Hava Durumu

Görükle köprülü kavşağına öneri!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 07:43

"Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimizde başlatılan trafik sorunlarını çözme çabaları için ben de önemli bir konuda öneride bulunmak istiyorum..
Sorun; Görükle köprülü kavşağı yapıldığı günden beri tehlikeler ve sorunlar çıkarıyor.
Önceleri köprü üstünde birçok yöne doğru geçiş vardı ama iptal ettiler.
Örneğin; Kayapa bölgesine dönüşü kapatıp Görükle içinden bu dönüşü sağladılar.
Ayrıca; İzmir tarafından gelen araçlar kontrolsüzce yola çıktığından burada onlarca trafik kazaları gerçekleşti.
Bu durumun önlenebilmesi için son olarak buraya trafik sinyalizasyonu oluşturularak sorunu bir nebze de olsa çözüldü..
Ben; İzmir karayolu üzerinde bulunan bütün köprülü kavşakları inceledim ve buraya uygulanabilecek en uygun ve güvenli geçiş yöntemini anlatan bir kroki hazırladım.
Umarım bu sayın yetkililerce dikkatlere alınır ve yaşanılan sorun giderilmiş olur..
Önerimi sayın yetkililere yansıtabilme konusundaki yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.."
Cihangir ÜNAL

Başkan Türkyılmaz'ın dikkatine!

"Mudanya ilçesi, Güzelyalı bölgesindeki Çayırbaşı Mahallesi, 1. Durak'taki Tolon Apartmanı her an büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Çünkü binamızda derin çatlaklar oluşuyor.
Yaşanan problemi Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz Bey'e bir yıl kadar önce bildirdik. Sayın Başkan Türkyılmaz bunun üzerine ilgi gösterip buraya geldi, gerekli incelemeyi yaptı ve buradaki ön kısmın yıktırılacağını belirtti.
Ama aradan bunca zaman geçtiği halde bir daha ses seda çıkmadı.
Binada oluşan çatlaklar devamlı şekilde artıp duruyor. Herhangi bir felaket yaşanmadan gereken çalışmaların yapılması için Sayın Başkanımız'a durumu tekrar hatırlatıyor ve kendisine çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.
Saygılarımızı sunarız."
Çevre sakinleri

Şehitlerimiz için farklı etkinlik

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle İznik'teki törenlerde farklı bir etkinlik düzenlendi ve İznikli şehitlerimiz için birer fidan dikildi.
İznik Şehir Mezarlığı Şehitlik bölümündeki törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçe protokolü, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda İznikli katıldı.
Anma programı ardından şehit aileleri ve protokol hep birlikte İznikli şehitlerin isimlerinin yer aldığı birer fidan diktiler ve dikilen fidanlara hep birlikte can suyu verdiler.

DUT-DER'den bir mevlit

Çanakkle Zaferi'nin 103. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle yurdumuzun dört bir tarafında etkinlikler düzenlenirken kısa adı DUT-DER olan Bursa Harmancık Dutluca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği de Çanakkale şehitlerimiz ve Afrin'de şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz için Bağlarbaşı Kuba Camii'nde kalabalık bir vatandaş grubu ve mahalle sakinlerinin katılımı ile okutulan mevlidi şerifte bir araya geldiler..
Dut-Der'in düzenlediği etkinlik bölgede büyük bir takdir topladı.

Anadolu türküleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü'nün mart ayı konseri, 27 Mart Salı günü saat 20'de Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) gerçekleştirilecek.
Beklanen konser Kemal Kamalı'nın şefliğinde gerçekleştirilecek ve konserde, ünlü sanatçı Ender Balkır konuk olarak sahneye çıkacak.

Başarılı koro Riga yolcusu

175 kişilik korist sayısıyla ünü yurtdışına taşan Nilüfer Kadın Korosu Letonya'ya uçuyor. Uşak konserinin ardından hazırlıklarını tamamlayan koro 134. konserini Letonya'nın başkenti Riga'da verecek.
Davet üzerine Türkiye'nin çeşitli illerinde de sahneye çıkan Nilüfer Kadın Korosu, yurtdışında ise Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda ve İtalya'da konserler vermişti.
Riga Büyükelçiliği tarafından Letonya'ya davet edilen koro, Türk müziğimizi 'bindallı kostümleri' ile icra edecek.
Konseri Letonyalılar ile orada yaşayan Türkler izleyecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.