Hava Durumu

Geçmişin tanığı bir köşk

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 08:07

Değerli okurlarım;
Bahar ayının güzellikleri içinde Temenyeri Parkı'nda güzel bir gün geçirmek isterseniz, bölgeye ayrı bir anlam kazandıran tarihi Hünkar Köşkü'nü de ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.
Osmanlı padişahları Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülaziz, Sultan V. Mehmet Reşat'ın kaldığı, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de konakladığı ve milli mücadeleye yönelik önemli kararların alındığı Temenyeri bölgesindeki 'Hünkâr Köşkü Müzesi' şimdilerde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

'Dünün Tanığı Hünkâr Köşkü Fotoğraf Sergisi' tarih meraklısı müze dostlarının ilgisini çekiyor. Müze bahçesinde, yer alan sergide 87 fotoğraf ve 42 pano kullanıldı. Açılışa, Büyükşehir Bld. Bşk. Vekili Halide Serpil Şahin, Büyükşehir Bld. Müzeler Şb. Md. Muhterem Çevik, Bursa Kültürel Tanıtım Derneği üyeleri ile çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Bursa'nın tarihi sembollerinden biri olan bina 1844 yılında 31. Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecit adına, 19 gün gibi kısa bir süreçte 'Av Köşkü' olarak yaptırılmış ve Padişah Sultan Abdülaziz ve Sultan V. Mehmet Reşat'ın, Bursa'da konakladıkları köşk olma özelliğini taşıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Bursa ziyaretlerinde köşkte konakladığını ifade eden Halide Serpil Şahin,"175 yıllık tarihiyle Hünkâr Köşkü, müze olarak kullanılmasının 17. yılında, 400 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladı. Dünden bugüne pek çok fotoğrafta yer alan köşk, bu sergiyle tanık olduğu Bursa'yı, fotoğraflarla yaşamaya davet ediyor" diyor. Hünkâr Köşkü'nün 1880'li yıllara ait ilk fotoğraflarından günümüze uzanan öyküsünü gözler önüne seren "Dünün Tanığı Hünkâr Köşkü" fotoğraf sergisi, yaz boyunca izlenimde kalacak.

BAŞKAN AKTAŞ'A BİR RİCAM VAR

"Sn. Alinur Aktaş Başkanım,
Serkan Özgiray hemşehrimizin sık sık bu köşeye taşıdığı ve benim de desteklediğim önerisini bu kez sizinle paylaşıyorum.
Öneride; Beşevler Bölge Parkı'nın havuz ön bölgesi maalesef yaz aylarında aşırı sıcak ve burada oturup dinlenip sohbet eden kimse olmuyor. Oysa burada havuzun tam ortasındaki kısım, havuz görülebilir şekilde boş kalacak ama yan taraflara da sık ıhlamur ağaçları dikilecek alanlar var.

Buralara ıhlamur ağaçları dikilir ve ağaçların altına daha sonraları yuvarlak oturma grupları yapılırsa bu alan da aynen Tuz Pazarı'ndaki tarihi Büyükşehir Bld. binası arkasındaki gibi cıvıl cıvıl bir alan olur. Bu alanı ıhlamur ağaçları ile yeşillendirmeniz biz çevre sakinlerini çok mutlu edecek.
Sn.Başkanım; doğru söze ne denir? Bu boş, çıplak alanın en azından belirtilen kısmının ıhlamur ağaçlarıyla kaplanması çevredeki pek çok okur gibi biz çevre sakinlerinin de en büyük dileği. Umarız bu da sizin döneminizde hayata geçer.
Saygılarımla." Bir kısım bölge sakinleri

NİLÜFER, İNEGÖL, GÜRSU'DA SU KESİNTİSİ YAPILACAK!..

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Md. Kanalizasyon Dairesi Bşk.nca yapılacak çalışmalar için Nilüfer'deki Hasanağa Kızılcık Mah. Bostan, Kanaryalı ve Turaç Sokak ve civarında bugün 8-18 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
Ayrıca İnegöl'deki Akhisar, Huzur, Baykoca mahalleleri (TOKİ Konutları), Sungurpaşa Karagölet, Halhalca, Çavuşköy, Boğazköy, Şehitler mahalleleri ve civarında bugün ve yarın 8-18 arasında 24 saat sular kesilecek.
Bu arada Gürsu'daki Zafer, Kazıklı, Ağaköy, Kumlukalan mahalleleriyle Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi ve civarında bugün ve 1.05.2019 tarihleri arası 10 ve 16 akşamları da 21-05) saatlerinde zaman zaman su kesintisi yapılacak.
Bölge sakini okurlarımızı önlem almaları için uyarıyoruz.

TEŞEKKÜR PANOSU: GÖZLÜĞÜM YENİLENDİ

"Benim için çok değerli olan gözlüğümün çerçevesiyle sap bağlantı yeri kopunca çok üzüldüm.
Araştırma sonucu Ulucami, Sayılgan Pasajı üst kattaki Renk gözlük tamir servisine başvurdum. Baba mesleğini sürdürdüğünü söyleyen güler yüzlü, gencecik ve yetenekli bir usta olan Bahadır Demirkol, kısa sürede gözlüğümü onardı ve eskisinden daha güzel ve sağlam hale geldi. Dünyanın parasını ödeyip yeni bir gözlük almaktan da kurtuldum. Yetenekli usta Demirkol'a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.." Binnaz SEVGİN

ALO, BURASI UEDAŞ

ÇEKİRGE'DE ELEKTRİK DİREĞİ:- "Öncelikle halkın istek ve taleplerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. 17.4.2019'da yayınladığınız okur yakınması, ilgili birimimizce incelenmiştir. Çekirge Mahallesi, Süleyman Sokak adresindeki elektrik direğinin 2019 yılı yatırım programımız içinde daha uygun bir alana alınması planlanmaktadır. Hizmet bölgemizde bulunan müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti verebilmek amacıyla eskiyen şebekenin yenilenmesi, yeni enerji ihtiyaçlarının karşılanması ve kesintilerin asgari seviyeye indirilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Aracılığınızla Bursa halkının bilgisine sunarız. Saygılarımızla." UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

EL SANATLARI FESTİVALİ

Büyükşehir Bld.ve Kent Konseyi'nce düzenlenen 4.Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali bugün saat 14.30'da Atatürk Kongre ve Külkür Merkezi(Merinos) Fuar alanında açılıyor, Festivale 48 şehirden 124 sanatçı katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.