Hava Durumu

Göbek üzerine siyah ben!

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2016 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 07:41
Hadise; Çekirge'deki bir kadınlar hamamımda geçiyordu. Aradan çok yıllar geçti. Hamamı karıştırabilirim.
Neyse; o gün hamamlardan biri halvet nedeniye kiralanmış. Kiralayanın yakınlarının yanı sıra isteyen hanımlar da hamama girip banyo alabiliyor. Gediz'den yakınlarının yanına gelen bir kadın, aniden şraaak mermerlerin üzerine düşüp bayılıveriyor.
Hemen bir ambulans.. Kadını sarıp sarmalıyorlar ve doğru Devlet Hastanesi'ne. Kadına ilk müdahale. Ayılıyor..
Kadın neden bayılmış?. İlginç, anlatayım. 
Aynı hamamda yıkanan bir başka kadının göbeğinin üzerinde simsiyah bir ben var. Ve bayılan kadının göbeğinin üzerinde de ve aynı yerde yine aynı milimetrik bir ben. Bayılan kadın, göbeğğinde aynı beni taşıyan kadına adını soruyor. Adının söyler söylemez de olanlar oluyor. 
Evet bu iki kadın ikiz kardeşmiş. Doğumları sonrası anne vefat edince onları evlatlık veriyorlar. Biri Gediz'e, biri Bursa'ya. Aradan geçen onca yıl birbirlerinden habersizler. Bildikleri tek şey küçüklüklerinde söylenen ve kulaklarında kalan göbek üzerindeki simsiyah benler.
*** 
Kadri Çatmakaş Bursa'nın en başarılı polis-adliye muhabirlerinden biriydi. Milli Savunma ve Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan'ın genel yayın yönetmeni olduğu gazetesi Haber'de birlikte çalışmıştık. 
Kadri Abi'nin eşi de Devlet Hastanesi'nde hemşireydi. Bu ilginç haberi o iletmişti gazeteye.. Ve rahmetli Kadri Abi, haberi allayıp pulladı ve birinci sayfadan geniş bir şekilde vermişti..
Şimdi bu ilginç olayı neden yazdın derseniz:     
Efendim; Başbakan Sn. Yıldırım hastanelerin acil servislerine oğullarına eli ayağı düzgün, becerikli, hamarat gelin adayı hemşire kız aramaya gittiklerini söyledi ya, ondan anımsadım..



Eskiden oğullarına kız beğenmek için hamamlara giden kayınvalide adayları varmış. Şimdi devir değişti ya, hamamların yerini de acil servisler almaya başlamış.
Göbek üzerindeki siyah benlerin buluşturduğu ikiz kardeşler macerasını yansıtan olay Haber Gazetesi arşivlerindedir. Gazete ciltleri de Sn. Tayan'da. Haber Gazetesi Bursa'nın ilk günlük fotoğraf yayınlayan başarılı bir yayın organıydı.
Sn. Bakan Tayan'a saygılar, Kadri Abi'ye Allah rahmet eylesin diyorum.
Mutlu pazarlar..  

Bunları hiç unutmayalım

Dünyadaki ilk hayvan hastanesi 19.yüzyılda 'Leylek Hastanesi' olarak Irgandı Köprüsü başındaki bir ahşap evde kurulmuş ve yaralı leylekler burada tedavi edilip tekrar doğaya salınmış. 
Osmanlı'da atıcılık ve binicilik sporlarının yapıldığı yer olarak tarihe geçen ilk spor alanı yine o tarihlerden kalan ismiyle anılan Bursa'daki Atıcılar Mahallesi'dir.
Uludağ 9. yüzyılda 120 kilisesiyle ilk keşişler dağı olmuştur. Keşiş Dağı adı 1925 yılında Osman Şevki Bey'in önerisi ile 'Uludağ' adını almıştır. 
(Kafe Kağıdı'ndan derleyen Nusret AŞÇILAR'a teşekkürler)

Güzel sözler

"Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür." Oscar Wilde 
"Aşk hakkında her şey doğru, her şey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır."        Chamfort 
(Teşekkürler Arzu K.)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.