Hava Durumu

Güzelyalı sahilinde sivrisinek filosu!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 07:35

"Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizden sayın yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz.
Fotoğraflarını çekip gönderdiğimiz yer, Mudanya ilçesi, Güzelyalı (Burgaz) sahillerindeki 19. ve 21. sokakların altında ve denizle buluşan kumsaldan. Bu sokakların altına dağdan gelip dere yatağından akan sular için geçmişte oda büyüklüğünde menfez inşa edildi. Ama şimdi sular eksik çalışmalar yüzünden kumsalımızda kalıyor.
Ayrıca, menfezin ağzı açık ve bu da tehlikeler yaratıyor. Bu tehlikenin önlenebilmesi için hiçbir önlem nedense alınmadı ve alınmıyor.
Menfezden çıkan sular, deniz içine çekilen duvarların, kara-siyah taşların arkasında kaldığından dere suları denize ulaşmıyor, akmıyor. Bu yüzden fotoğraflarda görüldüğü gibi sahilde birikip kalan sular öylece duruyor.
Sonuçta; burası yaz aylarında adeta sivrisinek yatağı.
Bu işi yapan müteahhit tarafından işin yarım bırakıldığı kanaatindeyiz. Ve şimdi bu yarım bırakılan işler nedeniyle cezayı bu sahili kullanan ve yıllardır buradan denize girmeye çalışan Bursa halkı ve Güzelyalı'da yaşayan vatandaşlar çekiyor.
Yaşanılan sıkıntınız önlenebilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyemiz'den gönderilecek bir kepçe ile menfezin önündeki duvarın yıkılıp biriken sulara bir yatak açılmasını ve menfezdeki suların denize aktılmasını istiyoruz.
Sahillerimizde bu olumsuzluk yüzünden beş yıldan bu yana oluşan sivrisinek filolarından çektiğimiz sıkıntıları bu yaz sezonunda da çekmek istemiyor ve bu pislikten kurtulmamızı rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.."
Yıldırım KAMACI

Kumla üvey evlat mı?

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havaalanı'na Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi tarafından konulan seferler 10 Ağustos 2017'den beri devam ediyor. Bu otobüs, seferlerini gidiş-dönüş olarak gerçekleştiriyor.
İyi, güzel ama Büyükşehir Belediyemiz şehirlerarası bu seferi gerçekleştirirken yazlıkçıların geniş ilgi gösterdiği Gemlik Kumla'ya neden direkt otobüs seferleri yapmıyor?..
Bursa'dan 44 kilometre uzaklıkta bulunan Kumlamıza direkt otobüs seferleri konulmaması doğrusu çok tuhaf.
Ayrıca Karacabey de 90 kilometre uzakta. Bilindiği gibi oradan da Bursa Batı Garajı'na direkt otobüs seferleri var.
Yani; Kumlamız acaba üvey evlat muamelesi mi görüyor?. Buna aslında inanmak istemiyorum ama maalesef gerçek galiba..
20 yıl önce Kumla ile Bursa arasında direkt seferler yapılırken bu uygulama neden kaldırıldı? Bunu anlamak gerçekten imkansız.
'Bursa'da ulaşım sıkıntısı kalmayacak' diyen sayın yetkililerin bu konuda gerekli işlemleri ve uygulamaları artık başlatmalarını hem Kumla sakinlerimiz ve hem de yaz aylarını bu sahillerde geçiren yazlıkçı konuklarımız için çok rica ediyoruz.
Saygılarımla." H.B

Patlayan kanalizasyon kaynak gibi fışkırıyor

"Dereçavuş Mahallesi sakinleri olarak yaklaşık iki yıldan bu yana yaşamakta olduğumuz ciddi bir sıkıntımız var.
Çeşitli tarihlerde bu mesele için yaptığımız başvurularımızdan da bir netice alamadık. Yaşanan sıkıntı şudur: Hamitler TOKİ Yerleşkesi'nin kanalizasyon giderlerinde tıkanıklıklar oluşmuş durumda.
Kanalizasyon hatlarının Dereçavuş Mahallesi arazilerinden geçen kısmında meydana gelen tıkanma ve devamındaki patlama yüzünden buradan yeraltı kaynak suyu gibi fışkıraran pis sular dere aracılığı ile yeraltı sulama kuyularına ve bölgeden geçen Bursa yağmur suyu toplama kanallarına karışıyor.
Sayın ilgili makam sahiplerinin bu sıkıntıyı gidermek için acilen harekete geçmelerini talep ediyoruz."

Başkanımız Dündar'ın dikkatine!

"Osmangazi ilçemizdeki, Demirtaş Belediyemiz 2009 yılında kapatılıp Osmangazi ilçesine bağlanıp 'mahalle' statüsü içine alındı.
Fakat yapılan bu bağlantı ile maalesef yerinde yönetim uygulaması yapılmadığı için şimdi birçok hizmetlerden geri kalıyoruz.
Bölgemizde devamlı artma kaydeden nüfus ile birlikte en çok ihtiyaç duyduğumuz taleplerimiz dinlenme ve piknik alanları ve halı saha ihtiyaçlarımız. Halkımıza mutlaka bu alternatif yerlerin sağlanması gerekiyor.
Örneğin; beldemizde Kırantepe olarak adlandırdığımız kent ormanına eşdeğer alanımız mevcut durumda.
Ama ne yazık ki şimdilerde burası çok bakımsız durumda. Bu yüzden yeniden bu bahar aylarında değerlendirilerek halkımızın kullanıma sunulmalı ve mutlaka nüfusu 85000'e varan beldemize gençlerimiz için spor yapabilecekleri bir halı saha da kazandırılmalı.
Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'dan bu konuda yakın ilgi ve destek bekliyoruz.
Şimdiden teşekkürlerimizle."
Selim YERLİM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.