Hava Durumu

Güzelyalı artık güzel kalmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 07:48

"Bursa'ya 20 dakika mesafede ve Marmara Denizi'ne sahili olan bir kentte yaşıyoruz. Ama sahillerimiz bakımsız.
Oysa bir orta Anadolu kenti olan ve denizden çok uzaktaki Eskişehir'de Porsuk Nehri kenarına çok güzel halk plajı yapanlar da var.
Açık denizlerde kullanılan ve dev dalgalar üreten feribot seferleri körfezimize hiç düşünülmeden konuldu. Bu yüzden her tür balığın avlandığı denizimizde ne balık kaldı ne de yumurtası.. Kumsala beton duvarlar çekildi. Önlerine kapkara, ucu sivri taşlar kondu. Bu da yetmedi, giderleri açıkta ve pis kokular yayan yerlere menfezler oluşturuldu.
Burası Burgaz/Güzelyalı sahili..
Siemens Fabrikası'nın boydan boya bahçe duvarlarının önünde yayalar için sahil yolu var. Ama bakımsız. Hiçbir ağaçlandırma da yok.
Ağızları 4 yıl önce tehlikeli şekilde açık bırakılan ve sahile dökülen suların öyküsü de şöyle.
Bir tarihte buradaki dere yatağının yarattığı tehditlerden ötürü Büyükşehir Bld. plan tadilatıyla dere yatağına 19. ve 21. sokaklar altında geniş menfezler açmış. Sular sahile verilmiş. Bu sokak sakinleri şimdi plan değişikliğiyle oluşan pisliği yaşıyor.
Güzelyalı lütfen heba olmasın, ismi gibi güzel kalsın. Gerekli olan bakım ve iyileştirmeler yapılsın.
Bursa'nın bu sahil kesimi ilgi bekliyor. Saygılarımla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Çizgi film kahramanları Gürsu'ya renk katıyor

Gürsu Belediyesi, ilçe genelinde sanatsal kent estetiği oluşturuyor.
Sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle son yıllarda hızla gelişmekte olan Gürsu'da, belediyece yürütülen yoğun çalışmalarla ilçenin vitrini güzelleştiriliyor.
Bu amaçla trafoların, elektrik panolarının, sosyal yaşam alanlarındaki binaların (mescid, çeşitli bina duvarları v.b.) ve kent mobilyalarının (çeşme, heykel v.b.) cepheleri motiflerle süslenmeye başladı.
"Hemşerilerimizin sokaklarında dolaşırken keyif alacağı bir Gürsu oluşturmak için çalışıyoruz" diyen Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık, "ilçemizi betonun soğukluğundan kurtarıyor ve renklerle canlandırıyoruz. Sevimli çizgi film kahramanları ve toplumsal değerlerimizi yansıtan resimlerle bezeli yapılar hepimizin ruhunu okşuyor" diyor.

Bursagaz çok hızlı

"13 Temmuz 2018 tarihli köşenizde yayınlanan ve Osmangazi ilçesi, Yeniceabat Mahallesi'nde yapılan doğalgaz hat çalışmalarından sonra okullar bölgesi önündeki cadde kenarlarında gerekli olan asfalt onarımlarının yapılmadığını belirtmiş ve bunu ilgililere aksettirmiştim.
Bu duyurumdan sonra geçen salı günü (17 Temmuz 2018) orada gerekli olan asfalt onarım çalışmalarını yapan BURSAGAZ'ın duyarlılığına ve sorunu hızla çözümlemesine teşekkürler ederim." - Kayıhan BERKAY

Alo, burası Osmangazi

KONU, BÜYÜKŞEHİR'İN:- "Bursa Hakimiyet gazetesinin 11 Temmuz 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Uyarı ve Denetimler Takip Edilmiyor mu?' başlığı altında bir okur yazısına yer verilmiştir.
Bahse konu olan bölge, ana arterde olduğundan Büyükşehir Belediyemiz'in yetki ve sorumluluk alanında kalıyor.
Konuya ilişkin denetim ve tetkik için Zabıta Müdürlüğümüz'ce, Büyükşehir Belediyemiz'e gerekli bilgilendirme yapıldı.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.." - Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Namazgah Meydanı düzenlenmeli

"Konya'dan gelen bir akrabamı Bursa'yı gezdirmek için Yıldırım ilçemizde bulunan Namazgah Meydanı'na ve açık mescidi görmeye götürdüm.
Namazgah Meydanı'nı oluşturan geniş parkın ele alınması ve yeniden düzenlenmesi, bakımı ve güzelliştirilmesi gerekiyor.
Ayrıca Namazgah Meydanı'ndaki kavşaktan Yeşil Caddesi üzerindeki Türk İslam Eserleri Müzesi'ne inilen anacadde de çok tehlikeli. Dik rampada aşırı sürat yapan araçlar var. Har an olumsuzluklar yaşanabilir. Bu caddeye uygun noktalara birer hız kesici set yapılması çok yerinde olur.
Başarılı çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi ilgili birim yöneticilerinin dikkatlerine sunarım." - Akif KARACAN

O kavşağa acilen sinyalizasyon gerek

"Acemler'den Yunuseli istikametine giden yolda, havaalanı karşısındaki kavşaktan Çeltik Köy ve Armutköy'e dönülen yol bölümü çok tehlikeli..
Bu kesimde bulunan kavşağa Acemler yönünden gelen araçlar süratle giriyor. Aynı şekilde Yunuseli tarafından gelen araçlar da bu kavşaktan dönüş yapacak olduklarında üç yönlü kavşakta diğer yönlerden gelen araçlarla çarpışma tehlikesi içinde kalıyorlar.
Şehir içindeki yoğun trafikten kaçan ve bu güzergahı tercih eden araçlar her gün çoğaldığı için işaret ettiğim kavşağın trafik sinyalizasyonuyla güvenli hale getirilmesi gerekiyor..
UKOME Kurulu'nun soruna eğileceği umuduyla saygılar sunarım.." - Yılmaz EMRE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.