Hava Durumu

Gökdere artık temiz akıyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 08:03
“Daha önce gazetenizdeki köşenizde Gökdere Vadisi’nde yapılan dere ıslah çalışmalarının eksik bırakılmış olduğunu, dereye yine kanalizasyon sularının aktığını ve sulara karıştığını dile getirmiş, yetkilileri göreve çağırarak sorunun giderilmesini rica etmiştik.



Bu konuda uzun bir süre gelişme olmayınca köşenizde bu kez 30/09/2016 tarihinde ikinci defa aynı yakınmalarımız yayınlandı. Ancak bundan sonra gerekli çalışmalar hemen başlatıldı ve nihayet sonuçlandırıldı.. 



Gökderemiz 22.11.2016 tarihinden sonra bu sefer artık gerçekten temiz akmaya başladı. 
Gecikmiş de olsa bu çalışmayı yerine getiren ve daha önce eleştirdiğimiz sayın yetkililere teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla..” Doğan ÇİÇEK ve Bölge sakinleri

UEDAŞ’tan görüntülü yanıt 


“Köşenizde ‘UEDAŞ ve mıcırlar’ başlığı ile yayınladığınız okur talebi ilgili birimimizce incelenmiştir. 

Bahse konu adres olan Mudanya, Fasıl Sokak sakinleri, ilgili adreste yapılan çalışmanın sonunda yolun asfaltlanmadığını belirterek gerekli çalışmanın tamamlanmasını istemekteydiler. 

 

Yayınlanan haber üzerine teknik ekiplerimizce yapılan incelemede Bademli Mh. Rota Cd., Fasıl Sokak adresinde 26 Aralık Cumartesi günü asfalt kaplama çalışması yapılarak sorun giderilmiştir. 
Son duruma ait fotoğraf ekte köşenize gönderilmiştir. 
Değerli müşterilerimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız.  Bilgilerinize sunarız.”

Mavi kapak kampanyası

“Geçenlerde bir TV kanalı haberlerinde izledim, İzmir’de Büyükşehir Bld.’nin başlattığı uygulamayla ‘Mavi Kapak’ kampanyası sayesinde birçok yürüme engelli vatandaşa akülü araba dağıtılmış.
Açıklamada bu kampanyaya sadece mavi değil, her renk plastik kapakla katılınabiliyormuş. Toplanan kapaklar bu işle görevli kuruma gönderilince arzu edilen akülü arabalar ihtiyaç duyanlara gönderiliyormuş. 
Böyle bir hayırlı kampanyayı Bursa’daki belediyelerimiz niye başlatmıyorlar?. Bu tür konulara duyarlı olduğuna inandığımız Nilüfer Bld.’nin dikkatini çekerim.. Parkların içine konulacak birer kumbara ile kapaklar rahatça toplanabilir inancındayım.
Çünkü kimsenin yarınları için güvencesi yok. 
Hiç dilemem ama herhangi acı bir olayla herkes yürüme yeteneğini yitirebilir. Böyle bir kampanya ile de yürüme engelli vatandaşlarımıza adeta yeni bir yaşam armağan edilir, hayırlara vesile olunur.
Konuya duyarlılıkla yaklaşılmasını rica ediyorum.” Perihan K.

Yolda sürpriz tehlikeler var


“İstanbul Yolu (Yalova Yolu) üzerinde başlatılan tramvay inşaatı nedeniyle bu güzergahta seyreden araç sürücüleri sürpriz tehlikelerle karşılaşıyorlar.
Bilindiği üzere trafiği çok fazla olan anayolda inşaat nedeniyle yer yer daraltmalar yapıldı. Yapılırken de yolun diğer kenarında genişletme çalışmaları yapıldı. Ama bu son derece yetersiz kalmış.
Çünkü yolun çok yerinde genişletilmeyen yerler var. Halbuki yol kenarında gereksiz bordür taşları, kaldırım uçları öylece duruyor. Bu da yolda seyrederken aniden yolun daralmasıyla hiç beklenmedik tehlikeler yaratıyor.
Sorunun dikkate alınıp genişletme çalışmalarına hassasiyetle eğilinmesini rica ediyoruz.” Teoman ÖZTÜRK

Isınmak için okur önerisi


“Soğuktan burnunuz kızarmış, başınız öne düşmüş, verdiğiniz her sıcak nefesle içiniz biraz daha üşümüş ve bu kış soğuklarında aceleyle sokakta koştururken bir yudum sıcaklık arıyorsanız avuçlarınızın içine alıp kokusunda tatlı hayallere dalarken, iliklerinize kadar ısınacağınız tek bir lezzet var: O da salep!
Salep, tarihten gelen ve yüzyıllardır Türkiye’nin kış içeceği olarak bilinen bir numaralı içecek. Hele bol tarçınlı eşsiz salebin tadına doyulmuyor. Ne olursa olsun bu tarifsiz lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın!
Yabani orkide soğanları yıkandıktan sonra süt ile kaynatılarak gölgede kurutulan, ardından değirmende öğütülerek toz haline getirilen salep, günlük süt ile kaynatılarak içime hazır bir hal alıyor. Son derecede besleyici.. Unutmayın.”
Bilal YILMAZ

Şarkılı ve şiirli konser yarın gece

“Yarın akşam Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren’e saygı konseri gerçekleştiriliyor.
Büyükşehir Bld. Orkestra Şb. Md. Türk Sanat Müziği Bölümü’nün konserinde,  merhum Müren’in doğum günü ve vefatının 20. yıldönümü anısına, Nusret Parmaksız şefliğindeki özel konser şarkılar ve şiirlerle renklenecek. 



Sanatçının yeğeni Özlem Olgaç Güner de hem dayısı Zeki Müren’in yazdığı ve hem de kendi şiirlerini okuyarak geceye ayrı bir renk katacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.