Hava Durumu

'Es yiğit rüzgar es!..'

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2017 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 07:25

Mutlu pazarlar değerli okurlarım
Kısa bir süre önce Bursa'nın ünlü lodos rüzgarları yine esti.


Ve şehrimiz pırıl pırıl bir havaya kavuştu. Kentin üzerine yoğun bir sis gibi çöken hava kirliliğinden eser kalmadı.
İşte o günlerde Nilüfer, Çamlıca bölgesinden okurum Dinç Emir'ın çekip gönderdiği çok hoş bir fotoğraf. Hava tertemiz.. Bursa ışıl ışıl. Şehir ışıltıları Bursa gecesine farklı güzellikler kazandırmış.
Okurum; "Bursa'nın lodosuna hasret kalmıştık. Lodos esti, temiz hava soluma imkanımız oldu. Bu sezon diğer yıllara oranla kentimizde daha yoğu bir hava kirliliği yaşanıyordu. Lodosla temiz havaya kavuştuk. Hava kirliliğinin önlenmesi gerekir. Aksi halde lodos essin diye dua edeceğiz herhalde' diye yazıyordu.
Bu ilginç dileği süsleyen güzel fotoğrafı uzun uzun incelerken yedeksubaylık görevini 1979/80 yıllarında Bursa Asker Hastanesi'nde eczacı olarak yapan sanatçı, Atilla Atasoy'un ünlü şarkısı geldi aklıma.
"Bir gün bir fırtınaydı kopan/ Savurdu ordan oraya/ Seninle savrulmak güzeldi/ Seninle kavrulmak güzeldi/ Es yiğit rüzgar es, götür ordan oraya/ Yalanı dolanı kıyanı savur ordan oraya/ Bir gün bir fırtınaydı kopan/ Savrulduk ordan oraya
Sen ayrı ben ayrı yollarda/ Dönmek yok artık suçsuz anılara/ Es yiğit rüzgar es götür ordan oraya/ Yalanı dolanı kıyanı savur ordan oraya.."
Müthiş bir şarkıdır bu..
Atilla Atasoy'la Bursa'daki yıllarında dostluğumuz olmuştu. Bu şarkıyı da Bursa Asker Hastanesi'ndeki şiddetli lodoslar esen fırtınalı bir gecede yazıp bestelediğini söylemişti.
Eserin kaset ve plağı kısa zamanda ünlendi. Şarkı; fonda tüyleri ürperten bir fırtına sesiyle başlar. Şarkının nakaratında da finalinde de fırtına efektini adeta yüreğinizde hissedersiniz..
Kulakların çınlasın sevgili Atasoy.
Ve 'Es yiğit rüzgar es' Bursa'yı kurtar hep hava kirliliklerinden..

Türkün Korosu'ndan unutulmaz konser

Türkün Holding Türk Sanat Müziği Korosu, yeni yıl öncesi bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği "Birlik ve Beraberlik" konseriyle dinleyenlere büyülü anlar yaşattı.


UÜ.'den Yard. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın sunduğu konser, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Hüseyin Taşçeşme yönetiminde 'Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış' adlı şarkının seslendirilmesiyle başladı.
Merinos AKK Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 'Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben' adlı şarkıyla devam eden konserde izleyiciler seslendirilen şarkılarla mest oldu.
Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün de etkinliğin finalinde yönetim kurulu üyeleri ile sahneye çıkarak salonu dolduran izleyiciler ve koroyla birlikte 'İzmir Marşı' ve 'Onuncu Yıl Marşı'nı coşku içinde seslendirdiler.
Tebrikler Türkün Ailesi'ne ve bu güzel geceyi yaratan sanatçılara.

Zeytinyağı ve incir kanserden koruyor

Gıda Müh.ve Diyetisyen Melek Aktürk "zeytinyağı ve incirli bir karışım adeta kanser ilacına dönüşüyor. Bu doğal ilaç, kanserden, şeker, cilt hastalığı ve depresyona dahi deva oluyor" diyor ve şunları ekliyor:
'Kuru incirleri küp küp doğrayıp bir kavanoza koyar, üzerlerini örtecek kadar saf zeytinyağı döküp 3 gün karanlık ortamda hava almadan bekletirseniz bir ilaç yaratmış olursunuz. Bu kanserden kalp, şeker ve cilt hastalıkları ile depresyona dahi deva. Çünkü zeytinyağıyla düzenli beslenenlerde depresyon riskinin daha az olduğu çalışmalarca ispatlanmıştır" diyor.


Aklınızda bulunsun sevgili okurlar..

Yeni çıkan bir kitap

'YOL AYRIMI':- Pena Yayınları yazar Cansu Çevik Turan'ın, ilk romanı 'Yol Ayrımı' nın 2. baskısını yaptı.
Yaşamında ciddi bir ilişkisi olmayan, kendi halinde, ayaklarının üzerinde duran bir kadın olan Melda'nın, gerçek aşkı kendisinde bulduğuna inandığı Sinan karakteriyle yaşadığı inişli çıkışlı, tutku dolu beraberlikten sonra gerçeklerin yol açtığı kalp kırıklıkları anlatılıyor bu eserde.

Özlü sözler

"İster kral ol, ister köylü ol. Mutluluk evinde huzurlu olmaktır!" - (Goethe)
Yaşam bazen çok karanlık olur. Bin ışık yaksan bir damla aydınlık bulamazsın. Ama çok sevdiğin birinin gülümsemesiyle unutursun."
"Kimle gezdiğinize, kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin. Çünkü; bülbül güle, karga çöplüğe götürür." - (Hz.Mevlana)
Yolunuzda engel yoksa o yol sizi hiçbir yere götürmez.." (Bernard SHAW) (Teşekkürler Erol GÜRÇAY )

Biraz da gülelim

"Ben hiç anlamıyorum ya; madem okumanın yaşı yok, bırakın gençliğimizi yaşayalım, ilerde okuruz (!)."
"Komşu birinci oluyor diyen anneme; 'bak analar neler doğuruyor, sende iş yok' dedim, ardından terlik.."
"Beş tane onluk verecekmiş gibi para sayma sesi çıkartıp, şovunu yapıyorsun sonra lap diye tek ellilik veriyorsun ya, yatacak yerin yok bankamatik."
"Arap kanalında maç izliyorum. Spiker ne derse babaannem 'âmin' diyor."
Doktor üç ay ömrün var deyince; 'Başhekimin yakınıyım' dedim. 6 ay daha uzattı. İşi bilecen abi (!).
"Bizde yanlış olmaz, olmuşsa yanlışlıkla olmuştur."
(Teşekkürler E.A)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.