Hava Durumu

Hacı babam sağ olsun!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 08:05

"Erdal Abim; ben, servis şoförü Rıza..

İki küçük çocuğum var. Evim kiraydı. Eşim bir işte çalışıyordu, gül gibi geçinip gidiyorduk.

Amma velakin son zamanlarda faturalarımızı ödeyemez hale geldik. Çünkü eşimi de işten çıkarttılar. Benim maaşım kiraya, doğalgaza, elektriğe, telefona yetmez oldu. Maaşım sadece yiyecek içeceği karşılarken vaziyeti gören ve üzülen Hacı Babam bizleri 32 sene önce doğduğum evine çağırdı.

Köyüdeki evimize taşındık. Şimdi onun yanındayız. Hacı Babam sağ olsun!.

Artık ay başı geliyor diye kira korkum yok, elektrik, doğalgaz faturası ödemelerini de unuttuk. Bakkal, manav işleri için ben de yardımcı oluyorum.

Baba evimizde maşınga sobamız hem bizi ısıtıyor hem de fırınında anam börekler pişirirken üstünde çaylar demleniyor.. Karım ona yardım ediyor. Dogalgaz masrafımız  bitti yani.

Hacı Babam, torunları yanında diye, torunlar da bir dediklerini iki etmeyen dedeleriyle beraberler diye pek memnun.

Yüklü faturaları nasıl öderim diyekara kara düşünenlere tavsiyemdir; babadan gelen böyle bir davet varsa hiç düşünmeyin..

Hanımınız zor yaşamaktan kurtulduk diye fedakarlık yaparak kayınvalidesiyle nasıl olsa geçinir. Benim anam pek mutlu beraber olmaktan, karım da.  

Zor günleri atlatalım diye mücadelemizi yaparken bütün evlatlara bu tavsiyemi seve seve yapıyorum.

Evet, Hacı Babam sağ olsun!.

Bir açıklamam da var. Resimdeki bizim ev değil, telefonuma geldi. Bizim evi çekip göndersem babam belki kızabilir. Emsal diye gönderdim.

Zor durumdaki evlatlarına kucak açan bütün babalar sağ olsunlar. Bu yazımı gazeteye koyarsan minnettar olurum Erdal Abim. Hürmetler." -RIZA Ü.  

CUMHURİYET VE KÜLTÜR'E HİÇ YAKIŞMIYOR

"Köşenizde okurlarınızın Nilüfer'deki cadde ve kaldırım sorunlarına işaretlerinin arkası bitmiyor. Umarım Nilüfer Belediyesi bahar ayları içinde bunun için alarma geçer ve bu sorunları toptan halleder.

Bu itibarla belediyemize yardımcı olmak için ben de Kültür Mahallemiz'deki 75. Yıl Cumhuriyet Caddesi, Serap Sokak yol ayrımı köşesindeki kaldırımızın içler açısı manzarasını bu fotoğrafla köşenize taşımak istedim.

Bütün kış sezonu boyunca burası çamur deryası halindeydi. Bu manzara; adları Cumhuriyet vede Kültür olan bir cadde ve bir mahalle ile bölgemize doğrusu hiç yakışmıyor.

Umudumuz bahar aylarında yapılacak onarımlarda.

Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Turgay Erdem ve sorumlu birimlere saygıyla iletiyoruz." -SERAP ÜNYELİ

ASANSÖRLER TEMİZLENMELİ

"Mes'eleyi fotoğraflayıp gönderdiğim yer, Bursaray'a ait Küçük Sanayi İstasyonu engelli asansörleridir.

Fotoğrafların sebebi yaşanmakta olan korona virüsünün yarattığı bulaşıcı hastalıkların getirdiği tehlikelerden biri olan temizlik hakkındadır.

Bu asansörlerin kapıları, içleri ve çevresi öylesine kirli ki, sanki özel olarak kirletilip öylece bırakılmış gibi bir hal mevcut.

Virüs ve bunun akabindeki mikroplanma mes'elesinin getirmiş olduğu tehlikeler helen her zeminde ve daimi şekilde gözönüne alınırken Bursaray istasyonlarındaki asansörlere de gösterilecek olan beklediğimiz hassasiyet bence büyük önem arzetmektedir.

Hatırlatmayı halkımızın sağlığı için uygun görüyorum.." - K.B 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.