Hava Durumu

Geçmişte panayır yeri gibiydi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2022 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 08:30

Değerli okurlarım;

Öncelikle onbir ayın sultanı mübarek ramazan ayınızı kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve bereketli sofralarla daha nice ramazan aylarına ulaşmanızı diliyorum.

Evet; ilettiğiniz çeşitli sorunlarınızı yansıttığınız köşemiz bugün ilkbaharın ilk günlerine paralel, güzel mail'lerle oluşuyor.

İlk güzel olay okurum Sn. Abdülkerim Öncel'den. Görsellerin ekinde şunları yazıyor:

"Çoktandır Tıp Fakültesi'ne gitmemiştim. Geçenlerde bir yakınımı ziyarete gidince gördüm. Sevindim, paylaşmak istedim.

Uludağ Üniversitesi kampüsü içinde toplu taşım araçlarının adeta merkez durağı haline gelen bölge, uzun zaman önce resmen panayır yeri gibiydi.

Düzensizlik diz boyuydu. Otobüsler, minibüsler içiçeydi, yolcular o karmaşanın içinde zorluklar yaşadılar..

Ama şimdi hepsi geçmişte kalmış. Çok düzenli bir yer olmuş duraklar ve Bursaray istasyonu bölgesi. Peronlar da bu şekilde..

Şehir merkezimize çalıştırılan BBOİ otobüsleri ile çevredeki mahallelere, köylere çalıştırılan yolcu minibüsleri gördüğüm kadarıyla adeta arap saçına dönen o karmakarışık ve bir panayır yerine dönen düzenden kurtarılmış. Duraklar, Bursaray istasyonu ve çevresi bu güzel düzenlemenin yanında her yer de tertemiz.

Bu manzara hem Bursamız'a hem de Uludağ Üniversitesi gibi modern ve dev bir kuruluşa çok yakışmış.

Bu çalışmalar gerçekleştirilirken kimler ter döktüyse hepsinin ellerine sağlık. Hepsini de tebrik ederim, " -ABDÜLKADİR ÖNCEL/ Emekli  

BURSAGAZ'DAN BÜYÜK ÖZEN VE DUYARLILIK

"26 şubat 2022 tarihli gazetenizdeki köşenizde semt sakinleri olarak Bursagaz'a seslenmiş ve Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi, 2. Niyet Sokak'tan başlayıp Güldeste Caddesi'nin sonuna kadar oldukça uzun bir mesafede yapılan doğalgaz boru hattı çalışmasının ardından her taraf berbat bir hale gelmiş ve uzun zaman gerekli onarım yapılmadığından yakınmıştık.

Semt sakinlerimizi gerçekten de zor bir duruma sevkeden bozuk yollarımızın tekrar ele alınıp onarılması amacını taşıyan yazımız hemen ses gietirdi ve Bursagaz yapılan çalışmaların olduğu kesimleri yeniden eski haline getirdi.

Özellikle parke taşlarımız zemine yeniden döşenirken büyük bir titizlik ve özenli çalışmalar yapıldığına şahit olduk..

Eski parkelerin sırası dikkate alınarak yapılan çalışmada yeni parke taşların döşeme şekilleri de dikkate alındığı için Bursagaz'a gösterdiği duyarlılık nedeniyle  açık teşekkürlerimizi sunarız. Keşke şehrin diğer yerlerindede de belediyeler bu çalışmaları aynı dikkatle yaptırabilseler. Size ve gazetenize teşekkürlerimizi iletiriz. İyi ki varsınız." -ÇEVRE SAKİNLERİ

PAZARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ

 Değerli okurlar;

4 Nisan Pazartesi günü bu köşeye gönderdiğiniz ilginç ileti ve çektiğiniz fotoğraflarla Sn. ilgililere yine sesleneceğiz. Beklerim efendim. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.