

Ricamızın ele alınıp bizleri sevindireceğinizi ümit ediyoruz.

Engin saygılarımızla."

-B.B.Ö ve ARKADAŞLARI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.