Hava Durumu

Fetih Müzesi kentin bir tarih hazinesi

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 08:29

"Farklı ülke ve kent ziyaretlerimde muhteşem ve modern yapılar gördüm. Bunlar o kente değer katıp her yıl binlerce turisti buraya adeta mıknatıs gibi çeken özgün yerlerdi.
Her biri dünyaca ünlü mimarların hediyesi binalar dünya çapında en çok tanınan yapılardı.
Örneğin, İspanya'nın Valencia şehrindeki Sanat ve Bilim Şehri ismindeki yerel dilde Ciudad de las Artes y las Ciencias denilen kompleks, Bilbao'daki Guggenheim müzesi ve Oslo Opera binaları gibi yapıtlar hayranlık uyandırıyordu.
Uzun yıllar böyle muhteşem, modern bir eserin Bursa'da olmasını arzu ettim. Osmangazi Belediyesi Bursa Fetih Müzesi/1326 Panorama binası da mimarisi ile çok önemli bir eser ve kentin bir hazinesi.
Çok beğenilen müzeyi ailece gezdik. Hafta sonu olduğundan epey kalabalıktı.


Görevlilerin güzel organizasyonuyla müzeyi kolayca gezdik. 3 boyutlu Bursa'nın fethi çalışması adeta nefesimizi kesti. Gerçekten muhteşem.
Müze resmen henüz açılmamış. Bu yüzden 3 boyutlu çalışma ve Fetih dizisi kostüm sergisi ve bir resim galerisi dışında o döneme ait fazla eser göremedik. Aslında bina oldukça büyük. Sanırım diğer galeriler henüz yapılıyor. 3 boyutlu görselin ek galerilerle desteği şart.
Almanya Stuttgart'ta Mercedes müzesini gezmiştim. Çok katlıydı. Döne döne aşağıya iniliyordu. Her yer eser ve görsellerle doluydu. Bir tam gün geçirilebilirdi.
Fetih Müzemiz'in de hakkının verilmesi için binanın farklı Osmanlı dönemi eserleri ve replikalarıyla zenginleştirilmesi gerekir. Bu eseri Bursamız'a kazandıran yetkililere çok teşekkür ve saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY

ULU, TEKRAR BAŞKAN OLDU

Kentimizin tarihi öğretim kuruluşu Bursa Erkek Lisesi'nin mezunları tarafından kurulan ve başarılı çalışmalar yapan Bursa Erkek Lisesi'nden Yetişenler Derneği'nin geçenlerde yapılan genel kurulunda Cevdet Ulu tekrar başkanlığa getirildi.
Yönetim kurulu üyeliklerine de Şerafettin Acar, Recep Akyıldız, Orhan Erkan Güngör, Kazım Önder, Ali Taşyakan, Harun Arı, Atıf Görüşüm, İhsan Kırayoğlu, Hasan Hüseyin Yılmaz, Ali Galip Sağınç, Gerçek Güven getirildiler.. Derneğin başarılı çalışmalarının devamını dilerim..

TAŞLAR DAĞILMIŞ TEHLİKE OLUŞUYOR

"Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgemizdeki Ali Rıza Bey Caddesi'nde bulunan Verem Savaşı Dispanseri'nin tam köşesindeki yaya kaldırımda bulunan kilitli taşların geniş ve büyük bir kısmı dağılmış durumda. Dağılan kaldırım taşlarının yerinde de şimdi derin bir çukur oluşmuş..
Bu köşe, özellikle yakın çevrede bulunan okullarına gidip gelen yüzlerce öğrencinin gelip geçtiği, yaya trafiğinin fazla olduğu bir yer.
Yaya kaldırımdaki bu olumsuzluğun giderilmesi için Nilüfer Belediyesi yetkililerinin harekete geçmesini saygılarımla rica ederim."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir öğrt.

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

'BABACAN SOKAKTA DERT BİTTİ':

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşesinde 19 Aralık 2018 tarihli 'Babacan Sokakta baba gibi sorun' başlıklı konu, ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda 'Nilüfer Konak Mahallesi, Babacan Sokak'ta yolun bozuk olması yüzünden yağışlı havalarda çamur deryası haline geliyor' deniliyordu..
Belirtilen adreste yağmursuyu ızgarası ve asfalt yama çalışması yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın
Halkla İlşk. Daire Bşk.

BOZUK KALDIRIM SAKAT BIRAKTI

"Ben Çekirge Hamam Caddesi'nde terzilik yapıyorum..
Hamam Caddesi'ni mahallemizin yüzlerce çocuğu okula gidip gelirken kullanıyor. Belki de kırk yıldır burası dar ve kaldırımları dağılmış bir durumda.
2018 yazında dükkanımdan dışarı adım atarken ayağım kaydı ve düşüp ayağımı kırdım Sakat kaldım. Şu soğiuk havalarda bu yüzden çok acı çekiyorum..
Mahalle muhtarımız her gün dükkanımın önünden geçer. Gözümün önünde belediyelere defalarca dilekçe vermesine rağmen 150 metrelik sokağa dönen caddenin kaldırım taşlarını bir türlü değiştirmiyorlar.
Acaba nereye başvuracağız ve nasıl yaptıracağız?.
Sakatlık benim başıma geldi başkası da bu durumu yaşamasın. Onarımın yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekecek?.Geçen sene asfalt döküldü ama kaldırımlar yine kendi kaderine bırakıldı. Şu anda yine yarım yamalak. Bir iş madem başlandı, hepsinin yapılıp bitirilmesi gerekmez mi? - Altan DOĞAN

KONTRAFAGOTLU İLGİNÇ BİR KONSER

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) yarın gece AKKM'de (Merinos) sıra dışı müzik enstrümanı olan 'kontrafagot' ile Mustafa Kemal Saydam'ın bestelediği 'Gezinti' eserini sunacak. Fagot sanatçısı Onur Üzülmez'in solistliği ve şef Murat Cem Orhan'ın yöneteceği konserde Beethoven'ın 7. Senfonisi ve Rossini'nin Sevil Berberi Uvertürü de seslendirilecek.
Uludağ Premium'un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran BBDSO, sanatçı Üzülmez'in konservatuvarda birlikte büyüdüğü diğer fagot sanatçısı Mustafa Kemal Saydam'ın eserini sunarken müzikseverler de kontrafagotu tanıyacak.
Konser; cuma gecesi de İnegöl Belediyesi, Beşinci Mevsim Kültür Merkezi'nde yinelenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.