Hava Durumu

FSM'de nazar boncukları

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2020 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 07:51

Sevgili okurlar;
Ramazan Bayramı'ndan on gün kadar önce okurlarım Atilla Yılmaz ve Birol Erden'den gelen iki ayrı fotoğraf ve adresleriyle haziranın ilk gününe merhaba.
Görüntüler Nilüfer ilçesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve yakın çevresinden.Bu ünlü bulvar bilindiği gibi Büyükşehir Bld. sorumluluğunda.. Bu nedenle FSM'nin nazar boncukları (!) da Büyükşehir'in tabii. Okurlarım çekilen sıkıntıları uzun uzun yazmış. Zaten durum fotolarda
yansıyor. Yazıları aynen buraya tekrar almak gereksiz. Adresleri veriyorum:

1-FSM Bulvarı'ndan Barbaros Cad.'ne girince ilk yol ağzı.


2-FSM Bulvarı ile Nilüfer Hatun Cad.'nin birleşimindeki trafik sinyalizasyonundaki yaya geçidi. Hadi bakalım; kolay gelsin Büyükşehir..



BAŞKAN OKTAY YILMAZ'IN DİKKATİNE..

"Yıldırım Belediyemiz son günlerde cadde ve sokaklarımızdaki onarım çalışmalarına hız verdi. Semt sakinleri olarak memnunuz..
Fakat ilçemize adını veren Yıldırım Beyazıt Camii ve Türbesi'nin çevresindeki yeşil alanlar çok bakımsız. Gönderdiğim fotoğrafta da bu açıkça belli..
Caminin alt kesimlerinden camimize çıkılan merdivenlerin kenarlarında da otlar keredeylse basamakları kapatacak durumda. Belediye Başkanımız Sn.Oktay Yılmaz'a ve ekibine kolaylıklar dileyerek yeşil alanlarımızın orman haline gelmeden ele alınıp temizletilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımla. - Hasan HARCIOĞLU



EZAN SESLERİNİ HİÇ DUYAMADIK

"Mudanya'mızdaki Halitpaşa Mah. sakiniyiz. Apartman sakini komşularımız olarak bizim ortak sorunumuz şu şekilde: Bizlere en yakın olan ve kaba inşaatı tamamlanmış olan Lokman Hekim
Camii'mize bir hoparlör takılıp ezan sesi yayınlarının yapılmasını önemle nica ediyoruz.
Kısa zaman önce geçirmiş olduğumuz mübarek Ramazan ayımızı maalesef ezan sesi duymadan yaşadık.
Bu mağduriyetimizin çözümü takılacak bir tek hoparlöre bağlıdır. Bu önem arzeden konuyu Cami Yaptırma Derneği Yöneticileri'mize ve Sayın İlçe Müftülüğü'müze ricamızı gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla iletiyoruz. Lütfen bu mağduriyetimiz en kısa sürede giderilmelidir.
Saygılarımızla.

- Hüseyin DÖRTKARDEŞ

BURADAKİ KALDIRIM ÇOK SİNİRLENMİŞ(!)

"Nilüfer, Çamlıca Mah.'de herşey çok güzel. Havamız tertemiz, yemyeşil ağaçlar, parklar, düzenli bir imar planı vs. vs. Ancak bölgemizdeki en önemli olumsuzluklar bazı ara yollarda altyapı
çalışmaları sonrası kendi kaderine bırakılan çukurların yanında yaya kaldırımlardaki çukur, tümsek ve yolları kaplayan ot yığınları.

Örneğin; Ardalı Sokak'a gelmeden 10 m. kadar önce daha farklı bir durum var. Kaldırım zeminindeki geniş bir beton plakanın kenarı adeta çok sinirlenip şaha kalkmış gibi. 7-8 santimlik bir yükselti. Trajikomik bir manzara arzediyor.
Ramazan gecesi komşuma kahve içmeye gittim. Dönüşte farketmedim, ayağım takıldı ve neredeyse düşecektim. Başkan Turgay Erdem'in ilgisine, bilgisine-sevgiyle saygıyla.

Gülümser T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.