Hava Durumu

Hançerli’de muhteşem dağlamalar

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2016 05:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 05:17
Mutlu pazarlar...
Son yıllarda belediyelerin el sanatlarına ilgi duyan vatandaşlar için açtığı kurslar ve çalışmalar takdir topluyor.
Yıldırım Bld. de bunlardan biri. Hemen her gün ilçedeki sanat olayları, kurslar, sportif olaylar, şampiyonalar, konferanslar vs. etkinlikleri birbirini izliyor.   
Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali şimdilerde de Osmanlı’nın en gözde sanat dallarından biri olan hat sanatını bu kez dağlama sanatıyla tekrar canlandıran sanatçılarıyla ne denli onur duysa yeridir.



Yıldırım Bld.’nce restore edilerek kültür sanat atölyesi haline getirilen 500 yıllık tarihi Hançerli Hamamı’nda haftada iki gün ahşap yakma ve dağlama kursunda birbirinden güzel tabloların yanısıra hat sanatının en nadide eserleri tonlamalı ve çift renkli çalışmalarla ortaya çıkarılıyor.
YIL-MEK bünyesindeki kurs için Bld. Bşk.Edebali, “Özellikle kadınlarımızın istihdama katılımını artırmayı çok önemsiyor ve buna katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Her yıl binlerce insanı meslek sahibi yapan ve ücretsiz düzenlenen ahşap yakma ve dağlama kursunu tamamlayarak mesleki yeterliliklerini kazanan hemşerilerimiz, sanat ve tasarım sektöründeki işletmelerde çalışabilecekleri gibi kendi ev veya işyerlerinde üretim yapabilecekler” diyor..

Atatürk’e mektup 1. lik ödülü aldı

Eskişehir, Tepebaşı ilçesine bağlı Hürriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elis Güler büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mektup yarışmasında okul 1.’si olmuş.. Yürekten kutlarım.
Ve güzel Elis, bununla da kalmamış,  birincilik alan mektubuna bir de fotoğrafını ekleyip köşemize göndererek Bursa’daki akrabalarına sürpriz yapmak istemiş.
Hay hay Elisçiğim. Hemen yayınlıyorum 1.’ilk alan mektubunu:



Seni hiç unutmadım Atam. Yokluğuna alışamadım. Senin sayende Türkiye’m kurtuldu. Sen kalbimdesin. Senin sayende özgürüz. Bayrağımız gökyüzünde, sen kalbimizdesin. Sen kalk Atam ben yatayım. Sen bizim için bedenini feda ettin. Seni hiç unutmayacağım.
Sen benim Atamsın.. Her gün sesin kulağımda. Gözümün önünde senin resmin. Hala sen koruyorsun bizi. Senin adın Mustafa Kemal Atatürk. Senden başka mavi gözlü, sarı saçlı yok bu dünyada! Senin sayende eğitim
görüyoruz. Kadınlar oy kullanabiliyor.   Teşekkürler Atatürküm.
Daha yenemediler bizi. Askerler savaşıyor hala. Eminim yeneriz onları. Barış içinde yaşıyoruz. Seninle ilgili şiirler, mektuplar, hikayeler yazıyoruz. Seni anınca dökülür kelimeler, denizler gibi mavi gözlerin, güneş gibi sarı saçların. İşte bu benim Atam. Keşke seni görebilseydim. Sana sımsıkı sarılabilseydim. 
Benim canım atam..”
Elis GÜLER

Az daha yere kapaklanıyordum



“Konak Caddesi’nde kaldırımlara araç park edilmesini önlemek için konulan betondan anti araba toplarının birisine muhtemelen bir araç toslamış ve beton top dağılıp gitmliş geriye nervürlü demir sapı kalmış. 
Fark etmedim ve bu demir uzantıya takıldım. Az daha yere kapaklanıyordum... Sorunun giderilmesi için gerekli onarımın yapılmasını ve veya  yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeden uzaklaştırılması lazım. 
Tüm yetkililerin önemle dikkatlerine sunarım.”
Aydın KAYA

Yeni bir kitap



GEÇMİŞİN İZLERİYLE SİLLE MUTFAĞI

Konya Selçuklu Üniversitesi’nin yayınladığı eserde Konya’nın Sille Beldesi’ne özgü zengin mutfak kültürü detaylarıyla anlatılıyor.
Yazar Nevin Halıcı’nın uzun bir araştırma sonucu ele aldığı konu titiz ve özenli bir çalışma ile kitaplaştırılmış. 
Mutfağında yeni lezzetler denemek isteyenlerin elinin altında bulunması gereken bir çalışma.

Okurlarımın dikkatine...

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınızı, dileklerinizi ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e’mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no’larınızın bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemiyorsanız da bu bilgileri lütfen yazın ve ‘adım yayınlanmasın’ şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.