Hava Durumu

Hadi bakalım kolay gelsin kaldırımlar yol versin!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 04:45

Köşemizin devamlı okurları anımsayacaktır.
Nilüfer ilçesindeki okurlarımdan gelen şikayetlerin başında yaya kaldırımlarına ve bisiklet yollarına park edilen araçları sık sık yazmış ve sorunu defalarca bu köşeden Nilüfer Bld.'nin konuyla ilgili yetkililerine aktarmıştık.
Bunun üzerine çok yerde kaldırım kenarlarına beton toplar ve delinatörler konulup sorun giderilmeye çalışıldı.

Ama bu kez de beton toplar, delinatörler araç sürücülerince çok yerde kırıldı.
Bunları dikkate alan Nilüfer Bld.'den fotoğraflarla belgenmiş bir açıklama aldım. Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaya ve bisiklet yollarına araçlarını park ederek engel oluşturan sürücülerle mücadeleye başlamış. Ve bu sene ilk üç ayda 514 araca ceza kesilmiş..

Son olarak Beşevler, Çamlıca ve Görükle bölgelerinde yapılan denetimlerde araçlarını bisiklet ve yaya yollarına park eden 36 sürücüye 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 109 TL cezai işlem uygulanmış.
Nilüfer Bld. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, bisiklet sürücüleri, yayalar ve engellilerin haklarını korumak amacıyla sürdürdüğü denetimlerinden vatandaşlar da doğrusu çok memnun.
Son derece düzenli bir yapılaşmanın olduğu Nilüfer'de düzensiz park eden sürücülerle mücadeleye başlayan ekiplere 'hadi bakalım kolay gelsin, kaldırımlar yol versin' diyorum.

At arabalı hurdacılar

"Osmangazi ilçemizde son günlerde bir hayli artan huzursuzluğa neden olan kişiler at arabalarıyla sokak sokak gezip hurda toplayan insanlar.
Öyle ki, komşumuz evinin dış duvarlarına ve kapı-pencerelerine boya badana yapmak için demirden iki katlı basit bir iskele kurmuştu. Artan iskele demirlerinden bir kısmını da iskelenin altına bırakmıştı.
Gece sabaha karşı at arabalarıyla dolaşan hurdacılar bu iskele demirlerini alıp gitmişler.
Merkeze bağlı bir köyde oturan akrabamın da aralık içinde evinin önünde bıraktığı malzeme taşıdığı el arabası yine bu hurdacılar tarafından çalınıp götürülmüş. At arabasının arabaya yüklendiğini de komşusu görmüş, arkalarından bağırmış durmuş ama hurdacı da atını acımasızca kamçılaya kamçılaya süratle oradan uzaklaşıp kaybolmuş.
Bu gerçeklerin doğrultusunda Osmangazi sakinleri olarak epeyce huzursuzuz. At arabalarıyla dolaşıp hurda toplayanların güvenlik güçlerimizce önüne geçilmesi gerekiyor.
Saygılarımla.."
Zeyyat AKÇAY

Değirmenlikızık'ta trafik çilesi...

"Yıldırım ilçemizde bulunan Değirmenlikızık mahallemizde her hafta pazar kuruluyor. Buna karşı değiliz. Ama trafik resmen felç oluyor.
Cadde üzerine kurulan seyyar satıcıların tezgahları yüzünden işyerlerimizin, dükkanlarımızın önleri de saatlerce işgal edilmiş oluyor. Yaya vatandaşların geliş geçişleri önlenirken sıkışıp kalan araçların sürücüleri arasında da hemen her hafta tatsızlıklar yaşanıyor.
Pazaryerinin daha uygun bir yere taşınması gerek. Eğer buna imkan bulunamıyorsa da pazarın kurulduğu günlerde Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının burada gerekli düzeni ciddiyetle sağlamaları gerekiyor.
Yoksa durum her hafta fotoğrafta da görüldüğü gibi.. Yani; ana yollar bile pazaryeri!.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Bu sergide her şey var

Dünya Müziği Derneği üyelerinin ağaç üzerine taş resim, batik reprodüksiyon, çini, filografi, fotoğraf, goblen, gümüş kazaziye, hat, heykel, kırkyama, minyatür, pastel resim, suluboya, taş boyama, tel kırma ve antep işi, tığ işi, yağlıboya eserlerinden oluşan DMD 2. Karma Sanat Sergisi 2 Mayıs Salı saat 15:00'te Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos) Göç Tarihi Müze Galerisi'nde açılacak ve her sanatseverin ilgi alanına girebilecek olan çeşitli materyallerle oluşan sergi 10 Mayıs'a kadar izlenime açık tutulacak.

BOİ durağı neden kaldırıldı ?..

"Fomara'daki TOKİ Konutları önünde bulunan BOİ durağı yerinden kaldırılmış. Vatandaşlar şimdi otobüslerinin gelmesini beklerken yakıcı güneş altında adeta kavruluyor. Bazı yolcular da bu bekleme sırasında yakındaki billboardların arkasına gizlenerek güneşten korunma gayretinde.
Yolcusu epeyce çok olan ve çeşitli semtlerden gelen BOİ otobüslerinin yolcu indirip bindirdikeri bu durak neden kaldırılır, bunu anlamak mümkün değil. Vatandaşa ıstırap çektirmenin ne alemi var?..
Nejat TARIMCIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.