"Osmangazi Belediyesi geçen dönem Başkanı Sn. Mustafa Dündar tarafından, şehrin en eski yerleşim yeri Hisar bölgesi 2. Kaleiçi Sokağımızda bulunan ve şehrin kuşatması sırasında Türklere yardım eden, daha sonra Müslüman olup, Osmanlı'da yöneticilik yapan Bizanslı Filiboz oğlu Hayrettin'in yaptırdığı ancak harap hale gelen Filiboz Mescidi (Tahtalı Mescit) restorasyonla tarihi semtimize tarihi bir eser daha ekledi..
Adeta biblo gibi özenli bir yapıya sahip olan mescit için uzun süre büyük bir gayret sarfedildi ve yapım sırasında her aşaması da belediyemiz teknik yetkililerince ince elenip sık dokunarak çalışmalar tamamlandı.
Osmangazi Belediyesi'nce aslına uygun şekilde ayağa kaldırılan 15.yüzyıla ait Filiboz Mescidi (Tahtalı Mescit) adeta bir park ortasında tarihi bir anıt gibi. Çevre bakımlı ve yemyeşil.. Bu da semtimize farklı bir değer katıyor.
Fakat bu nadide güzellik küçük çocuklarımız için de bazı tehlike sinyalleri veriyor.
Ekteki fotoğraflarda da görülebileceği gibi mescidin bahçe kenarlarında bulunan kalın surlardaki mağara girişi gibi yerler çocukların büyük ilgisini çekiyor. Buradan girişlerle zaman zaman bazı kişilerin de ilgilendiğini görenler olduğu söyleniyor.
Bu itibarla kalın surlarda bulunan mağara girişleri şeklindeki boşlukların çevre özelliklerini bozmayacak şekilde kapatılması Filiboz Mescidi (Tahtalı Mescit) ile çevre güvenliğin sağlayacağı için çok önemli.
Belediye Başkanımız Sn.Erkan Aydın'ın duyarlılığına, ayrıca olası sorunların önlemi için gerekli ilgiyi göstereceğine inanıyor ve tüm çalışmalarında kendisine ve ekibine kolay gelsin diyoruz.." -Bir kısım semt sakinleri
======
ÖĞRETMENLER VELİLERİ SAKIN ZORLAMAYIN !..
"Bir öğrenci velisi olarak bu ders yılını böylesi ağır hayat şartları altında nasıl çıkartacağımı bilemiyorum.
Defterler, kitaplar ve kırtasiye çeşitleri ateş pahası..
Bu minval üzerine değerli öğretmenlerimize seslenmek istiyorum:
Sayın hocalarım çocuklarımıza lütfen lüks, pahalı defterler, kırtasiye çeşitleri falan alınması için baskı yapmayınız. Onların cebine harçlıklarını zor koyuyoruz.
Sizler de, bizler de öğrenci olduk. Hatırlayınız; O yıllarda sarı saman yapraklı ucuz defterler vardı. onları kullandık. Üstelik bu defterleri arkalı önlü iki ayrı ders için kullanırdık.
Defterleri ters yüz yaptığın zaman diğer dersin notları da, hesapları da defterin ilk sayfasına yazılmış gibi kullanılabiliyordu. Defterlerimizin, kitaplarımızın kapaklarını da gazete kağıdı ile kaplıyorduk.
Şimdi kaplama kağıtlarına bile pek rastlanmıyor. Onların yerine plastik, cicili bicili kaplar var, onlar da zaten dünyanın parası.
Allah çocuklarını okutmaya gayret eden tüm annelere; babalara bu pahalılık devrinde kolaylıklar ve bol kazançlar versin. Amin!.." -Ali Tahir YILDIZ