Hava Durumu

Gökdere Bulvarı'mız otopark alanı gibi

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 07:30

"Tarihi Irgandı Köprüsü'nden Setbaşı semti ve Yeşil'deki Türk İslam Eserleri Müzesi ne ulaşılan Gökdere Bulvarı'mızdaki yaya kaldırımlarımız son zamanlarda bazı özel oto sahiplerince adeta bir otopark alanı gibi kullanılmaya başlandı.
Irgandı Köprüsü üzerindeki işyerlerinin bulunduğu çarşıdan çıkıp Setbaşı semtindeki şehir Kütüphanesi'ne doğru çıkarken yaya kaldırım üzerine dikilmiş olan palmiye ağaçlarının dipleri uzun zamandan beri bu şekilde kullanılıyor.

Oysa buraları Türk İslam Eserleri yanındaki Yıldırım Belediyesi'ne ait katlı bir otopark alanına çok yakın bir yerde..
Arada sadece üç-beş dakikalık bir mesafe mevcut.

Üstelik bir palmiyenin kökünü koruyan beton çeper muhtemelen bir aracın park ederken çapmasıyla kırıldığı için demir mazgal yapılmış.
Bu arada yaya kaldırım kenarlarında az da olsa dereye doğru bir kayma var. Bir toprak kayması olabilir. Bölgeye istinat duvarı da gerekiyor.
Tarihi Irgandı Köprüsü'nde oluşan ve köprüyü sel basan durum ele alınırken işaret ettiğim bu noktaların de incelenmesi ve tedbir alınması yerinde olur kanaatindeyim. Yıldırım Belediyesi'nin dikkatlerine sunarım." - Kemal BAŞEREN

RAHMETLİ SANATÇININ ADINA YAKIŞMALIDIR

"Nilüfer ilçemizde sanatsal olayların yoğunluğu ve bu konudaki gösterilen çabalar her zaman övgüye değer..
Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nun eski Müdürü rahmetli Ali Cengiz Çelenk'in adı da bir süre önce güzel bir vefa örneği sergilenerek ilçemizde Çamlıca Mahallesi'ndeki bir sokağa verildi.
Ali Cengiz Çelenk, Bursa'da tiyatronun gelişmesi için büyük çabalar gösterdi. Yerleşik tiyatro düzeninde Bursadan yetenekli sanatçıları da keşfedip onları sanat dünyamıza kazandırdı..
Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu'nu açtı ve Oda Tiyatrosu'nu da kurdu..
Pekçok eserin Dünya Prömiyeri de yine şehrimizdeki AVP Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirildi..
Ali Cengiz Bey bu nedenle sanat dünyamızda her zaman yıldızlaşmış bir isimdir.
Ekte gönderdiğimiz fotoğrafa gelince; ilçemizde adı Ali Cengiz Çelenk olan sokağımızın hali maalesef bu şekilde. Perişan..
Doğrusunu belirtmek gerekirse, gerçekten büyük sanatçımızın adına hiç yakışmıyor. Yaya kaldırımlar berbat. Dağılmış!.
Sanat ve sanatçıya çok farklı bir değer veren Nilüfer Belediyesi'nin dikkatlerine saygıyla sunuyorum. Başkanımız Sn.Tungay Erdem'in de kesinlikle bu uyarımızı önemseyip benimseyeceği inancı içindeyim." Bölge sakinleri adına Selin M.

DEMİRTAŞ ÜST KÖPRÜ SORUNU

"Eski kent çöplüğüne yakın yerdeki Demirtaş Üst Köprüsü şehrimizde mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafiğin en çok sıkıştığı bir yer..
Buradaki trafik belirttiğimiz yerde ve belirttiğim saatlerde Yeşilşehir'e kadar resmen kilitleniyor. Akmıyor.
Bazen burada çalışmalar yapıldığına şahit oluyoruz ama bu yetmiyor. Çok ciddi bir çalışma yapılıp buradaki sorun çözülmeli. Saygılar." Çevre sakinlerinden Hayrettin TEZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.