Hava Durumu

Gençosman Kavşağı ve Kent Meydanı gözlemi

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 08:21

"Yalova yolundan Bursa yönüne gelip Kent Meydanı istikametine giderken BOİ otobüs durağı cebine özel araçların girişi yaklaşık iki aydan bu yana yasaklandı.
Ama buradaki 'girilmez' tabelaları nedense sürücülerin dikkatini hiç çekmiyor.


El işareti ile buraya girilmez işareti yaparak uyardığım hiçbir sürücü bu uyarıyı dikkate almayıp sivil araçların girmesi yasak bu yola girmeye devam ettiler.
Sürücüleri köşenizden uyarmak lazım diye düşünüyorum.


Ayrıca; Gençosman kavşağında Yeni Yalova Yolu istikametine gidiş ve gelişte fotoğraftaki tam bu noktada yaya lambaları ve geçidine trafik çizgileri ihtiyacı birkaç sene önceki bir yazınızda tamamlanmıştı.
Buradaki T-2 tramvay hattı çalışmaları nedeniyle lambaların yeri biraz değişti ama yine yaya ikaz lambaları nedense konmadı.
'Yaya önceliği' kapsamında bu noktadaki eksikliklerin acilen giderilmesi gerekiyor inancı içindeyim. Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.."

Cengiz SAKARKAYA

MUDANYA'DA TEHLİKELİ SERVİS MİNİBÜSLERİ

Mudanya ilçemizde, Yeni Mahalle ve Siteler mahallelerinde 'bazı' öğrenci servis araçlarının sürücüleri kural tanımaz şekilde hareket ediyorlar. Bu da doğal olarak birtakım olası tehlikeler yaratıyor.
İçinde küçük yaşta öğrencilerin olduğu bu gibi servis araçları Seyirtepe mevkiimizden Bursa asfaltına saat 08.15'te çıkarken uygunsuz davranışlarda bulunuyor.
Otobüs durağından yolcu alan araçlara yüksek tonda korna çalıyor. El-kol hareketi yapıyorlar. Bu tür kural tanımaz 'bazı' sürücüler acaba psikoteknik testten geçmiş mi?. Emniyet ve Zabıta ekiplerimiz bu konuda gerekli denetimlerini yaparlarsa sevineceğiz.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ACIELMA SOKAĞIMIZ ARAÇLARI ACITIYOR

"İzmir yoluna paralel olan Ataevler bölgesi, Umut Sokak ile Acıelma Sokağımız'ın birleştiği noktada asfalt zeminin bir kısmında ne zamandır beklenen asfalt onarım çalışması yapılmadığı için yolumuz aynen fotoğrafımızda görüldüğü gibi bu şekilde duruyor.


İster istemez işi şakaya vuruyor ama Acıelma Sokağı buradan gelip geçen araçları da acıtıyor (!) doğrusu..
Onarımını bekliyoruz."

F. ÇELİKOK

ZEKİ MÜREN'DEN ÜÇ BÜYÜK BAŞARI

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nın düzenlediği "Mustafa Kemal Atatürk'ü Anlamak" konulu yarışmada resim kategorisinde ilk üç dereceyi de büyük başarılarla övgü toplayan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri aldı. Derece alan öğrenciler şunlar:
1.Elif İpek Şahin 5000 TL - 2.Cahit Kazkaldıran 3000 TL - 3. Umut Emirkan Topuz 2000 TL.
Ayrıca Ali Atay, Büşra Hamza, Cavit Bayram, Gökhan Çakılmaya, Nimet Kübra Tural, Suden Ayar resim dalında mansiyon, Bersu Bostancı da kompozisyon dalında mansiyon aldı.
M.Sadık Altınok, Ercan Aslan, Prof.Dr. Fatmagül Demirel, Doç.Dr. Aynur Soydan Erdemir, Sinan Meydan, Emekli Kıd. Albay Şenol Özdemir, Celalettin Tandoğdu'dan oluşan büyük jürinin değerlendirdiği yarışmaya toplam 500 civarında eser katılmıştı.
Sanata gönül veren başarılı öğrencileri kutlarım.

BEŞ YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI...

"Osmangazi ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, 3. Yıldırım Sokak'ta 904/11-12-904/29-30 ada parselde bulunan belediyemize ait çocuk parkı alanına beş yıldır bir çivi bile çakılmıyor.
Trafiği çok işlek olan bu caddede oynayan çocuklar her gün trafik kazası ile karşı karşıya kalmaktadırlar.
Belediyeye sosyal medya üzerinden birçok kez tweet atmamıza ragmen herhangi bir yanıt alamadık.
Gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile sokak sakinleri olarak Ramazan Bayramımıza kadar modern bir çocuk parkının bekleyen bu park alanına yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Osmangazi, Bağlarbaşı Mah. 3. Yıldırım Sokak sakinleri

ALO, BURASI OSMANGAZİ

O KONU TELEKOM'UN:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 8 Mayıs 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Emek'e Emek Verin!...' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Fevzi Çakmak Caddesi ve 7. Oğuz Sokak kesişiminde yapılan kazı, TELEKOM tarafından yapılan altyapı çalışmasına aittir.
Dolayısıyla asfalt yama çalışmaları da altyapı çalışmasını gerçekleştiren kurum tarafından yapılacaktır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

GÜRSU'DA SU KESİNTİSİ

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı'ca yapılacak çalışmalar için Gürsu İlçesi Zafer, Kazıklı, Ağaköy, Kumlukalan mahalleleri ve Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi ile civarında 20 Mayıs 2019 tarihine kadar sabah 10:00 - 16:00 ve akşam 21:00 - 05:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak. Bölge sakini okurlarımı önlem için uyarıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.