Hava Durumu

Esence'den esintiler!...

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2021 08:00

"Ailecek Mudanya tarafına bir gezi yaptık. Daha sonra Esence kıyılarına kadar gittik. Büyükşehir Bld. Mudanya'ya Aile Destek Merkezi açacakmış. Hayırlı olsun güzel bir çalışma. Ama Büyükşehir Bld. ve tabii Mudanya Bld.'nin de en güzel sahil şeridimiz olan Esence taraflarına biraz ilgi göstermesi gerek.
Çünkü; Büyükşehir Bld. daha önceki yıllarda Esence'ye bazı tesisler kazandırmış. Ama daha sonra hiç ilgilenilmemiş. Çoğu dökülüyor, harap olmuş.
Ağustos'un 15'i yaz, 15'i kış derler. İklimler değişiyor. Yaz kış adeta birbirine karıştı. Şimdi Ağustos ta geride kalmak üzere ama sıcak günlerin devam edeceği ortada. Bu itibarla Esence'ye biraz ilgi lazım, unutulmamalı..
O gün çektiğim birkaç fotodan sadece ikisini seçip gönderiyorum. Yayınlarsanız bölgeye faydalı oluruz.
İşte musluk yerine tıpa konmuş bir çeşme ve işte toplanması gereken çöp yığınları. Saygılar. " -Erdoğan MERİÇ

ZİFT Mİ KAFİ GELMİYOR?..

"Şehrimizin en önemli ana arterlerinden biri olan Çekirge Caddesi Bursa'nın turistik açıdan da yoğun ilgi gören bir güzergah.
Bilindiği üzere bu cadde üzerinde Mevlit Nazımı merhum Süleyman Çelebi'nin yıllar önce Bursa Eski Eserleri Sevenler Derneği tarafndan yaptırılmş fevkalade bir türbesi de bulunuyor.
(Türbeyi yaptıran derneğin en faal üyeleri arasındaki rahmetli Mehmetali Gökberk'i de bu vesile ile saygıyla anıyorum)
Bu caddede Süleyman Çelebi Türbesi'ne gelmeden hemen az önce asfalt yol zemininde, aylardan bu yana öylece duran genişçe bir yer var ki, insan 'bu nasıl asfalt böyle" demekten kendini alamıyor. Asfalt zemindeki bu çukur yer çok uzun zamandır aynı şekilde duruyor. Ve böylesine tarihi bir türbe yakınına bu manzara da hiç yakışmıyor.. Sahi merak etmekteyim, bu nasıl asfalt böyle beyler?. Asfaltınız mı bitti, yoksa zift mi kafi gelmiyor, kalitesiz mi?.." - Çekirge sakini bir okur

YAĞDIR MEVLAM SU

"Büyük beklentilerimiz ve Nilüfer Bld.'ne ricalarımızla semtimize ektirebildiğimiz ağaç fidanlarımız gerekli sulama yapılmadığı için kurumak üzere.
Bir süre önce de fidanlardan bazılarının devrilmek üzere olduğunu yine gazetenizden ilgililere duyurmuştuk.
Yer: Ataevler, Barış Mah. Adalet Kent batısı ile Bakgör Rezidans arası..." Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.