Hava Durumu

Güvercinlerin hiç günahı yok!

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 09:06

"Son zamanlarda beni çok üzen bir manzarayı sayın ilgililerin dikkatine sunmak istiyorum.
Bilindiği üzere; Atatürk Caddesi üzerinde tarihi Belediye Binamız var. Bu tarihi yapı, yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlenir, fotoğrafları çekilir.. Fakat bu önemli ve tarihi binanın çevresi şimdi sık sık bu görüntülere sahne oluyor.
Binanın önündeki meydanda güvercinleri beslemek amacıyla yol üzerine küflenmiş halde ve bütün bütün bayatlamış ekmekler atılıyor.
Burası aynı zamanda oldukça yoğun yaya trafiğine de sahip olduğundan ekmekler ayaklar altında ezilip, ufalanıyor.. Geriyle de işte böylesi üzüntü veren manzaralar kalıyor.
Güvercinlere iyilik edelim derken hem ayaklar altında ezilen ekmekler var hem de böylesi önemli bir tarihi yapı önündeki alan bu hale geliyor. Güvercinlerin hiç günahı yok aslında.. Özetle bu durum, buraya da hiç yakışmıyor. Tahmin ederim ki bir ilgilenen çıkar bu konuda. Saygılar." - Ferruh S. ÖZDEMİR

İNKAYA YOLU ÜVEY EVLAT MI?

"Büyükşehir Belediyesi'ne muhtelif zamanlarda şikayet formu ile durumu anlatmama rağmen halen bir sonuç alamadım, buradan sesimi duyurabileceğimi ve aksiyon alınabileceğini ümit ediyorum.
Bilindiği üzere İnkaya ve Uludağ turistik olarak yaz ve kış boyunca yüksek ilgi gören alanlarımızdan. Ancak Çekirge-İnkaya arası nedense üvey evlat gibi kaderine terk edilmiş bir durumda.
Yolda hiç bakım yapılmıyor, yol kenarında toprak ve bitki örtüsü su kanallarını kapatmış bir halde.
En hafif bir yağmurda sular akacak yer bulamadığından yola yayılıyor.
Halen dağdan gelen sular, Aşıklar mevkiinde yoldan akıp gidiyor, bu da zaten dar olan yolda kazaları beraberinde getirebilir..
Kış sezonunda karşı yönden gelen bir otobüsün daracık virajlardan geçebilmesi büyük ustalık gerektiriyor.
Milli park tarafında yapılan iyileştirmeleri yolun Çekirge - İnkaya kısmında da görmek istiyoruz.
Ancak öncelikli olarak kanalların temizlenip su yollarının açılması gerekiyor. Ben naçizane bir inşaat mühendisi olarak turistik açıdan bu kadar önemli bir yolun bakımsız, çukurlarla dolu, su kanalları tıkalı, tehlikeli olmasına üzülüyorum.
Umarım yetkililer konuya kış sezonu açılmadan hızlı bir çözüm getirebilirler.
Saygılarımla. " Serhat DOSAY

ÇÖKMÜŞ, KABARMIŞ VE BOZULMUŞ!..

"Nilüfer ilçemizdeki, Çamlıca Mh. Begüm Sokak'ın en yüksek kısmında (Çoban Yıldızı Sokak'a yakın bir noktada) muhtemelen çöp kamyonlarının geçişinden kaynaklandığını tahmin ettiğimiz yolda asfalt zeminin bir kısmı göçmüş, bir kısmı da kabarmış ve bozulmuş halde uzun zamandan beri onarım bekliyor. Nilüfer Belediyesi, ilgili birimlerinin yolumuzda gerekli onarımı yapmalarını önemle rica ederiz. Saygılarımızla.." Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.