Hava Durumu

Fethiye'de dereli(!) cadde...

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 08:36

"Nilüfer ilçemizdeki Fethiye Mahallesi sakinleriyiz.
Semtimizde bulunan Fenike Sokak'ta uzun zamandan bu yana nedense yarım bırakılmış olan bir asflatlama çalışması hakkında ilgili belediye yetkililerinin dikkat nazarlarına sunmak için iki fotoğraf gönderip yaşanılan problemin hallini rica ediyoruz.


Fotoğraflar eğer dikkatle incelenecek olursa Fenike Sokak'taki park alanının hemen yanıbaşındaki yolumuzun bir kısmı boydan boya gereken asfaltlama yapılmadan öylece kendi kaderine bırakılmış bir halde.
Çukurda kalmış olan buradaki cadde kenarı da yağışlı havalarda veya sulama çalışmaları yapıldığında adeta bir dereyi andırıyor. Çukur kısım da doğal olarak bir çamur deryası gibi oluyor.
Bir kısım çevre sakin de bu kesimi şimdi 'dereli (!) cadde' diye isimlendiriyor.


Ayrıca; yine Fethiye Mahallemiz'deki Can Sokak'ta da uzun süredir yol ortasındaki bu çukur onarım yapılacak günü bekliyor.
Konuyla ilgili sayın yetkili makam sahipleri acaba bu uyarımızı ne zaman gündemlerine alacak?.
Temennimiz en kısa zamanda bu problemlerin çözümlenmesidir..
Saygılarımızı sunuyoruz.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

SULAMA İÇİN BİR ÖNERİ

"Hemen her sabah Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan işyerimize gitmek için servis aracıyla geçerken güneşin altında bulvardaki orta refujde çim alanların otomatik sulama ile sulandığına tanık oluyorum..
Ancak bu sulama çalışmaları güneş altında olmamalı.
Otomatik sulama yapıldığına göre zaman ayarı ile bu çalışmalar sabaha karşı yapılsa böylece sulama nedeniyle caddeye sirayet eden sular da sabaha kadar kurumuş olur. Böylece araçlar açısından yolun yer yer kayganlaşması anlamında bir olumsuzluk da bertaraf edilmiş olur diye düşünüyorum.
Öte yandan güneş altında sulanan çimlerde de olumsuzluk yaşanacağı ve çimlerin yanabileceği şeklinde bilgiler de var.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunar, önemsenmesini dilerim."

Nezih SERİM

GENÇ SİNEMACILARDAN FİLMLER BUGÜN VİZYONDA

Büyükşehir Bld. Karagöz Sinema Atölyesi'nin liselerde oluşturduğu sinema kulüplerine katılıp eğitim alan öğrencilerin kendi senaryo ve oyunculuklarıyla hazırlanan kısa filmleri bugün izleyiciyle buluşuyor. Karagöz Sinema Atölyesi'nce 2018 - 2019 eğitim yılı içinde pilot uygulama olarak Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer'de seçilen üç farklı lisede sinema kulüpleri oluşturuldu.
Yıldırım Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi, Osmangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Nilüfer Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi'ndeki kulüplere 120'ye yakın öğrenci katıldı.
Öğrencilere oyunculuk, senaryo ve film yapım üzerine eğitim verildi ve öğrencilerle birlikte oluşturulan senaryolar yine öğrencilerin oynadığı kısa filmlere dönüştürüldü.
Filmler bugün saat 14.30'dan itibaren Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
Yıldırım Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi'nin "Perspektip" Osmangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin "Katılım" ve Nilüfer Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi'nin "Bağımlılık" isimli filmlerinden sonra Büyükşehir Bld.'nce ilk kez bir film deneyimi yaşayan öğrencilere katılım belgeleri verilecek.

YAZ SPOR OKULLARI 10 DALDA BAŞLIYOR

Nilüfer Bld. Nilüfer Belediyespor'la düzenlediği Yaz Spor Okulları, bu yıl 10 farklı spor branşında etkinlik düzenleyecek.
5-15 yaş arası çocukların katılacağı Yaz Spor Okulları'nda ilk dönem, 17 Haziran-05 Temmuz 2019 arasında..


Futbol, voleybol, basketbol, squash, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, satranç, yüzme ve capoeira olmak üzere uzman antrenörlerce verilecek kurslarda çocuklar, tatillerini spor yapıp verimli bir şekilde geçirecek.
Ağustos ayına kadar üç dönem olarak düzenlenecek spor okullarında ikinci dönem 8 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü dönem de 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında. Yaz spor okullarında futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi kursları Üçevler Spor Tesisleri'nde, satranç ve basketbol Yüzüncüyıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde, squash, kort tenisi, capoeira Altınşehir Gençlik Merkezi'nde, yüzme kursları da Konak Olimpik Yüzme Havuzu ve Çalı Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılacak.
Kayıt için 441 90 60 no'lu telefona başvurulacak.

TEŞEKKÜR PANOSU

CİLİMBOZ TEMİZLENDİ

"29 Mayıs 2019 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde gönderdiğim fotoğraflar ve 'Cilimboz Deresi tekrar taşabilir' başlığıyla yayınlanan uyarı yazım üzerine söz konusu olan dere yatağı tamamen temizlendi ve Alacahırka'da sorun kalmadı.

(ESKİ HALİ)


Bu nedenle uyarımı dikkate alıp gerekli çalışmaları yapan ilgili makam sahipleri ve çalışanlarına açık teşekkürlerimi sunuyor ve dere yatağının eski hali ile yeni temizlenmiş görüntülerini köşenize gönderiyorum.. Tekrar teşekkürler ve saygılarımla.."

(YENİ HALİ)

Kemal BAŞEREN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.