Hava Durumu

Gemlikli küçük çizerler 7 madalya ve 2 kupa aldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 07:20

Ramazan Bayramı'na şurada kaç gün kaldı.. Bugün sayfamızda şehir dertlerinden uzaklaşıp bayramı güzel bir haberle karşılayalım.
Sanat ve sanatçı kenti Bursa'da dünyaca ünlü karikatürist rahmetli Cemal Nadir Güler'i izleyen gencecik yeni çizerlerimiz göğüs kabartıyor.
Büyükşehir Bld. Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Gemlik Kurs Merkezi Karikatür Atölyesi öğrencileri 'Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin organize ettiği karikatür yarışmasından ödülle döndü.
'Yaratıcı Çocuklar Derneği' ile 'Aydın Doğan Vakfı'nın her yıl ortaklaşa yaptığı karikatür, öykü ve fotoğraf yarışmalarının bu yıl 11.si yapıldı.
Ülke çapındaki yarışmaya, çok sayıda okul ile sanat atölyesinden çalışmalar gönderildi. Tamamı karikatüristlerden oluşan 5 kişilik jüri üyesinin Türkiye'nin dört bir yanından gelen eserlerde zorlu değerlendirmeler yaptı ve Gemlik 11 Eylül İlkokulu öğrencilerinden Abdulgani El Said, 3. ve 4. sınıflar kategorisinde Türkiye 2.'si oldu.
Gemlik Lale Kemal Kılıç Ortaokulu öğrencisi Azra Nur Yavuz ise 5. ve 6. sınıflar kategorisine iki çalışmayla katıldı.
Yavuz, bir çalışmasıyla Türkiye 2.'si, diğer çalışmasıyla aynı kategoride Türkiye 4.'lüğünü elde etti.
Gemlik Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Berra Arıdil ile Ayşe Nur Öksüz de 5. ve 6. sınıflar kategorisinde Türkiye 4.'sü oldu. Öksüz, başka bir çalışmasıyla ilk 10'a girerek sergileme ödülünü kazandı.
Gemlik Ali Kütük Ortaokulu öğrencilerinden Arif Tozcuer, 7. ve 8.'ci sınıflar kategorisinde Türkiye 4.'lüğünü elde etti.
BUSMEK Gemlik Kurs Merkezi Karikatür Atölyesi'nin 5 öğrencisi, yarışmada toplamda 7 madalya ve 2 kupa kazanarak, büyük bir başarıya imza atmış oldu.
Tüm genç çizerlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Havuzları değil, denizi tercih edin
Bayram tatili yaklaşıyor. Havaların iyice ısınmasıyla deniz kenarlarına gidenler çok. Özellikle çocukların çok sevdiği havuzlar, hastalıklara yol açabilir.
En temiz havuzun bile denizden daha kirli olabileceğini ifade eden Dr. Koray Akay, uygun temizlenmeyen, dezenfeksiyonu yapılmayan havuzların bakteri yuvası olabileceğini belirtiyor.
Dr. Koray Akay özetle; 'temizliğinden emin olunmayan, aşırı kalabalık ve düzgün denetlenmeyen havuzlara girilmemesi gerek' diyor. Çocukların daha kolay enfeksiyon kapabileceğini ifade eden Akay, deniz kenarında tatil yapanların tercihlerini denizden yana kullanmasını önerirken şunlara dikkat çekiyor:
Havuza ve çevresindeki suyla temas edilen yerlerde ayakkabı veya terlikle gezmeyin.
Havuza girmeden eğer varsa, ayaklarınızı antiseptik suyla dezenfekte edin.
Havuzda su yutmayın.
Enfeksiyonlara karşı kulak tıkacı kullanın.
Suya atlarken burnunuzu tutun.
Vücudunuzda yara ya da kesik varsa havuzdan sonra su ve sabunla temizleyin.
Sualtı gözlüğü kullanıp gözlerinizi koruyun.
Çocukların havuzlara idrarlarını yapmalarını engelleyin.

Nice güzel bayramlara
Sevgili okurlarım;
Bugünden itibaren kısa bir tatile çıkıyorum.
Tüm okurlarımın, dostlarımın ve siz okurlarımın Rümazan Bayramı'nı en içsel duygularımla kutluyorum. Daha nice güzel bayramlara tüm sevdiklerinizle bir arada sağlık,sıhhat, mutluluk ve barış dolu günlerde ulaşmanızı dilerim.
Bu arada tüm babalara da aile bireyleriyle birlikte gönüllerince geçirecekleri Babalar Günü yaşamalarını dilerim.
Bayram sonrası yine bu köşede buluşabilmek umuduyla sevgi ve saygılar.
ERDAL ÖZDÜR

Bol şekerli Ramazan Bayramı'nda çocuklar
Her şeyimiz olan çocuklarımız için bir bayram uyarısı
Malum; çocuklar bayramları dört gözle bekler.. Tüm aile bir arada olur, tatile gidilir ya da bol bol akraba ziyaretleri yapılır, birbirinden güzel sofralar kurulur, tatlılar yapılır, şekerler ikram edilir. Bir de harçlık verirlerse bayramlar tadından geçilmez.
Ancak bayram süresince hazırlanan tatlılar ve ikram edilen şekerler sonucu çocuklara şeker yüklemesi yapmak, onların şeker metabolizmasını bozarak karbonhidratlı ve şekerli olan gıdalara bağımlılıklarını artırabilir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Ece Çaparoğlu, anne ve babalara şu önemli uyarılarda bulunuyor:
Hazır tatlı ve paketli şekerlemelere aman dikkat!
Öğün aralarında sürekli çocukların şeker tüketmesi, ana öğünlerde iştahsızlığa neden olacağı için tüketmeleri gereken besleyiciliği yüksek besinleri tüketmemelerine sebep olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.