Hava Durumu

Gürsu Mehteranı tarihi Topkapı Surları'na dayandı

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 07:45

Gürsu, Ayyıldız Mehteran Takımı, Belediye Kültür İşleri Müd.'nce organize edilen "Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde" etkinlikleri kapsamında İstanbul Topkapı Sarayı Surları'na dayandı ve çalıp söyledikleri birbirinden güzel tarihi marşlarımızla her tarafı adeta inletti.


"Dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu olan mehteran takımı, bizim kültürel birikimimizin önemli simgelerinden biri" diyen Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık, "İçimizi titreten, kalpleri şevke getiren, heybetiyle düşmana korku salan ve savaşa bayram havasında gidilmesini sağlayan mehteran takımlarımızın gösterileri hâlâ hepimizde aynı coşkuyu oluşturuyor. Bizi biz yapan tarihi, kültürel değerlerimizden olan mehteran takımımız, kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu muhteşem mazimizin dile gelişidir. Tarihimizden gelen mehteran kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında katkımız olsun istiyoruz. Bu amaçla Bursa ve ülkemiz çapında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ayyıldız Mehteran Takımımız'ın, gerçekleştirdiği tüm gösterilerde büyük beğeni toplaması bizleri gururlandırıyor" dedi.
Başarılı konserden sonra tarihi mekanı ziyaret eden turistler de Gürsulu mehterlerle bol bol anı fotoğrafları çektirdiler.
2015 yılı başında kurulan 45 kişilik Mehteran Takımı, kısa sürede elde ettiği büyük başarılarla, gösteriden gösteriye koşuyor ve gençlere verdikleri eğitimlerle de altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Büyükbaş hayvan ahırı ve sıkıntı

"Nilüfer ilçesi, Alaattin Bey Mahallesi'nde içinde çeşitli meyve ağaçları bulunan bir bahçem var.
Yan komşum iki yıl önce büyük bir ahır yaptı. Bu ahırın kaçak bir yapı olduğu kuvvetle muhtemel.
Ahırın içinde çok sayıda büyükbaş hayvan var.
Buradan çıkan hayvan gübrelerini sınırımız olan drenaj kanalına ve benim tel çitime döküp duruyor.
Bunlar da zamanla çok birikiyor ve ister istemez benim bahçeme geliyor. Nilüfer Belediyemiz'e çok sayıda bunun için şikayetlerde bulundum. Fakat gerekli şekilde hiç ilgilenmediler.
Havalar ısınınca kokudan ve sineklerden bahçemize giremez olduk.
Gazetenize gönderdiğim bu şikayetimi köşenizde yayınlayabilirseniz çok minnettar oluruz.
Belki Belediyemizin ilgili makam sahipleri okurlarsa biraz ilgilenirler ve çeşitiğimiz sıkıntı artık böylece son bulur.
Saygılarımla.."
Selim BAHAR

Veteriner hizmetleri yok, köpekler zorda

"Hasta ve yaralı olan bu zavallı köpeğin fotoğrafını İnegöl eski yolu üzerinde çektim.
Burada üçyüze yakın köpek bulunuyor. Ama hepsi de bakımsız, aç ve sahipsiz şekilde yaşam savaşı vermeye çalışıyor. Yani yürekler acısı bir manzara mevcut burada.
Arkadaşım Neslihan Mollaoğlu, haftanın iki günü sağlığı uygun olmadığı halde bu canları hiç aksatmadan kendi çabası ile yaşatmaya çalışıp duruyor.
İlgililerden ricam; bu olayı gazetenizdeki köşenizde yayınlayarak onların harekete geçmeleri.
Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı olan bu bölgede ne yazık ki veteriner hizmeti yok, hayvanlara hiçbir şekilde yardımda bulunulmuyor.
Lütfen konuyla ilgilenilsin. Çünkü arkadaşımın sağlığı bu hayvanlara bakmaya uygun değil. Yüzlerce can göz göre göre ölüme terk edilmesin.. Saygıyla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Gemlik ulaşımı sorunlarla dolu

"Gemlik ile Bursa arasında çalıştırılan toplu taşım araçlarını kullananlar bitip tükenmez sorunlarla karşılaşıyorlar.
Söz konusu olan otobüsler her zaman çok dolu oluyor. İlk duraktan sonraki duraklarda Bursa'ya gitmek için bekleyen öğrenciler, işçiler, hastane randevusu olan hastalar gelen otobüse binemiyorlar.
15 dakika arayla çalıştırılan otobüsler ilk durakta da doluyor ama otobüsler hareket etmiyorlar ve kalkış saatini boşu boşuna bekliyorlar.
Ayrıca bu hatta çalıştırılan toplu taşım araçları yol boyunca aşırı sürat yapıyorlar. Tehlikeler yaşanıyor..
Bu hatta çalıştırılan oıtobüslerin belirli saatlerde daha sık aralarla çalıştırılmaları için BURULAŞ'ı çok aramamıza rağmen ulaşamıyoruz. Çaresiz kalıyoruz.
BURULAŞ'a ulaştığımız zamanlar da oldu ama nedense bir çözüm üretilemedi şimdiye kadar.
Şimdi önümüz yaz sezonu. Bu hattaki yolcu sayısı daha artacaktır. Durum bu şekilde olunca biz yolcuların sıkıntıları da ister istemez daha da artacaktır.
Bursa ile Gemlik arasındaki ulaşım, bölge sakinlerine bir çile olmaktan artık kurtarılmalıdır.
Saygılarımla.."
Mustafa ÇOKER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.