Hava Durumu

Gölyazı'ya yazık olmasın

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 08:05

"Son günlerde Gölyazı Köyü ve Uluabat Gölü hakkında 3-4 haber ve köşe yazılarını okuyunca ilk defa Gölyazı'yı geçen pazar ziyaret ettik. Çevre turu yaparken karşılaştığımız manzaralar düşündürücüydü.(Ekte bunları somut bir şekilde belgeleyen 12 fotoğraf gönderiyorum.)
Gölyazı'da çoğu yerler çöplük gibiydi. Oysa burası tarihi ve doğa güzellikleriyle bir turizm merkezi olabilir.
Oysa, 'bazı' işletmelerde fiyat etiketleri yoktu. Bazı tarihi kalelerin kalıntıları muşambalar, demir profiller, betonla konuta çevrilmiş. Yol ortasında direk dikilip göl suyuna pompa konulmuş. Yağışsız günlerde de yollar herhalde toz-toprak içinde olabilir. Çok bakımsız.
Burada altyapı çalışmaları başlatılmış. BUSKİ kanalizasyon, BURSAGAZ doğalgaz hattı çalışmalarını yapmış ama kazılan topraklar öylece bırakılmış. Sadece çakıl dökülüp yayılmış. Yollar göle dönüşmüş, çamur içinde, ayaklarınızı kaldır hopla zıpla öyle gezeceksiniz bu güzel yeri. Başka çareniz yok.
Özetle; tarihi ve doğa güzellikleriyle dolu Gölyazı ve Uluabat Gölü'ne gerekli ilgi maalesef hiç gösterilmemiş.
Bu gerçekler karşısında söz konusu bölgenin günümüzde turizme ne kadar yakın olduğu elbet tartışılacak bir konudur.
Sayın yöneticilerimizin Bursa'nın en önemli turistik köşesi olabilecek olan Gölyazı'ya gerekli ilgiyi acilen göstermeleri gerekiyor. Çünkü Gölyazı'ya yazık oluyor.
Saygılarımla." - Necmettin ŞENGÜL

Sn. Bozbey, lütfen çam fidanı dikilsin

"Yeşil Bursamızın örnek yerleşim bölgesi Nilüfer ilçemizde yeşil alanlara ve ağaçlandırmaya verilen önem gerçekten övgülere değer.
Kısa bir süre önce de Nilüfer Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak halka 25 bin fidan dağıtıldığı haberini gazetenizdeki köşenizden okumuş, sevinmiştik.
Yeşile, yeşil alanların çoğalmasına ve bu çerçeve içinde ağaçlandırmaya böylesine önem verilirken bölgemizde bulunan Çamlıca Mahallesi, Güldeste Sokak ile Ata Caddesi arasında kalan bomboş alanın da ağaçlandırılmasını büyük bir umutla bekleyip duruyoruz.
Yakın zamana kadar bu boş alan üzerinde 'Orman Alanı' şeklinde bir tabela da bulunmaktaydı. Fakat nedense onca zamandır gerekli hiçbir çalışma yapılmadı. Bu da elbet ki güzel Nilüfer ilçemiz için gerçekten çok üzücü bir durum.
Sevgili Başkanımız Sn. Mustafa Bozbey'in dikkatine saygıyla sunuyoruz." - Semt sakinleri

TURKCELL ve bir 'iddia'

Okurum Alpay Arpat'tan gelen mail'deki bir 'iddia'. TURKCELL'den gelecek yanıta da köşemiz açık tabii.
HHH
"Bursa'da TURKCELL çekim gücünün azaldığının belki siz de farkındasınızdır. Özellikle internete girmek bazı semtlerde neredeyse imkansız.
İlan edilen 4.5 G internet hızının gerçek olmadığı kanısındayım. 4.5 G sistemi gelince internet fiyatının artması ayrı bir sorun. Bursa'da 4.5 G internet hızı yayan baz istasyonlarının sayısının çok az olması yüzünden. Aldıkları ücret 4.5 G üzerinden, verilen hizmet 2.G.- 3.G.
TURKCELL merkezini aradığımda bana verilen cevap ise şöyle:
'Mahallenizde bir bina bulun ve bize haber verin, baz istasyonunu kuralım...'
Cevap sadece bu.
TURKCELL yöneticilerinin yardımını bekliyoruz. Saygılar." - Alpay ARPAT

Hipodrom yolu sorunla dolu

"İşim gereği Hipodrom yolunu gün içinde sık kullanıyorum. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik felaket. Ve ben bir gün bile bu güzergahta bir trafik polisine bile denk gelmedim. Burası özellikle Hipodrom lambalarının olduğu yer.
Yöneticilerimiz hiç mi bu yolu kullanmıyorlar? Bizlere ve araçlarımıza yazık.
Ara sokaklardan aniden çıkanlar, dönülmez kavşaklardan dönüş yapıp trafiği kitleyenler. Hangisini anlatayım? Tartışmasız gün yok.
SÜTAŞ depo önünde aniden karşıya dönüş yapanlar yüzünden geçenlerde feci bir kazayı anlık atlattım.
Ricam; lütfen trafik şube yetkililerine bu yakınmamız ulaştırılsın. Ya da belediye başkanlarımızdan bir çözüm de bu cadde için üretilsin. Burası da Bursa sınırları içinde.
Saygılarımı sunuyorum." - M.B.

Karacabey'de 'Kimsesizlerin Kimsesi...

Karacabey Belediyesi, ilçe merkeziyle kırsalda yer alan 85 mahalledeki ihtiyaç sahiplerini, tek tek belirleyerek mağdur durumdaki vatandaşların evlerinde baştan aşağı fiziki onarımlar gerçekleştiriyor ve evlerin temizlenmesi, yiyecek ve yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.
Karacabey Belediyesi sosyal güvencesi ve bakacak kimsesi olmayan kişilerin, her türlü ihtiyacına ürettiği kalıcı çözümler ve hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile cevap veriyor ve 'Kimsesizlerin Kimsesi' projesini hız kesmeden sürdürüyor.
Vatandaşlara sahip çıkan örnek davranışlarını, yaklaşık 3 yıldan bu yana aralıksız sürdüren Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve mağdur durumdaki vatandaşların evlerinde, baştan aşağı fiziki onarımlar gerçekleştirirken, ayrıca bu evlerin temizlenmesi ve yiyecek, yakacak gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak adeta 'kimsesizlerin kimsesi' oluyor.
Fotoğrafta bu çalışmalar sırasında Belediye Başkanı Ali Özkan ve diğer yetkililer ziyaret ettikleri vatandaşlarla birlikteler. Çalışmalar ilçede büyük memnuniyet uyandırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.