Hava Durumu

Güzel Narlı'da güzel bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2021 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 08:21

"Şahsi görüşüme göre Gemlik körfezi sahil şeridinin en mutena yeri olan Narlı Köyü'ne uzun zamandan beri yolum düşmemişti.

Kurban Bayramı tatilinde Narlı'yı ziyaret etme imkanım oldu.

Şaşırdığım gelişmelerle karşılaştım.. Köy meydanında düzenlemeler yapılmış, güzel bir çeşme ilave edilmiş. Her taraf tertemiz bir görüntü içindeydi.

Bu manzara doğrusu çok sevindiriciydi.

Bu itibarla güzel Narlı'da güzel bir gün geçirdim.. Gemlik Belediyesi ile Köy Muhtarlığı'nı tebrik ederim.

Narlı Köyü kıyları Küçük ve Büyük Kumla köyleri gibi değil. Yayalar için sahil yolunda rahatça yürüme ve temiz havadan yararlanma imkanı var.

Fakat tek yadırgadığım iki konu var ki onu da vurgulamak istiyorum.

Çünkü biri tehlike arzediyor. Biri de keyfe keder.

Bunlardan biri; köyün çıkış istikametinde sahil yolu caddesi kenarındaki yan yana iki tane yıkılmaya yüz tutmuş ahşap ev kalıntısı var ki ha devrildi ha devrilecek gibi bir durum arzediyor.

Çok kuvvetli fırtınalarda kerpiç duvarlar yıkılabilir ve o anda buradan geçmekte olan bir aracın veya yayalar için büyük tehlike oluşturabilir.

Ayrıca bu binalar SİT özellikli ve bu nedenle mi el sürülemiyor ve bu şekilde duruyor?. Ama böyle olsa bile bir an önce sağlıklı bir onarımın yapılması gerekmez mi.

İkinci nokta da yeni yapılmış mermer çeşme. Pırıl pırıl, tertemiz, buz gibi de su akıyor ama çeşme zemininde köşede bulunan mermer parçası kırılmış gitmiş. Onarılmazsa yanındakiler de kırılabilir. Resmen sırıtıyor kırık mermer.

Güzel çalışmalar yapan Gemlik Belediyesi bu konulara da eğilir umarım.

Saygılarımı arzederim.."

Kemal BAŞEREN

BUSKİ VE TANGUR TUNGUR SESLER

"Nilüfer ilçemizdeki 29 Ekim Mahallesi 401.Sokak Begüm Sağlık Kabini önünde bulunan anayoldaki karşılıklı iki adet dikdörtgen şeklindeki (ekteki fotoğraf) yağmur suyu gider ızgaralarının düzensiz durumu nedeniyle her araç geçişinde çıkardığı tangur/tungur anormal sesler çevre sakinlerini çok rahatsız ediyor.

BUSKİ'den belirttiğimiz ızgaraların etrafına asfalt ya da beton atılmasını ve ses yapmaması için de gerekli malzemelerin konulmasını istiyoruz.

Bu konuda yapılacak çalışmalar için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla.."

Bölge sakinleri adına Çağatay GÖLLÜ

TEŞEKKÜR PANOSU

BEKLENEN SEFERLER UZATILDI:

"17 Temmuz 2021 Cumartesi tarihli gazetenizdeki köşenizde Teleferik'te seferlerin çok erken saatte sona erdiğini belirtip bunun Bursa turizmi için olumsuzluk yaratabileceğini ifade etmiştim.

Bunun yaz sezonu içinde sefer saatlerinin uzatılmasının turizm açısından yerinde olacağı inancı içinde olduğumu da ayrıca belirtmiştim.

Yayınlanan bu uyarım sayın yetkililer tarafından dikkate alınmış olacak ki son sefer saati 18.00 olan teleferikte bu saat 20.00'ye çekilerek süre uzatılmış.

İlgililerce gösterilen duyarlılığa teşekkür ediyorum.."

Ünal YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.