Hava Durumu

Feribot iskelesinden sen minibüse (!) bin!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 08:11

"Güzelyalı'ki İDO feribot iskelesi şehrimizin vitrini gibidir. İskelenin bulunduğu alanda taksiler ve belediye otobüsleri için yerler belli ama minibüsler 1-GY ve F/2 otobüs hatları için ayrılan peronları kullanıyor.
Feribot veya deniz otobüsünden inen yolcular BuKart'ı nereden alacağını veya bir yere nasıl gideceğini soruyorlar.
Soru soranları 'minibüse bin, indiğin yerde tekli bilet alırsın' diyorlar.


Bayram tatilinde ben de Bursa'ya gelen birkaç yolcu grubuna orada BuKart satıldığını ve tekli karta göre daha avantajlı olduğunu, aktarma imkanının da olduğunu söyledim.
Bunun üzerine yolcuları peronda minibüslere yönlendiren bir kişi 'sen ne karışıyorsun' diye başlayıp yüksek sesle bir şeyler söyledi.
Ben de 'yardımcı olmak için insanlara bilgi verebilirim' dedim.
Minibüslere yolcu toplayan kişi adeta 'sen bunu yapamazsın, burası benim mekanım?' anlamına gelen konuşmalar yaptı.
Büyükşehir Belediyesi bu alanda minibüslerin duracağı bir alan belirlemeli ve minibüslerin otobüs peronlarına girmeleri engellenmeli. Böylece 'Marka Kent' olmak isteyen Bursa'ya yakışmayan görüntüler ve davranışlar engellenmeli.
Saygılarımla."

Özgür ER

KONAK CADDESİ'NDE ÜZÜCÜ BİR DURUM

"Konak Caddesi'nde araç parkı için caddeye cepler yapılmıştı. Ve bu park yerlerine biri kapalı, diğerleri levha olarak otobüs durakları yerleştirilmişti.
Otobüs duraklarına park edilmesine karşıyım. Bu ceplerden gelişigüzel çekilen araçlara üzülüyorum. Otaparka çekilen araçlarını almaya giden kişilere durak önlerinin artı-eksi 15 m. boş bırakılması gerektiği söyleniyor. Vatandaş bu mesafeyi nasıl ölçecek?
Sanırım bu konu İl Trafik Komisyonu yetkisinde. Durak önlerinin aynen yurtdışında olduğu gibi çizgilerle işareti gerek.Bunun Konak Mah. Muhtarlığı ve Nilüfer Bld. görevinde olduğunu hatırlatırım. Daha önce 21.4.2019'da bu şikayetimi yayınlamıştınız. Değişen olmadı. Aracı çekilmemiş ama pazaryerinden aldıkları ve küçük çocuğu ile gelip ortada kalan insanlar gerçekten üzüntü verici."

Konak Caddesi sakini Yavuz ÜSKALKAN

KASIMPATI'DA YÜRÜYÜŞ ZOR

"Ataevler, Kasımpatı Parkı'nda yürüyüş çok zor. Çünkü parkurdaki boya ile 'bisiklet giremez' belirtileri kaybolmuş. Şimdi parkur bisiklet parkuru gibi. Ayrıca bebe arabalarıyla parka gelen bazı anneler de arabaları parkura bırakıp yakınlarıyla sohbet içinde. Bu yüzden yürüme parkuru amacından çok uzak. Nilüfer Bld. Park Bahçeler Md.'nün işaretleri yenilemesini bekliyoruz."

Hülya ŞENGÜL ve komşuları

DÖNER HEYKEL DÖNMÜYOR!..

"Altıparmak Meydanı, BTSO ek binası yanındaki boşlukta bulunan yüzen taşlar heykelinin yakın geçmişte 850 bin liraya mal olduğunu okumuştum.
Bu heykelde taşların ilk zamanlar döndüğüne tanığım. Ama uzun zamandan beri taşlar dönmüyor. Şu anda heykelin garip bir görüntüsü var. Aynı zamanda aydınlatmaları da yok.
Yüksek bir harcama ile yaptırılan bu heykelin akıbeti acaba ne olacak? Sayın yetkililerin bilgilendirmesini rica ediyorum.


Vatadaş vergileri ve oldukça büyük bir harcama ile yapılan bu heykelin döner taşları çalıştırılmayacak ve aydınlatmaları onarılmayacak mı?.
Umarım kısa zamanda bu heykeldeki taş sütunlar tekrar dönmeye başlar ve aydınlatması da faal hale getirilir.
Yoksa kentin en hareketli yerindeki bu görüntü Bursa'ya yakışmıyor.
Saygılarımla.."

Ç.G.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.