Hava Durumu

Gürsu'ya 9 veya 12 metrelik otobüs gerek

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2017 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 09:14

"Gürsu'da yaşayan ve Bursa merkezinde çalışan vatandaşlarız.
Bizim sıkıntımız; Gürsu BursaRay İstasyonu'na gidiş ve gelişlerde D/12 hat seferli otobüslerin hemen her kalkışında tıklım tıklım dolu olması.
Balık istifinden farksız bir şekilde yolculuk yapmaktan bıktık artık. Çoğu zaman değil oturmak, ayakta duracak yer bile bulmak zor.
Otobüs şoförlerine bu sıkıntımızı aktardığımızda bizlere 'BURULAŞ'ı arayıp mevcut otobüslerin 6 mt. olduğunu ve BURULAŞ'tan 9 mt. veya 12 mt. otobüs isteyin. Bunun için de imza toplayın. Bizim söylememizle sorunlar çözülmüyor' diyorlar.
Ayrıca otobüsler hem geç kalıyor ve 15 dk. bir geliyor, hem de 3 tane Kestel hattı metrosu geldikten sonra hareket ediyor. Bu da otobüste 15 dk.'lık bekleme ve otobüsün tıklım tıklım dolmasına sebep oluyor.


Konu ile alakalı otobüsteki kalabalığın fotoğrafını çekip Gürsu Belediyesi'ne WatsApp'tan attık. Fakat bize gelen cevapta konu ile BURULAŞ'ın ilgilendiğini ve BURULAŞ'ı aramamızı söylediler.
Ne yapsak yapalım sesimizi maalesef kimseler duymuyor. Herkes kendi işinde. İlgilenen yok. 80 bin nüfuslu Gürsumuza yaşanan bu ulaşım sorunu doğrusu hiç yakışmıyor.
Gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile yetkililere seslenmek istiyoruz lütfen bizim D/12 otobüs hattının sefer saatleri aralarını düşürsünler. Ayrıca daha büyük (9 veya 12 mt.) otobüs versinler. Lütfen yeter artık. Balık istifi yolculuk yapmaktan bıktık usandık..
İlgililerin konuya ilgi göstereceklerine inanarak peşin teşekkürlerimizi sunuyoruz. Saygılarımızla." Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini

Kaldırım mı orman mı?..

"Burası orman mı, yoksa kaldırım mı belli değil..
Evet, burası Demirtaş ile DOSAB yolu arasında.
Kaldırımlar bakımsız. Her yer pislik ve yolun kenarlarında otlar çok büyümüş. Az ileride de otobüs durağımız var. Her gün yüzlerce kişi bu yolu mecburen kullanıyor. Kaldırımların bu durumu yüzünden yılan ve böcek tehlikesi de mevcut..


Yetkili kişileri uyarıyor ve gerekli temizlik çalışmalarının yapılmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.." Mümin DÜNDAR

Elektrik direğimiz selam(!) veriyor!.

"Çekirge semti, Hüdavendigar Mahallesi, Çizmeci Sokak'ta bulunan bir elektrik direği buradan gelip geçenleri adeta selamlıyor (!) gibi tehlikeli bir biçimde eğildi kaldı..
Bu yüzden de elektrik enerjisini taşıyan hatlar sık sık kopuyor, karanlıkta kalıyoruz.


UEDAŞ'a bu tehlikeli durumu kaç kere söyledik. Ayrıca yazıyla da bildirdik ama sonuç bir türlü değişmedi. Bu direk yoksa normal mi?. Ne dersiniz sayın ilgililer?." (Haber Hattı)

Seyyar satıcılar bizleri yıldırdı

"Yıldırım ilçemizdeki Değirmenönü Mahallesi sakinleri olarak her gün bizleri çok rahatsız eden megafonlu seyyar satıcılardan şikayetçiyiz. İnanın bundan bıktık usandık.
Megafondan yüksek sesle bağırıp duran bu satıcıların önlenebilmesi için şikayetlerimizi iletmediğimiz kurum kalmadı. Fakat maalesef bir çözüm getirilemedi.


Hasta büyüklerimiz, bebeler ve gece vardiyasından yorgun argın çıkıp istirahate çekilen semt sakini vatandaşlarımızı yıldıran bu seyyar satıcıların yarattığı gürültülerinden acaba ne zaman kurtulacağız?.
Sorunumuzu Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün dikkatlerine sunuyoruz. Saygılarımızı sunarız.." (Haber Hattı)

Alo,burası Büyükşehir

DENETİMLERE DEVAM:"7 Eylül 2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan okur şikayetleri ile alakalı söz konusu bölgeler tarafımızca değişik gün ve saatlerde kontrol edilerek sorumluluk alanlarımızda esenlik hizmetleri (Seyyar, Dilenci, İşgal) ile ilgili olarak, zabıtanın görev ve yetkilerini belirleyen 5393 sayılı Belediye Kanunu ile Belediye Zabıta Yönetmeliği ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri kapsamında hazırlanan plan doğrultusunda gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Bu kapsamda; bölgede sürekli olarak ekiplerimizce çalışmalar yapılmakta olup, söz konusu işyerine Belediyemizce 10 adet idari yaptırım tutanağı tanzim edilmiştir."

O İŞ NİLÜFER'İN:

"18.08.2017 tarihli köşenizde yayınlanan 'Madalyonun diğer bir yanı da var!...' başlıklı okur yakınma yazısı Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda '..Nilüfer ilçesi, Çalı Mahallesi sakiniyim. Yağmurda sokak sel sularıyla adeta göl gibi oluyor..' denilmektedir.
Yazıya konu olan Çalı Mahallesi 180. ve 205. sokaklara BUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ilave yağmur suyu ızgarası program dahilinde yapılacaktır.
Ayrıca 205. Sokak'ın mevcut hali stabilize yol olduğundan asfalt çalışmasının ilçe belediyesi tarafından yapılması gerekmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.