Hava Durumu

Gaziakdemir'de gazi olan(!) sağlık ocağı

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 08:08

"Yaklaşık 15 yıl kadar önce yıkılan Tabakhaneler'in bitişiğindeki Gaziakdemir Sağlık Ocağı ve Hizmet Binası köşenize gönderdiğimiz fotoğraflardaki gibi çok kötü ve bakımsız bir halde, adeta dökülüyor..

WC'lerin ağır, pis ve rutubet kokusu tüm binaya yayılıyor. Duvarlar üst kattan gelen sızıntı dolayısıyla sıva ve boyaları kalkmış vaziyette.

Burası adeta sağlıklı girenin hasta olacağı bir ortam olmuş.

Bazı görevliler "iki yıldır başvurup, dilekçe vermediğimiz makam kalmadı. Ama kimse ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyor, utanıyoruz" diyor.

Burası devleti temsil eden bir birim. Devletimizin saygınlığı söz konusu. Ve daha fazla özen gösterilmesi lazımken bir utancın sözkonusu olması herkesi üzüyor.

Osmangazi Bld. Sağlık Müd.'ne 40 araç kiralayıp verdiğine göre bütçede bir sıkıntı herhalde söz konusu değil. Buraya da bir el atıp ihya edilirse mahalle sakinleri olarak çok seviniriz." - Saim BAYAT

RAHMETLİ DE ÇOK ÜZÜLÜRDÜ

Değerli okurlarım,

Kentimiz sanat çevrelerinde çok önemli yerleri olan iki isme bugün bu köşede yer verirken onları saygıyla anıyorum.

Rahmetli Ali Cengiz Çelenk, uzun yıllar Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nun müdürlüğünü yapmış ve kentin sanat yaşamına önemli katkılar sunmuştu

Tiyatronun yerleşik düzene geçişinde büyük çaba harcarken bu sanat dalına gönül verenlere de konservatuar özellikli Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu'nu açmıştı. Ve burada yetişen genç yetenekleri çeşitli oyunlarda önemli rollerde izlemiştik.

Tiyatro binasında kapıdan, çatıya, sahne ve kulise dek sanatı gibi çok düşkün, çok titizdi. Özen gösterirdi her çalışmaya.

Bursa'daki çalışmalarının dışında kurduğu çocuk tiyatrosunu da kasabalara götürmüştü. Yaz sezonu Anadolu turnelerinde ülke genelinde ses getiren etkinlikleri olmuştu.

Ve bir Anadolu turnesinde yolda geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu yaşama veda etmişti.

Sonraki yıllarda sanatçı Feyha Çelenk merhum eşinin yolunda başarılı çalışmalara imza atarken tiyatroda müdürlük yanında oyuncu ve yönetmenlik te yapmıştı.

Işıklar içinde olsun diyorum rahmetli Çelenk'e ve bu konuya neden geldik belirtmeliyim.

Evet; zaten fotoğraf herşeyi anlatıyor..

Nilüfer ilçesi Çamlıca semtindeki bir sokağa Bld. eski Bşk. Mustafa Bozbey büyük bir vefa örneği onun adını vermişti.

Ve şimdilerde Bursa'da unutulmaz sanatçı rahmetli Ali Cengiz Çelenk'in adı verilmiş sokak sakini bir okurumun gönderdiği fotodaki gibi sokak ne yazık ki böyle. Dağılmış yolun halini gören kimse yok!.

Rahmetli sağ olsaydı özene, düzene ve güzelliğe büyük önem verip titizlenen bir kişi olduğu için bu manzara karşısında emin olun o da çok üzülürdü. Mekanı cennet olsun. - E.Ö

'YENİ SOLUK' SOLUKSUZ KALDI

Şiir kitapları, antolojiler yayınlayan ve 'Yeni Soluk' isimli bir sanat dergisi çıkaran Bursalı sanatçı şair Muvaffak İnan'ı da yitirdik.. Üzgünüm.

83 yaşında yaşama veda eden, mütevazı yaşamı, yardımsverliğiyle çevresinde çok sevilen ve efsane bir yaşamı olan İnan Mudanya'da toprağa verildi.

Eşi Meral ve oğlu Orkun İnan'la, kızı Gaye ve damadı Atilla İşçi ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Ruhu şad olsun. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.