Hava Durumu

Gürsu'da rengarenk kuş evleri

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 07:35

Bahar geldi, cıvıl cıvıl kuş sesleri doğaya farklı güzellikler ve anlam kazandırmaya başladı..
Çocuklara doğa sevgisi ve duyarlılığı kazandırmak amacıyla, Gürsu'da düzenlenen etkinlikte de öğrenciler yaptıkları birbirinden güzel, rengarenk kuş evleriyle ağaçları donattılar.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Bu etkinlikle, doğasever bir neslin yetişmesine katkı sağlamak istedik. Öğrencilerimiz, kendi el emekleriyle hazırladıkları kuş evlerinin ağaçlara asılmasını, tertemiz çocuk zihinlerine nakşedilmiş bir anı olarak ömür boyu hatırlayacaklar" dedi.
Öğrenciler, "Uçmak için kuş olmak gerekmiyor. Küçük sevinçler yeter" - "Umutlar kuşlar gibidir sabah güneşiyle başlar" - "Hayvanlara karşı kalbimizde merhamet olmalıdır" yazılı pankartlar ve ellerinde taşıdıkları birbirinden sevimli kuş evleriyle ilçe merkezinde yaptıkları yürüyüşün ardından, evleri ağaçlara özenle astılar.
Belediye hizmet binası önünde, kuş sesleri eşliğinde yapılan törenin ardından, öğrencilerce ağaçlara asılan kuş evleri, daha sonra belediye personeli tarafından ilçe merkezinde diğer noktalardaki ağaçlara da asılarak çevreye güzellikler kazandırıldı..

Zemindeki taşlar yerinden çıkmış
"Nilüfer ilçesindeki, Ataevler bölgesinde bulunan Magazin Outlet Mağazaları önündeki alanda zemini oluşturan taşlar yerlerinden çıkıp dağılmış..
Buradaki mağazalara alışverişe gelen yayaların ayaklarına takılan taş parçaları özellikle küçük çocuklar için bazı tehlikeler yaratıyor.
Konu ile ilgilenilmesi ve gerekli onarımın yapılması için dikkatlere sunuyorum."
Ş. Nurdan YILMAZ

Padişah portreleri ve simsiyah yazılar
"4 Mayıs 2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde bir okurunuz Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki belediye otobüs durakları ile ilgili bir sorunu gündeme getirmişti.
Geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerine doğru aynı yerde benim de dikkatimi çeken bir durumla karşılaştım.. Yayınlarsanız sevinirim.
Terminalin doğu tarafındaki bahçeye bembeyaz mermerden yaptırılan çok yönlü pırıl pırıl ve zarif bir çeşmenin mermer aynaları duyarsız bir kişi tarafından siyah sprey boya ile boyanmış, yazılar yazılmış.
Çeşme aynalarına resmedilen padişah portreleri altındaki bu görüntüler Bursa'yı gelen-giden, yerli-yabancı turistler tarafından rahatça görülebilecek bir durumda. Ve tabii ki üzüntü veriyor.
Terminal yönetiminin bu çirkinliği ortadan kaldırmak için gerekli temizliği yaptırtması çok yerinde olacaktır.
Saygılarımı sunarım.."
Tülin SOLMAZ

Rakam yorgunluğu danslarla bitti

Meslekleri gereği rakamlarla adeta boğuşan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerden oluşan bir grup geçenlerde AKKM'de (Merinos) birbirinden güzel, coşkulu, hareketli ve renkli folklor gösterileriyle yorgunluklarını attılar.
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) meslek mensuplarından oluşan halk dansları topluluğu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleşen gecede sahneledikleri yöresel dans gösterileriyle izleyenlerden tam not aldılar ve bol bol alkışlandılar..
BSMMMO Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu'nun katkılarıyla düzenlenen geceye, BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, Yönetim Kurulu Sekreteri Hasan Uçar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çevdir'in yanı sıra meslek mensuplarının yakınları da yoğun katılım gösterdi.
Meslek mensubu Sema Aydın'ın sunumunda gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci yaptı ve ardından Bülent Gezer ve Özkan Aklan'ın eğitmenliğini yaptığı BSMMMO Halk Dansları Topluluğu'nun meslek mensuplarından oluşan ekibi sahne aldı.
Zeybek ile başlayan dans gösterisi; hançerbarı ve halaylar, semah, semazen, Bursa Kılıç Kalkan, Bursa-Keles, Trakya, Seymen, Aşuk-Maşuk, Artvin, Kafkas, Karadeniz yörelerine ait danslarla devam etti.
Meslek mensubu Hacı Bektaş Aykut'un da Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana Celaleddin Rumi'ye ait şiirlerle destek verdiği gecenin sonunda BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, Bülent Gezer'e, Yönetim Kurulu Sekreteri Hasan Uçar ise Özkan Aklan'a günün anısına teşekkür plaketi sundular.

TEŞEKKÜR PANOSU

Başkan Dündar'a

"Bölgemiz trafiğinde büyük olumsuzluklar yaratan bir sorunumuzu Osmangazi Belediyesi ele aldı ve Demirtaş bölgemizle Avdancık Mahallemizi birbirine bağlayacak olan köprünün temeli nihayet atıldı.
Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar ve tüm çalışan ilgili ekibine açık teşekkürlerimizi sunuyoruz. Saygılarımızla.."
Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.