Hava Durumu

Güzel sahilimiz bu yüzyıla yakışmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 08:13

Birbirinden önemli tarihi eserler ve doğa güzellikleriyle dolu İznik ilçemizde, turizm etkinliklerinin gelişmesi için çalışmalar yapılıyor ama ilçemize farklı bir değer kazandıran gölümüzün en karanlık ve en unutulmuş diyebileceğimiz bir kesimi için sayın ilgililerin artık ilgisini bekliyoruz.

  • Bu serzenişimiz Narlıca Mahallemiz sakinlerinin bir seslenişidir.
  • Çünkü yaklaşık üç yıldan bu yana bir türlü bitirilemeyen ve sürünmecede kalan elektrik aydınlatma problemi içindeyiz.
  • Gerekli olan aydınlatma sisteminde kullanılacak direkler için önce çukurlar kazıldı.
  • Kazılan bu çukurları bir yıl boyunca sadece seyrettik.
  • Sonra direkler de dikildi.. Bir yıl boyunca da dikilmiş direkleri seyredip durduk..
  • Ama bu direklere gerekli olan elektrik enerjisi iletim kabloları bir türü bağlanmadı.
  • Bunun sonucunda da henüz direkler elektriksiz. Direkler boşuna mı dikildi?. Çevremiz karanlıklar içinde... Ayrıca elektrik olmadığı için sulamalar da yapılamıyor.
  • Gece karanlıklarında işler el fenerlerinin ışığında yapılmaya çalışılıyor.
  • Sahil yolumuza atılan (sözde) asfalt zemin ezilmiş. Mıcırlar dağılmış.
  • Her taraf toz bulutları içinde..

Bir an önce sayın yetkililer unutuldu endişelerimiz içindeki projeleri tamamlayıp Narlıca sakinlerinin beklentilerini acilen karşılamalarını diliyoruz. Umarım bizim buradan geceleri far ışıklarıyla ışıldayan araçlar geçtiğinde toz bulutları içinde kalmayız ve güzel İznik ilçemize bu yüzyıla yakışan bir sahilimiz olur.. Saygılarımızla.." - Narlıca sakinleri adına Ali YILDIZ

TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

"Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtım ve gezip görebilecekleri yerleri tanıtım amacıyla, harita vs. bilgilendirme yapan cihazlar bazı camilerimizin avlularına, çarşılarımıza ve müzelerin yanlarına konulmuştu.
Bursamız'ın tanıtımı için son derece önemi olan bu cihazlarda gerekli haritalar, gezi rotaları ve bazı fotoğraflar yer alıyordu.
Turizm Haftası 15 ve 21 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapıldı. Ama turizm için çok önemli olan bu cihazlar nedense uzun zamandan bu yana artık hiç çalışmıyor.
Biz vatandaşlarımızın vergileriyle oluşturulan bu cihazların hiç olmazsa, yaz sezonu boyunca şehrimize gelecek yerli ve yabancı turistlere ve gruplarına hizmet verebilmesi için faal duruma getirilmesi çok yerinde olacaktır.
Sayın ilgilileri saygılarımla uyarıyorum.." Kemal BAŞEREN

DURAKLAR VE ÇİZELGELER

"Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan birçok belediye otobüs duraklarında otobüslerin geçiş saatlerini gösteren çizelgeler bulunmuyor.. bunların bir- kaçına maalesef ben şahit oldum. Bazı duraklardaki sefer geçiş çizelgeleri de adeta 'çevreme nasıl zarar veririm' düşüncesi içindeki çocuklar tarafından yırtılmış. Bazılarının üzerleri de karanlanmış veya spreyle boyanmış... Söz konusu olan bu çizgelgelerin yenilenmesini ve olmayan duraklara da konulmasını rica ediyorum. Esen kalın.." Ekrem Hayri PEKER Kimya Mühendisi

BUSMEK'İN KURS KAYITLARI BAŞLADI

Büyükşehir Bld.'nin meslek sahibi olmak veya ilgi duydukları sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik düzenlediği Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (BUSMEK) yaz dönemi kayıtları başladı.
Ücretsiz yaz kurslarında 10-15 yaş ile 16 yaş üzeri olmak üzere iki grupta eğitim verilecek.
Kurslara belediye.bursa.bel.tr/online adresinden online ön kayıt yapılabileceği gibi aynı zamanda BUSMEK kurs merkezlerinden de kayıt yaptırılabilecek. Ayrıca androit ve IOS tabanlı cep telefonlarından "BUSMEK" uygulaması indirilerek de kayıt yapılabilecek.
Başvurular 30 Haziran'a kadar devam edecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere BUSMEK katılım belgesi veya sertifika verilecek.

'İLAHİ AŞK' İLE HUZUR YOLCULUĞU

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, 'İlahi Aşk' temalı tasavvuf müziği konserinde, sanatseverlere duygu dolu anlar yaşattı.
Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü Kadınlar Tasavvuf Müziği Topluluğu, 'İlahi Aşk' temalı konserde kalabalık bir müziksever topluluğuna icra edilen eserlerle güzel bir gece yaşattı.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen konser, dinleyicilere huzurlu bir müzik ziyafeti sunarken Özlem Adım'ın yönetiminde sahneye çıkan sanatçılara, Hüsniye Özgür Öztürk de sunumuyla eşlik etti. Usta sanatçı Filiz Bayraktar'ın konuk olduğu muhteşem konserde seslendirilen eserler, gönüllere dokundu.
Duygusal anlara imza atılan programın sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, sanatçıları tebrik ederek, teşekkür çiçekleri sundu.. Konseri keyifle izleyen Bursalılar da sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.