Hava Durumu

FSM Bulvarı 'panayır yeri' haline geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 07:55

Nilüfer ilçemizdeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 'Hastane Alanı' olarak bilinen ve trafik akışı çok fazla olan dörtyol ağzındaki geniş alan çevresinde işyerleri bulunan bir kısım esnaf ve bölge sakini okurlarımdan çok sık şikayet iletileri ve telefonlar alıyorum.
'Türkiye'nin en önemli ve en güzel bulvarları' sıralamasında ilk beşe giren Fatih Sultan Mehmet Bulvarı şimdilerde adeta bir 'panayır yeri'ni anımsatıyor.
Bunun sebebi Hastane Alanı'nda sık sık oluşturulan 'Hemşehri Dernekleri' etkinlikleri için kurulan ve çeşitli yiyecek ve içecek maddelerinin satıldığı çadırlar.
Örneğin; çevre sakinlerinden Yusuf Ay isimli okurum aynen şöyle yakınıyor:

FSM Bulvarı'ndaki Hastane Alanımız resmen bir panayır yeri haline geliyor. Kurulan çadırlarda satılan yiyecek ve içecek maddeleri için gece gündüz çok yüksek volümle yapılan müzik yayınları ve tanıtım anonsları yüzünden çok rahatsızız. Gürültü kirliliği had safhada. Müzik sesleri o kadar yüksek ki durulacak gibi değil.
Ayrıca çeşikli hemşehri dernekleri kendi bölgelerine özgü müzik yayınları yapacakları yerde konsepte hiç de uymayan yayınlar yapıyorlar. Örneğin Karadeniz özelliklerini yansıtan bölge adına Güneydoğu bölgesine ait müzikler yayınlanıyor.. Düzensiz bir yer haline gelen alandan yükselen ve kulakları tırmalayan, çok rahatsız eden müzik yayınlarının önlenmesi için ilgilileri göreve davet ediyoruz."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuzun şikayeti ise olası tehlikeler üzerine:
"Çadırların kurulduğu alanın yanındaki kavşaktan Podyum Park'a inen rampanın olduğu caddenin kenarları özellikle akşam üzerleri ve akşam saatlerinde tamamen otopark gibi. Araçlar sıra sıra burada park edince akan trafikte zaman zaman büyük aksamalar yaşanıyor. Yayalar karşıdan karşıya zor geçiyor. Oluşan tehlikeler için önlem alınmalı. Çünkü burada okullar da var."

Ve A.K rumuzlu bir mail. Okurumuzun derdi de aynı yerden:
"Bulvar üzerindeki Hastane Alanı'na yakın bir işyerim var. Buraya büyük kiralar ödüyorum. Vergimi veriyorum. Sık sık ürünlerimiz üzerinde denetimler yapılıyor..
Çadırlar kurulunca işyerimiz çok aksıyor. Çadırlarda ürün pazarlayanlar kira veriyor mu, veriyorlarsa bunu kim alıyor?.
Ayrıca yağışlı havalarda çadırların etrafı çamur deryası haline geliyor. Çevrede çöp yığınları oluşuyor.
Duyduğumuz kadarıyla bu işin organizasyonunu İsmail Tiftik isimli bir arkadaş yapıyormuş. Kısaca; burası denetimsiz bir işyeri halinde. Bölge esnafı olarak sesimizin duyulmasını rica ediyoruz.."

Bölgeden köşemize yansıtılan diğer şikayetler de hemen hemen aynı eksende. Bakalım okurlarımız ve çevre sakinlerinin yakınmaları için gerekli önlem alınacak mı?

Alo, burası Osmangazi

O PARK BÜYÜKŞEHİR'İN:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 26 Mart 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Parkımızda sorunlar artabilir' başlığıyla bir okurununuza ait uyarı yazısına yer verilmiştir.
Bahse konu olan park, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bakım ve sorumluluk alanındadır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müdürlüğü

ÖNCE KAMULAŞTIRMA:- "22/Mart/2018 tarihli gazetenizdeki kö-şenizde yer alan 'Yolumuz trafiğe neden açılmıyor?' başlıklı okur yakınmasında Yunusemre Mahallesi, Ay Caddesi'nin doğu istikametine doğru yolun tamamlanarak 4. Yaprak Sokak'la entegre edilmesi isteniyor.
Okur talebi ilgili birimlerimizce incelenmiştir.Bahsi geçen yerde kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra imar yolu açılacaktır. Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın ve Yayın Müdürlüğü

Yeraltı çöp kapakları çalındı!

"Nilüfer'deki Altınşehir Mahallesi 303. Sokak sakinleri olarak üç gündür sokağımızda yaşanan sıradışı olaylara şahit oluyoruz.
Önce araçlarımıza demir bir cisim ile vurarak zarar veren kişiler şimdi de yeraltı çöp depolarının kapaklarını çalan hırsızlar yüzünden inanın ne yapacağımızı ve nereyi arayacağımızı şaşırdık.
Araçlara zarar verenleri polise şikayet ediyoruz ama kamera görüntüsü olmadığı için hiçbir işlem yapılmıyor.
Şimdi de hırsızların hedefi yeraltı çöp konteynerlerinin kapakları oluyor.
Bu kapaklar açık kaldığı için küçük çocukların içine düşmesi ve olası felaketleri düşünmek bile istemiyoruz.
Nilüfer Belediye yetkililerine bir an önce buradaki konteyner kapağını takmaya ayrıca bunları açarak içine giren atık çöp toplayıcılarına karşı da önlem almaya davet ediyoruz.
Çünkü bu kapaklar sürekli açık bırakılıyor ve tehlike arz ediyor.
Saygılarımızla.."
Ziver TAYLAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.